Reklama

Reklama

Věk draků

  • USA Age of the Dragons (více)
Trailer

Mladý bojovník Ismael se stává členem posádky lovců draků, kteří bohatnou na prodeji tajemného vitriolu, získaného z dračích těl. Kapitána lovců Ahaba však pohání víc než touha po bohatství pomsta. Touží zabít bájného bílého draka, protože před lety zardousil jeho malou sestru... Mladý harpunář Ismael se spolu se svým přítelem Queequegem chtějí stát lovci draků, o kterých kolují pověsti, že na svých výpravách zbohatnou. V putyce se setkávají se Stubbsem a Starbuckem, členy skupiny lovců draků vedené kapitánem Ahabem. Ismael oba zaujme svými střeleckými schopnostmi a spolu s Queequegem je přijat mezi posádku lovců draků, kterou dále tvoří kuchař Flask, který má s Ismaelem od začátku spory, a dcera Ahabova přítele Rachel, kterou Ahab adoptoval poté, co jejího otce zabil obávaný bílý drak. Lovci si vydělávají peníze prodejem výbušného vitriolu, který nacházejí v útrobách dračích těl. Při jedné výpravě však Ismael nedokáže Stubbse ochránit, a Stubbs umírá. Mezi členy posádky se zvyšuje napětí, které přiživuje Ahabova celoživotní touha zabít bílého draka, jenž ho před lety zranil a zabil jeho malou sestru. Mezi Ismaelem a Rachel začíná vznikat citové pouto, Ismael však stále více považuje Ahabovu pomstychtivou motivaci za hloupou. Napjaté vztahy vyvrcholí střetem mezi Ahabem a Starbuckem, který končí Starbuckovou smrtí. Flask se mezitím stále pokouší znásilnit Rachel, ale je vyhnán Ismaelem. Flaska pak zabije bílý drak, který ho objeví uprostřed divočiny. Přeživší členové posádky se vydávají do dračí jeskyně, kde má dojít k rozhodujícímu střetu s bílým drakem. Rachel zde ale objeví mrtvolu svého otce. Vyjde najevo, že ho zabil Ahab, kterému vadila jeho domnělá zbabělost. Ahab navíc přizná, že celý život chce zabít bílého draka proto, že před ním v mládí utekl a nechal zemřít svou malou sestru. V tu chvíli přiletí do jeskyně drak a odnese Ahaba pryč. Ismael a Rachel opouštějí jeskyni a rozhodnou se lovu draků zanechat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Karlas 

všechny recenze uživatele

Prapodivná adaptace Melvillova románu Bílá velryba, kde skupina lovců pronásleduje na místo mořského savce, bílého draka. Přestože film obsahuje některé zajímavé nápady, není to nic, co by mne nadchlo. I když mám rád dobrou fantasy a jsem obdivovatelem trikových scén, s tímto typem filmů si nějak nerozumím. Stejně tak nemůžu přijít na chuť rádoby ženským bojovnicím, které ve mně budí spíše pohrdavé pousmání než sexuální obdivování hrdinky. Nicméně pro nudný večer možná koukatelná podivnost. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chudák Vinnie Jones. Neviem či sa po toľkých úlohách po boku Michaela Madsena rozhodol byť ako on a prijať každú rolu, bez ohľadu na to či tam hrá 5 minút, alebo je to úplná blbosť, no po tomto filme si to začínam myslieť. Spomínam ho na úvod pre to, že bol dôvodom prečo som si film pozrel a vytrpel som to až do konca, hoci Vinnie zmizol behom úvodnej pol hodinky, kedy sa ako pravý Rus prechádzal naobliekaný, v baranici a s neustále dymiacou fajkou v hube chrlil príhody starých materí. Potom ho už digitálny drak zrejme nemohol počúvať a tak ho svojou ohnivou papuľou odpravil. Žezlo múdrostí po ňom následne prebral Danny Glover so štýlovo zjazvenou hlavou, skleneným okom a hlasom ako kosačka na železnici, ktorý sa však väčšinou po vonku túlal od hlavy po päty zafačovaný do obväzov a pôsobil ako mumlajúca múmia. Ten naverboval do posádky niekoľko mentálov, gay panáka a modelku, s ktorými loďou, po súši išli chytať svojho digitálneho draka. Chytili však asi iba vlka a väčšinu času zabili prázdnymi kecami, naivnými scénkami a snahou unudiť, prípadne aspoň uspať diváka. Občasná zimná, prírodná scenéria bola ale pekná a na chvíľočku sa objavili aj náznaky atmosféry, ktoré aspoň z ďaleka naznačili, že film vôbec nemusel byť taký slabý a už vôbec sa nemusel montovať do Moby Dicka. Tými 2 hviezdami dosť nadhodnocujem, ale Danny Glover mi za to sľúbil jeho rekvizitu skleneného oka. ()

Reklama

merigieren 

všechny recenze uživatele

koukat se na to ještě dá, ale nebaví, děj lze shrnout do pár slov, kluk najde šílenýho dědka, vyvraždí spící draky, výčitky, přiznání smrt. nic moc, krom toho, že mě příšerně nebavily ty jejich umělohmotné proslovy, šílený dědkovský chvásty, taky tam byla hezká krajina a holka. A to zabíjení ve spaní v akčním filmu asi nebylo pravý ořechový, navíc hodně nefér. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Drakobijná parafráze na Mevilleova Moby Dicka není dobrým filmem, rozhodně ale nejde o titul, ke kterému by se hodil (neřku-li patřil) pejorativní přídomek "2xx. nejhorší film". Toto fantasy béčko nepatří ani do první tisícovky... Důvody? Na laciný dvd-direct škvár má překvapivě slušnou výpravu a triky a co se týče obsazení, to mohlo být ještě o několik tříd (kulantně řečeno - mohlo být třeba komplet obsazeno českými herci, to by byl teprve šrumec) horší - připouštím, že neznámá dívčina měla jít minimálně do půl pasu, prostor na to byl. Zakopaný pes filmu je v něčem úplně jiném, než jsou na bakšiši závyslé aspekty, v něčem, co šlo s vynaložením minimálních prostředků jednoduše uhlídat - kroutí se v choré logice a špatně pracuje s původní látkou, kterou vykrádá (ctí). Středověký transportér ve tvaru lodi je v pohodě proprieta, na základě čeho se ale pohybuje? Draky je podle příběhu nejlépe lovit v lesích a horách - jak by se tam ten kolos asi dostal? Nesoulad ve vnitřní logice a nevhodný verbálně stylizovaný rámec vyprávění jsou hlavními původci zlomeného vazu této dračí taškařice. II Scénář: McKay Daines (na motivy klasického románu BÍLÁ VELRYBA amerického spisovatele Hermana Melvillea). 45% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Je to prázdnej shit, neříkám, ale alespoň nemá tu příšernou televizní kameru, na kterou jsem u takových kousků zvyklá (ačkoli si na ten amatérský blivajz nikdy nezvyknu, takže vyznejte se v tom). Sice to nemá peprné hlášky jako filmy od Asylumu, ale dobře se u toho usíná i přemejšlí o hovadinách, aniž by divák o něco přišel. Já teda nevím, proč takové bláboly o ničem furt vznikaj, ale na druhou stranu je vidět, že se hér direktor snažil, ačkoli nebylo z čeho křesat, protože mu nikdo nedal ani scénář, ani rozpočet. A to je na draka, ale rozhodně né na odpad. 20% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • V roli Ahaba, kterého ztvárnil Danny Glover, se měl původně objevit Val Kilmer. (Matros)
  • Herec Danny Glover (Achab) byl na place přítomen pouhých 11 dní, a proto v poslední den natáčení namlouval ve studiu repliky postavy Achaba – z toho důvodu bylo několik scén natočeno s dvojníkem. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama