Reklama

Reklama

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (974)

LihO 

všechny recenze uživatele

Začína to tvrdým výcvikom, dobre sa to rozbieha, tvorcovia nás kŕmia dojmom "to najlepšie ešte len príde", vzniká tam celkom dobrá atmosféra... potom sa to z mne neznámeho dôvodu zmení na spoznávanie "krás" sveta, lacné teenagerské klišé ako napríklad dievčatká pod dekou, ktoré si dobre že neodprisahajú BFF, no proste úplne zabitý potenciál celého filmu... a hoci sa to ku koncu opäť zlepšilo, ten skvelý prvý dojem mi to už nevrátilo. Keby si ten film udržal úvodnú atmosféru až do konca, tak bez váhania dávam 5 hviezd. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavým způsobem zpotvořený film. Měl jsem z Hanny pocit, jako kdyby někdo vymyslel velmi chytrý příběh, pak ho poslal "tichou poštou" přes několik blbců a výsledek se zfilmoval. Hranice mezi genialitou a naprostou pitomostí je někdy tenká, zde se vytrvale přešlapuje tu na jednu, tu na druhou stranu. Natočené je to sice výtečně, ovšem až moc často jsem kroutil hlavou, jak debilní věci se zde dějí (a přitom by kolikrát stačilo jen trošku upravit scénář). Ke konci už jsem se na několika místech opravdu nahlas zasmál. Jo a závěrečná honička dvou hlavních ženských postav je prostorově řešená úplně nesmyslně, nepřehledně. PS: Mírný palec nahoru jen za postavu Blanchettové - takhle má vypadat charismatický záporák. 5/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $40,259,119Tržby Celosvetovo $65,305,673Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,755,680 //počet predaných kusov 169,762Tržby za predaj DVD v USA $4,703,505 //počet predaných kusov 278,593║ rozbeh filmu až príliš veľkohubo chcel navnadiť na nejakú Rambovskú čistku, len škoda toho dojazdu, Saoirse Ronan a Eric Bana sú výborný a zachraňujú režisérske neduhy Joe Wrighta, ktorý až moc chcel zapájať predstavivosť diváka v až zbytočnom rozoberaní vzťahov medzi postavami, taktiež niektoré veci načrtnuté(ako genetické pokusy) a nie celkom dopovedané, škoda len priemer /60%/ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Aneb jak by nejspíš Bournea natočila dvojka Terry Gilliam a Tim Burton. Artový přesah mi nevadil, režisér Joe Wright si s ním evidentně poradil po svém a dobře, výborně do filmu byla zakomponována i hudba (na samostatný poslech téměř neposlouchatelná) a i Saoirse Ronan mi do role Haničky v říši divů sedla náramně. Ale... chování postav, smysl jejich počínání a mnoho nezodpovězených otázek sráží mé hodnocení hodně dolů. Navíc, Cate Blanchett by se měla na záporačky vybodnout. PS: Eric Bana by si zasloužil vlastní akčně špionskou sérii. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Náběh skoro až k fetišismu, jak Wright rád používá pomalé, detailní záběry (zejm. obličejů) a "otáčivou kameru"... Saoirse mile překvapila, nejvíce si ale odnáším po hudební stránce - Chemical Brothers a jejich breakbeatové/elektro OST je zatím bezesporu jednou z nejlepších filmových CD placek tohoto roku! Díky ČSFD za (další atmosférickou) předpremiéru... P.S. Jeden z filmů, které utečou mrknutím oka. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2006 i 2009 se scénář k filmu objevil na seznamu nejlepších scénářů, které nebyly zfilmovány. (oje)
  • Joe Wright byl na pozici režiséra obsazen na výslovnou žádost představitelky hlavní role Saoirse Ronan. (oje)
  • Hlavní hrdinka filmu pronese stejnou větu na začátku i na konci filmu. (Indy21)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama