Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní televizní inscenace podle detektivního románu Petera Cheyneyho. (sator)

Recenze (12)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Tři s odřeným hřbetem. Za kníratýho Sklenčku a vlasatýho Bláhu. S takovou překombinovanou a fragmentovanou předlohou toho moc udělat nešlo. Rozuzlení bylo docela směšné. Tam už chyběl jen zahradník. Divím se, že v té době vůbec něco takového prošlo. Od západních autorů většinou vybírali kvalitnější věci a nebo aspoň angažovanou tématiku. Zahrané a natočené standardně. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ze všech mnou viděných tuzemských pokusů o americkou krimi jednoznačně nejslabší kousek. Herecké obsazení je sice zajímavé, avšak herci s dobou a místem děje absolutně nesplynuli a Američany jsem jim nevěřil - přesvědčivě působili pouze Luděk Munzar a Marie Drahokoupilová. Slabou technickou stránku (zapříčiněnou z větší části špatně dochovanou kopií) zcela promíjím, nevýraznou režii a nezáživný a (přes pouhých 70 minut) nudný děj prostě nemohu. Zádrhel bude nejspíš i v předloze - nechci nijak snižovat kvality, ale Peter Cheyney zřejmě nebude Ed McBain či Raymond Chandler. 40%. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaná detektivka s napínavým dějem a originálním závěrem, problém je v tom, že drsná hra na Ameriku dopadla v českých televizních studiích většinou bídně. Tady ten balanc vyvažují přítomné herecké legendy, především typově přesný Munzar, Bláha a Hlaváčová. Nu, a kde jinde uvidíte Otu Sklenčku v tak příšerné paruce? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No i já se musím přidat k těm, kterým se „česko-americká“ zápletka této kriminálky prostě moc nelíbila. Spousta dialogů je nudná, tempo rovněž a nebýt solidního herecké obsazení, asi bych šel s hodnocením ještě dolů. Takhle to vidím na průměr a to jen díky výkonům Munzara, Drahokoupilové, Bláhy a Hlaváčové. Konečné rozpletení bylo poněkud kostrbaté, ale když přivřu oči, tak nějak to do sebe zapadlo. Přesto všechno znám mnohem lepší československé detektivky, takže tento kousek doporučovat určitě nebudu. Slabých 50% ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Elita českých herců ve slabší kriminálce z Amerického prostředí. Když jsem byla puberťák tak jsem šílela z toho jak se snaží napodobit život v USA, přišlo mi to většinou trapný. Teď po letech jsem shovívavě přihlížela a snažila se najít pozitiva, ono se s tím víc dělat nedá. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Slabsi 3 za hodne upovidanou "americkou" detekivku s hlavnim detektivem Munzarem a zaporackou Hlavacovou. Zajimave bylo, ze mavala Munzarovi pred nosem pistoli Tokarev TT33, coz me u americke gangsterky trosku prekvapilo...ale tak mozne je vsechno, ze jo...? :-) (a nebo jsem to nepoznal spravne a TT to neni. Tak me kdyztak opravte.) ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Amerika jako vyšitá. Člověk by snad ani nevěděl, jestli se takovému zpracování smát nebo nad ním plakat... Když chci vyvést nějakou servírku z duševní rovnováhy řeknu při objednávání: kávu. A na zpětný dotaz jakou, odpovím: to je jedno. Zde na objednávku 2 kávy přinese servírka skutečně 2 kávy - jediné, jaké v lokále dělají. Tvůrce na začátku normalizace ani ve snu nenapadlo, že by tomu mohlo být jinak... ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno