Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se s ním před lety rozvedla jeho manželka, zůstal chytrý, ale bohužel značně společensky neobratný knihovník Albert na výchovu své dcery Jeanne sám. Jakmile byla dívka alespoň trochu starší, rozhodl se, že jí každé léto jako dárek k jejím narozeninám zaveze do jiné evropské země, aby mohla lépe poznat tamější kulturu a celkově viděla kus světa. Jenže dnes je Jeanne sedmnáct let, a to je moment, kdy se z tátových holčiček stávají dospělé ženy. Takže prázdninové toulky po Švédsku jsou poměrně rizikový podnik s mnoha neznámými. Přesto ho ale Albert hodlá podstoupit. Jinými slovy o to, co musí následovat, si vysloveně řekl. Dvěma neposednými spolubydlícími v pronajatém domě to jen začíná. Jeanne se totiž zamiluje do jednoho švédského chlapce. A to její papá rozhodně neskousne lehce, byť i na něj zde možná čeká láska. Hlavní party v této půvabné francouzské letní komedii připadly Jean-Pierrovi Darroussinovi a vycházející filmové hvězdičce Anais Demoustierové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy a to si silou mocí snažím odmyslet děsivý plechový dabing Cinemaxu s totálně vypuštěnými švédskými dialogy v okamžicích, kdy to mohlo mít význam. (Setkání Anniky s jejím přítelem - detail obličeje - mluví spolu dva Švédové, žádný Francouz na obzoru, který by jako mohl nerozumět, a podle odposlechu si říkají docela důležité věci.) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Naprosto přirozený film, plynoucí jak život osobně. Nejsou v něm nějak ultra zábavné momenty a přesto jsem se občas pousmál. Nejsou v něm nějak vyhrocené dramatické chvíle a přesto se mě příběh velmi dotýkal. Nejsou v něm ani žádné samoúčelné citové dialogy a přesto jsem ani na chvíli nepochyboval, že všechny postavy si prožívají svoje trápení i svoje radosti. Co je však ve filmu určitě: přirozenost, civilnost a realičnost. Ach ti dospělí, je film, který si nenápadně přijde na vaší obrazovku, tam ve vší skromnosti chvíli existuje, pak tiše odejde a vy si přejete, aby se zase co nejdřív vrátil, protože byl hrozně příjemný společník. ()

Reklama

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byt klidne o deset minut delsi ve smyslu doznivani pribehu. Me nejvic oslnila uplna beznost a zaroven zajimavost zapletky, divci sneni a jeho naraz na realitu. A taky rytmus a hudba filmu. Ale nejvetsim skvostem je tu Annais Demoustier, ktera cely film tahne, ne poprve, takze si myslim, ze o ni jeste uslysime... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej film ze života. Ty já mám moc rád. Když se to teda nemotá kolem vztahů, a tenhle mi tím pádem splnil radost na stoprocent. No, možná i víc, protože se v něm objevuje detektor kovů, pojem mrcasení a jeden vášnivý čtyřicátník, co si s dcerou jede na výlet do Švédska hledat bájný vikingský poklad. Sám s hledačkou chodím, a sám přesně znám ty scénky, když se mi líbí nějaká ta zahrada. Prostě si tam vlezu a hledám, kopu díry a čekám, až někdo zařve...Sice se mi nestalo, to co tady, ale zato mě zase honil rozčilenej zemělec Zetorem. Jsou to radosti s tím spojené a hlavně je to příjemný uvolnění. Ten pocit, když Vám v podzemí něco pípá a já s nadšením kopu a kopu až vykopu.....zátku nebo stanovej kolík, jsou nezapomenutelný, i když to asi nikdo, kdo to nezkusil nepochopí. Jednou jsem například z půl metrový hloubky tahal plech jak kráva. Myslel jsem si, že to je štít. Co jinýho. :D V mým případě se na ten film prostě hrozně hezky koukalo. První setkání s detektorem kovů a bylo znát, že ten co ten film napsal, přesně věděl, o čem píše. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Je už to hodně dávno, co jsem viděl tenhle film. Navíc jsem ho viděl v Německu a tudíž v němčině, takže jsem nerozumněl úplně všemu, ale celkově ve mě ten film zanechal nějaký zvláštní dojem. Když skončil říkal jsem si: To je všechno? Prostě jsem čekal, že se děj bude dále nějak vyvíjet a ono nic. Až za dlouho jsem si uvědomil, že je to jen jakési zachycení života otce s dcerou na prázdninách ve Švédsku. Ale jak už jsem říkal, film ve mě zanechal zvláštní dojem, možná to bylo zachycením té nádherné severské atmosféry... 65% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama