Reklama

Reklama

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (974)

Madison 

všechny recenze uživatele

Tešila som sa na osviežujúcu akčnú delikatesu a dostala som mdlý, nevýrazný a nudný thriler. Jednou z najväčších hollywoodskych hlúpostí je dávať dobrodružný akčný námet do rúk komorným tvorcom a platí to aj obrátene. Od akčného filmu divák prirodzene očakáva pohotovosť a chytrosť, no melancholicky pohodená blonďavá hriva hlavnej hrdinky za asistencie wrigtovských "slnkových" predispozícií, ma nútila spomenúť si na romantickú Keiru Knightley, ktorú podobné slnečné svetlo ožiarilo v Pýche a predsudku. Týmto režisérovi posielam výslovnú žiadosť, aby natočil ďalšiu roztomilú kostýmovku, pretože to je jeho parketa a presadiť strhujúcu dynamiku a akčné tempo v hollywoodskom filme nedokáže. Tak nudný a zbytočný film, že ho z vôd ničotnosti vyťahuje akurát skvelá chemi-hudba a dobré herecké výkony. Dokonale to vystihol užívateľ verbal, s ktorým súhlasím snáď v každom jednom slove. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavým způsobem zpotvořený film. Měl jsem z Hanny pocit, jako kdyby někdo vymyslel velmi chytrý příběh, pak ho poslal "tichou poštou" přes několik blbců a výsledek se zfilmoval. Hranice mezi genialitou a naprostou pitomostí je někdy tenká, zde se vytrvale přešlapuje tu na jednu, tu na druhou stranu. Natočené je to sice výtečně, ovšem až moc často jsem kroutil hlavou, jak debilní věci se zde dějí (a přitom by kolikrát stačilo jen trošku upravit scénář). Ke konci už jsem se na několika místech opravdu nahlas zasmál. Jo a závěrečná honička dvou hlavních ženských postav je prostorově řešená úplně nesmyslně, nepřehledně. PS: Mírný palec nahoru jen za postavu Blanchettové - takhle má vypadat charismatický záporák. 5/10 ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Dětská verze Agenta bez minulosti. ______ Film se určitě nabízí číst jako podobenství o stavu společnosti, v níž došlo k rozpadu tradičních hodnot a děti má smysl "dělat" jen vylepšené, upgradované, aby k něčemu byly, protože jinak je to hrozná otrava, stojí to peníze a čas a kdo by se taky o to staral, když úplná rodina prakticky neexistuje. Jenže jak už to tak v sociálním a genetickém inženýrství chodí, pokus lidstva o fušování Bohu do práce se obrací proti němu samotnému, a Hanna je tak v tomhle ohledu roztomile brutální revenge movie. Konflikt přetechnizované, dekadentní společnosti s něčím čistým a nepoznamenaným je v několika momentech hezky a neotřele ztvárněný - například ta scéna v hotelovém pokoji skvěle zprostředkovává pocit zmatku a zahlcení, který vyvolá náhlý kontakt s přístroji poháněnou civilizací, a v rozpravě Hanny a Sophie nad povahou přátelství nelze nezachytit vliv sociálních sítí, díky kterým je nám divné a podezřelé, že by náš "přítel" před námi nějaká osobní data zatajoval. Z tohoto pohledu je trochu škoda, že film se v závěru definitivně odhalí jako "pouhá" svérázná aktualizace pohádky bratří Grimmů a tenhle širší podtext nijak dál nerozvádí. ______ Formálně je Hanna originální a do detailů promyšlená, ale paradoxně mám pocit, že ona snaha jít proti konvencím a obohacovat žánrový film o nezávislé/umělecké prvky, jí nakonec trochu škodí. Jednotlivé pasáže jsou samy o sobě skvostné, o propojení a dokonalé synchronizaci hudby/zvuku s obrazem by se dalo psát hodiny, ale jako celek to bohužel nepůsobí úplně soudržně. Hanna je bezpochyby talentované a všestranné mladé děvče - chytré, vtipné, dětsky hravé...od každého trochu. Mám ale pocit, že se tu maličko mrhá potenciálem a celkem mě to mrzí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý umelecky ladený akčný film od Joe Wrighta. Má vydarený príbeh o dospievajúcom dievčati, ktoré žije spolu so svojim otcom, špičkovým bývalým agentom uprostred divočiny, kde ju trénuje najlepšie, ako len môže, aby sa raz mohla pomstiť za smrť svojej matky. A ten čas práve prišiel, s otcom sa rozídu, aby splnila svoju misiu a preto sa stane cieľom tajnej služby, obzvlášť práve ženy, ktorá má na svedomí jej matku, ale na cestách prvýkrát spoznáva aj bežné krásy života, ktoré jej boli doteraz odopierané. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa z toho získať ešte o trochu viac. Už od samotného začiatku to pôsobí veľmi dobrým dojmom a film si svoju úroveň nastaví dosť vysoko, čo sa pokazí jedine v druhej štvrtine, ktorá tiež nie je zlá, ale z celého filmu bezpochyby najhoršia, hlavne kvôli väčšiemu priestoru pre nezaujímavú rodinu, ale potom sa to už našťastie vylepší a opäť ma to dosť bavilo až do konca. Chválim túto nezvyčajnú kombináciu akčného filmu s bežnou zápletkou s prakticky až takým umeleckejším prevedením, ale ocenil by som, keby práve to malo ešte viac priestoru, pretože je to rozhodne to najlepšie, čo tento film ponúka. A preto väčšinu času sa na to pozerá veľmi dobre, ale vynikajú práve všetky tie netradične pojaté sekvencie, obzvlášť perfektný útek z podzemného zariadenia, ale aj viacero iných. Spokojný som aj po stránke akcie, kvôli odlišnému prístupu k žánru je samozrejme iná, než obvykle a navyše jej ani nie je až tak moc, ale sadla mi a za zmienku stojí hlavne zaujímavá dlhá sekvencia bez strihu, pri ktorej dôjde k zneškodneniu viacerých agentov. Herecké obsadenie je výborné, skvelá Saoirse Ronan v hlavnej úlohe, k tomu charizmatický Eric Bana v úlohe jej otca a Cate Blanchett ako hlavná záporáčka. Zvyšok už ani nemá moc priestoru, ale tak mi to vyhovuje, keďže práve títo traja svoje scény ťahajú s prehľadom. Réžia a technická stránka sú skvelé, Joe Wright je talent, skvelá vizuálna stránka, množstvo zaujímavých obrazových nápadov, k tomu ten umelecký doplnok, tu nemám problém. A veľkú pochvalu si zaslúži aj hudba, tá je perfektná a viaceré scény robí nezabudnuteľné. Takže skutočne vytknúť môžem len tú slabšiu druhú štvrtinu a ešte by som ocenil viac toho umeleckého prístupu, ale aj ma to dosť bavilo. 74% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Progresívna super-réžia, koulervoucí chemi-soundtrack a pohľadná herecká extraliga versus priemerný béčkový scenár. Hanna mohla byť najzaujímavejšou akčnou peckou roka, keby sa niekto unúval ju spevniť adekvátne zaujímavým príbehom. Tento nie je o nič lepší, než mala napr. Salt. I tak ale cool dynamický zážitok. Ak chcel Cruise nakopnúť M:I sériu, mal Ghost Protocol zveriť Wrightovi! ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • Úvodná scéna, kde Hanna (Saoirse Ronan) zabila zviera, sa natáčala na zamrznutom jazeru. (Greenpeacak)
  • Na pohledu, který dostane otec Hanny (Saoirse Ronan), je jasně vidět české jméno Václav Šimek. (sin34)
  • Joe Wright byl na pozici režiséra obsazen na výslovnou žádost představitelky hlavní role Saoirse Ronan. (oje)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama