foto

Len Wiseman

  • nar. 4.3.1973 (43 let)
    Fremont, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Len Ryan Wiseman se narodil ve Fremontu v Kalifornii, roku 1973. Odmala měl talent na kreslení a desing. Svůj talent rozvíjel na De Anza College School v Kalifornii. Hned po studiích začal točit krátké filmy a reklamy. Odtud se dostal až k práci na filmech jako GODZILLA, MUŽI V ČERNÉM nebo DEN NEZÁVISLOSTI, na kterých pracoval jako tvůrce digitálních efektů. Začal točit i klipy pro En Vogue, Paula Oakenfolda, Brooke Allison a další. Dlouhodobě pracoval také na reklamách pro PlayStation.

Všechny své dosavadní znalosti plně využil ve svém filmovém debutu. Stal se jím akční horor UNDERWORLD, který pojednával o dlouholeté válce mezi upíry a vlkodlaky. Během natáčení potkal Kate Beckinsale, se kterou se v roce 2004 oženil. Film samotný měl úspěch, a tak o dva roky později vzniká pokračování UNDERWORLD: EVOLUTION, které bylo ještě úspěšnější než díl první. Kritiky se mu sice nadchnout nepodařilo, ale už teď má docela početnou fanouškovskou podporu. První dva díly plánuje završit třetím segmentem.

To zatím bude muset počkat, protože Len teď dokončuje čtvrté pokračování SMRTOSTNÉ PASTI, kde se mu svěřila do rukou i velká hvězda prvních třech dílů Bruce Willis. Jestli se povede zopakovat úspěch jeho upírsko-vlkodlačího debutu, tak ukáže až čas. Našlápnuto má, ale víc než dobře.

Jan "Reiniš" Bodnár

Režijní filmografie

2016 A.P.B. (TV seriál)
Lucifer (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2013 Ospalá díra (TV seriál)
2012 Total Recall
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
2007 Smrtonosná past 4.0
2006 Underworld: Evolution
2003 Underworld

Scenáristická filmografie

2013 Ospalá díra (TV seriál)
2012 Underworld: Probuzení

Producentská filmografie

2016 Lucifer (TV seriál)
#TeamLucifer (S01E12)
St. Lucifer (S01E11)
Pops (S01E10)
A Priest Walks Into a Bar (S01E09)
Et Tu, Doctor? (S01E08)
další epizody

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(126)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace