Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Průměrný drámo-survival v pěkných prostorách komplexu jeskyní. Žádné zvláštní a novátorské zážitky tu diváka nečekají a herecké výkony film trošku táhnou dolů, hlavně Gruffudd je fakt otravný (nenávidím ho už od Fantastic 4). Nicméně občas se tu něco děje a naopak Richard Roxburgh si to celkem dává. Celkově pár "poměrně-cool-momentů-co-nechci-nikdy-zažít" tu je a jen mě tento snímek utvrdil v tom, že takové úzké prostory nejsou nic pro mě. Navíc, když jsou ještě mnohdy pod vodou. A v neposlední řadě mnohdy ještě bez světla ve tmě. Haha, kdo by tam lezl dobrovolně? 5/10! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Žádný prvoplánový filmový doják mě nikdy nedojme (spíš přiměje ke zvracení), žádný horror mi zpravidla nikdy nepocuchá nervovou soustavu (bohužel), ale adrenalinové "realistické" filmy jako je tenhle, na mě často fungují. Ve vypjatých okamžicích spolu s aktéry lapám po vzduchu, klepám kosu z podchlazení ve studené vodě, mžourám očima v černočerné tmě a hledám aspoň malou stopu světla, zatínám zuby při bolestivých úderech o ostré skalní stěny, napínám svaly, abych se vyhoupl na nějakou zásadní a životně důležitou římsu apod. A naštěstí taky před filmem nečtu žádné zdejší komentáře, zvlášť ne zdejších VIPáků, jen zběžně okem přelétnu moje oblíbence. Ale i tak mi film ležel na exteráku trestuhodně dlouho. A o to víc mě teď ovšem překvapil a potěšil. Nejsilnější okamžiky: utonutí Judes face to face, utopení kamaráda coby akt milosrdenství, poklidný a nenápadný odchod George (připomněl mi Oatese ze Scottovy výpravy), Victoria a její vlasy, naražení na stalagmit... Promíjím nějaký ten patos, občas špatné světlo a ruční kameru (ehm, je to totiž film z podzemí) a samozřejmě zaokrouhluju nahoru, kam jinam. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Takový Vertical limit v jeskyních. Těšil jsem se na velké dobrodružství a přitom jsem shlédl průměrný film s profláknutým příběhem. Krásné záběry zatopených jeskyní bylo to jediné, na co se dalo koukat. Předvídatelná posloupnost úmrtí jednotlivých osob a nakonec vítězství jedince, kterému k přežití pomohl předtím nenáviděný otec - nevím, ale takové zápletky jsou na dnešní dobu málo a mnohokrát už tu byly. Výhodou je, že si člověk odnese alespoň pár dobrých postřehů o potápění. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, co někteří na těch vlhkých dírách vidí! Jakmile nějakou takovou uzří, šup do gumového oblečku, hned cpou hadici do masky a děsně touží se v ní zapotápět! A nejlepší jsou prý takové, kde ještě nikdy nikdo nebyl. No nevím. Taková neprozkoumaná štěrbina může skrývat spoustu nástrah a nebezpečenství! Leze se do ní jednak pěkně ztuha, místy může být i řádně sevřená, že se pak jeden dost odře a lze v ní narazit i na docela rezistentní zával, a to potom mnohdy teče krev! Navíc hrozí, že když se taková díra příliš zaplaví, nechce vás potom pustit ven. I zdatný a trénovaný speleolog má své limity a může se stát, že v takové situaci brzy ochabne, což nepochybně zanechá nesmazatelné šrámy na jeho psychice. Proto, když už pocítíte touhu do nějaké té jeskyňky vlézt, je lépe zvolit nějakou hezky turisticky vyšlapanou, která už má něco za sebou a je tedy perfektně připravena na kultivovaného obdivovatele krasových krás. Ale i do takové lezte napoprvé raději pomalu a hlavním vchodem, a ne že hned razantně vletíte do nějaké postranní chodby! To byste taky mohli přijít k úrazu! Rozhodně to není až tak špatné, jak mnozí tvrdí, jen je trochu škoda, že herci byli vybírání výhradně podle toho, jak jim sluší neoprén. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nič so survivalu som tu skoro nepociťoval, dokonca by som povedal, že aj tretia sezóna Survivoru je napínavejšia a to tam polovica odstúpila dobrovoľne, lebo jedného bolel malíček, druhý mal žlté v uchu a iná zabudla, že ona tam ani nechcela byť. Boj o život v jaskyni nakoniec vyšiel podobne, veľa vzdávania sa, veľa podvodov a to nielen preto, že sa to odohrávalo pod vodou, málo boja a veľa pátosu, no a nakoniec z toho bola taká jaskynná eutanázia. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii, z části pak i v obrovské umělé nádrži. (dex2man)
  • Při natáčení filmu byla použita technologie vyvinutá pro Avatar. Jedná se o 3D kamerový systém Jamese Camerona, uzpůsobený pro použití v extrémních podmínkách. (dex2man)
  • Film stál 30 miliónov dolárov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama