Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (1 312)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Člověk se těší a těší a pak se akorát v Die Hard sérii zklame. Bruce Willis stárne, je z něj dědek a ze začátku horšího dědka snad ani ukázat nemůže. Akce je ze začátku zajímavá a relativně dobrá, ale postupem času se z filmu stane hrozná blbost. Vrcholem blbosti je pak přesun příběhu do Černobylu. No, to snad ani není možný. Nejhorší na tom všem je, že film fakt s akcí vypadá ze začátku dobře, ale kameraman se po chvíli snad sjel houbičkami a kameraman nadopoval dopaminem, protože výsledek víc zkurvit tihle dva kolegové nemohli. Nákladní auto prolítne mostem dolů na silnici. Všechno šíleným způsobem vybuchuje. Člověk si řekne, že není nic jednoduššího, než kameru natočit proti autu a nechat vše bez střihu plynout, jenže tak scéna začne, pak se vše zhroutí na dvacet tisíc sekvencí, záběrů a výbuchů a vrcholem pak je asi těžce vystresovaný asistent kameramana, který kameru držel poprvé v ruce s tím, že s ní během nanosekundy vyklepal duši. Hrůza. Die Hard byla o skromnosti, o příběhu, který byl realistický, upřímný a na druhou stranu náhodný, protože John McClaine se vždycky přichomejt k tomu největšímu průseru na světě. Jenže tohle je jenom akce, efekty a ještě je to vysloveně hrozný. S Die Hard sérií to má společného prakticky nula nula nic, jenom Bruce. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ještěže ta objektivita vlastně neexistuje - vážně si Moore zasloužil tak vlažné reakce? Jsem sakra rád, že jsem se nakonec dokopal do kina. McClane se už sice po akci skoro ani nepostaví na vlastní nohy a v příštím dílu bude pravděpodobně zachraňovat svá morčátka, ale co. Die Hard je možná mrtvé, nadupaný akční film s Brucem Willisem ale ještě zdaleka ne. Kdyby ke konci tak drze nevyprchal adrenalin a hlášky sem tam nebily trapností do uší, má to za mě maximum. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

John se vzdal všeho, co je na něm tak skvělé, aby šel zachránit synovi zadnici. Tedy vzdal se všeho, aby na dovolené domluvil synovi, aby přestal prodávat drogy… Dovolená byla skvělá, protože tatík a synátor se samozřejmě udobří, zasmějí, navlhnout a trochu se jim zvýší radioaktivita. Prostě príma dovolená v bývalém Sovětském svazu, ze které přechází zrak. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechal som si par dni na ulezanie v hlave, co mam vlastne o tejto nestastnej pätke napisat. No este stale mi to pripada, ako zly sen, ktory mi Hollywood pripravil bez stipky hanby. Ani neviem, ci uz tam naozaj nikomu nezalezi na kvalitnom pokracovani vobec najuspesnejsej a mojej najoblubenejsej serie, (mam ju dokonca radsej, ako Smrtonosne zbrane) alebo si v tom studiu ti ludkovia povedali: ,,Viete co, pan Moore, natocte si to ako chcete, je nam to ukradnute, moze to mat aj 90 minut, hlavne nech nam ten film zarobi!" No ak takto zmyslaju, tak sa ani necudujem. Pre mna to nebola Smrtonosna pasca 5, ale akasi akcna zmes filmov, ktorych je natocena stovka a o par dni si uz na ten ktory film ani nespomeniem. Kludne si tu mohli zahrat Jason Statham, alebo Vin Diesel, toto proste nebola pasca. Reziser John Moore ma za sebou väcsinou priemerne filmy, ako napriklad ZA NEPRIATELSKOU LINIOU (2001) s Owenom Wilsonom, LET FENIXA (2004) s Dennisom Quaidom, horor SATAN PRICHADZA (2006) s Liev Schreiberom alebo MAX PAYNE (2008) s Markom Wahlbergom. __________ Bruce Willis - (John McClane) +++ Jai Courtney - (Jack McClane) +++ Sebastian Koch - (Komarov) +++ Mary Elizabeth Winstead - (Lucy) +++ Yuliya Snigir - (Irina) +++ Radivoje Bukvic - (Alik) +++ Cole Hauser - (Collins) +++ Amaury Nolasco - (Murphy) +++ Sergei Kolesnikov - (Chagarin) +++ Roman Luknár - (Anton) +++ Výkonný producent: Bruce Willis +++ (Videl v kine 19.02.2013) +++ ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

Nikoliv Len Wiseman, ale John Moore je nakonec vrahem devadesátkového idolu, který postavu Johna McClane pohřbil pod zeleným vizuálem a horou nezáživné akce, kdy i těch smířlivých devadesát minut se táhne jako žvýkačka na botě. Sledovat A Good Day to Die Hard je asi tak příjemné, jako si nechat trhat zanícenou osmičku, na kterou už nepůsobí anestézie! Slzám se člověk neubrání. Dokoukáno s velkým sebezapřením. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • Dôkaz o tom, že sa film nenatáčal len v Moskve, ale napr. aj v Budapešti – pozornému divákovi neunikne asi polsekundový záber na "Országház", teda monumentálnu budovu maďarského parlamentu len kúsok od Dunaja. (andykanadan)
  • Na filmu spolupracovalo více než 50 kaskadérů, a to zejména z Maďarská, Slovenska a Čech. (Lucasion)
  • V Maďarsku sa natáčalo aj na známom okruhu Formuly 1 "Hungaroring". (Raccoon.city)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama