Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 312)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ach jaj. Najvyšší čas skončiť - kým neprídu na rad diely, kde bude John McClane nakopávať zadky zloduchov v sprievode svojich vnukov, spoločne zdemolujú polovicu ostrova Honšú a vo voľných chvíľkach sa budú prekárať o tom, ako starý otec vynechal vianočnú besiedku v materskej škole a nechodí na rodinné večere na Deň vďakyvzdania, lebo je nezodpovedný a na celý svoj rod uvalil kliatbu akčných superhrdinov. Predchádzajúcemu dielu som dala 4* a nadšený komentár (hoci tiež trpel určitou dávkou stupidity za hranicou toho, čo je ešte smiešne), lenže odvtedy uplynulo 5 rokov... asi ma to už prestáva baviť, no tak sorry. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vyblázněná past. Skip Woods při psaní scénáře občas zapomínal, že píše další díl zavedené série a nejednou porušuje její daná pravidla - bohužel i včetně tradičního souboje se záporákem. Jenže já se i tak k vlastnímu šoku převážně bavil. Willis totiž na první pohled dokazuje, že se mu po jeho životní roli stýskalo a při každé příležitosti se labužnicky usmívá a užívá si každý výstřel nebo hádku se synátorem. Navíc Moore, ať má neduhů kolik chce, akci zkrátka umí, jen k ní potřebuje být trochu popostrčený. Je mi jasné, že zrovna McClanovo dobrodružství by nemělo klíčové kladné body sbírat v rodinných hodnotách, ale v momentální náladě mě všeobecný hate docela mrzí. Proto k 70-ti tuhým procentům přidám i téměř neviditelné plus. Šestku chci ale osobnější úplně jiným způsobem. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle nema se Smrtonosnou pasti nic moc spolecnyho. Proste tuctovej akcnak, kde se vetsinu casu nastesti neco deje, jinak by u toho clovek usnul. Naprosto nezajimavej pribeh, Willis to kolem sebe sice kropi ve velkym, ale s hlaskama to uz je horsi a vetsinu scen zabiji topornej Courtney, kterymu bych spis veril zaporaka nez McClaneovo syna. Skoda vymastenyho scenare, Moore se jinak docela pochlapil a akci naserviroval zajimavou, i kdyz to vsechno tone v sedivejch filtrech. Ale ty 3* to precejen da. Nejslabsi dil serie. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Navrhuji bezodkladný trest smrti pro režiséra, scénáristu i střihače a konec konců i samotného Vyliže. Tahle dokurvit legendarní značku jako je Die hard a z hrdiny Johna Mc Clanea udělat znuděný, namachrovaný, plešatý hovado to už chce fakt mustr. Všechno pak dorazí záporák v podání tanečníka a žrouta mrkve Bukviče (chytlavé jméno) který rád kromě tance zabíjí lidi, protože je to lepší než pracovat v potravinách. Likvidátora všech slavných akčních sérií Jai Courtneyho snad radši ani zmiňovat nebudu takový prase se fakt jenom tak nevidí, ale ok abych se nenechal jenom strhnout nenávistí vzhledem k tomu, že tahle série byla do teď moje srdcovka, tak po shlédnutí extended verze musím uznat, že ta prodloužená honička má fakt koule a je nápaditě natočená i když se pořád nemůžu zbavit dojmu, že je poněkud chaoticky sestříhaná, ale je to aspoň pořádná destrukce. Tím bohužel výčet kladů končí zbytek akčních scén je už jenom bezkrevný digitální bordel. Scénář je mírně řečeno retardovaný a ani závěrečný rádoby dějový zvrat to nespasí. Se skřípajícími zuby si to nakonec ode mě 2* vyslouží, ale pokud by mělo po tomhle průseru přijít ještě nějaké další pokračování, tak hlavně prosím ne v tomhle stylu. Tohle není dobrý den pro Die Hard.25% ()

castor 

všechny recenze uživatele

John McClane se už ve své čtvrté štaci přesunul do moderní doby, kam víceméně nepatří a které ani jí příliš nerozumí. Už to dávno není ten John, který si vytahuje střepy z chodidel, sarkasticky cedí hlášky a jehož počínání provází poměrně realistická akce. Přesto mi čtvrté pokračování nadmíru chutnalo. Jenže v pátém jen unaveně pobíhá, poslouchá frackovitého syna a tu a tam něco vtipného utrousí. Přitom to není tak dávno, kdy hodil kung-fu lady proti zdi, pak ji nabral autem a sjel s ní do výtahové šachty. Pět let uběhlo jako voda a tvůrci cpou na scénu druhé McClaneovic dítko. Neposlušný syn v Moskvě právě čelí závažnému obvinění. Ve skutečnosti je však tajným agentem, který se snaží získat důležitého disidenta, který.. no, bude ještě v dalších minutách docela důležitý. Čeká na nás totiž několik nevzrušivých odhalení, samozřejmě po boku mladého McClanea už poskakuje i newyorský policejní veterán. Ten normální chlápek z masa a kostí, který přemýšlel a nedělal za každou cenu frajera, je však nenávratně pryč (pokud bude šestka, tak prosím s kvalitním scénářem a lepším než řemeslným režisérem), navíc dostává tolik prostoru, jako nezajímavý floutek (syn) bez charismatu. Scénárista Skip Woods (napsal třeba Hitmana, Swordfish: Operaci Hacker nebo A-Team) naprosto nepochopil, jakou postavu má v ruce/na papíře. Akce je velkolepá, destruktivní, ale postrádá „duši“. Zároveň je nepřehledná a podivně sestříhaná a nabízí momenty v tak trochu vyumělkovaném klimatu, kdy hrdinové nějaký malér vyřeší jednoduše tak, že naslepo proskočí oknem, neřešíc, jestli pod ním nevede čtyřproudá silnice. Tenhle film si prostě značku Die Hard nezaslouží!! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bol aj Die Hard: Last Day. (MikaelSVK)
  • Veľká helikoptéra je Mil Mi-26 "Halo". Jedná sa o najväčšiu a najsilnejšiu helikoptéru, ktorú kedy vyrobili. (Marcin)
  • Při automobilové honičce je zasažena levá strana modré dodávky, u níž se rozbije jeden z reflektorů, který poté z auta visí po většinu honičky. V jednom ze záběrů z dálky, kdy dodávka zatáčí, je ale náhle rozbité světlo na pravé straně. (Mysteri699)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama