Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (1 312)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ach jaj. Najvyšší čas skončiť - kým neprídu na rad diely, kde bude John McClane nakopávať zadky zloduchov v sprievode svojich vnukov, spoločne zdemolujú polovicu ostrova Honšú a vo voľných chvíľkach sa budú prekárať o tom, ako starý otec vynechal vianočnú besiedku v materskej škole a nechodí na rodinné večere na Deň vďakyvzdania, lebo je nezodpovedný a na celý svoj rod uvalil kliatbu akčných superhrdinov. Predchádzajúcemu dielu som dala 4* a nadšený komentár (hoci tiež trpel určitou dávkou stupidity za hranicou toho, čo je ešte smiešne), lenže odvtedy uplynulo 5 rokov... asi ma to už prestáva baviť, no tak sorry. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Krčím plecami. Nie som nadšený, ani spokojný, ale nevidím ani dôvody na prehnanú nenávisť. Ako pokračovanie najlepšieho akčného filmu všetkých čias je to samozrejme katastrofa. Ako výplachové akčné béčko je to OMNOHO lepší film ako napríklad obludne preceňovaní Expendables 2. Toto má aspoň veľa akcie (a miestami fakt dobre natočenej), nejaký základný ústredný vzťah a Willis obstojne hlási. Scenár vrcholiaci vyznaním otcovskej lásky je prirodzene totálne peklo. 5/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tento pořad vám přinesl Mercedes... To jediné co neztratilo úroveň byla Beltramiho hudba. Jinak je to bolestivý pád na hubu. Tohle pro mě není další díl té vynikající série, na které jsem vyrůstal. Neberu to tak, abych mohl být alespoň trochu objektivní. Nemám rád Moorea, zprasil už MAXE PAYNEA a točit moc neumí. Tady se snaží aspoň rvát do popředí akci (musím uznat, že je jí tu opravdu hodně), protože jakékoliv přepnutí do "táta a syn si povídají" se rovná katastrofě. Scénář Skipa Woodse, jestli měl pět stránek tak je to moc, je mimo veškerá kvalitativní měřítka (ve špatném slova smyslu). Příběh to nějáký má, ale povedených hlášek je málo a kecy o dovolené se taky brzo omrzí. Bruce to má všechno v paži a příjde mi, že dost přehrává. Co mu taky jiného zbývá, vždyť je v parodii na SMRTONOSNOU PAST! Nebudu tu rýt do nelogičností jednotlivých scén, ale několikrát jsem měl ve tváři hodně překvapený výraz. Hlavně u výletu do Černobylu. Připomíná mi to doby, kdy jsem s tátou sledoval Seagalovky (PŘEPADENÍ 2) a on vždycky nadával na to jaká je to blbost, jak to nedává smysl. Kdo takovou kravinu vůbec vymýšlel. No tak asi jsem dorostl do tátových bot. Chceš potulit? ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsem v prudkém pokušení hodnocení ještě snížit. Právě proto, že rozhodně nejde o důstojného pokračovatele smrtosmrtných pastiček. Pravda, triková část je solidní a i nějaká ta hláška přijde, přesto po ukončení zbývá pár nezodpovězených otázek. 1. Zkoušeli v Cinergi studios trumfnout Asylum? 2. Proč do Boha Vyližův vylízaný synátor odbachnul na dýdžině nějakého naprosto zbytečného Ivana? 3. Z Moskvy to je do Černobylu bratru devět set kiláků, nejkratší cestou přes dvoje hranice. Ano, je to na Ukrajině, tím bych asi scenáristu šoknul, což? 4. Vím, že cyja je tlupa neschopných amatérů, vždyť jednoho ručníkářského Usrámu hledali bratru patnáct let, a to si přitom koupil největší barabiznu hned vedle Islámských koupelí, hlavního to města Pakostánců. Ale že by až takhle? ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na dovolenou si nakonec nevyrazil jenom McClane, ale také scénář, jakýkoliv osobní režijní přínos a v naprosté většině také humor (nehledě na logiku, fyziku a techniku - to vážně v době smarpthonů nikdo z tvůrců neví, že když telefonujete, dotykový telefon, který máte u hlavy má vypnutý displej a ROZHODNĚ na něm nesvítí číselník?). Moore je každopádně břídil a především v první polovině je poměrně dost evidentní, že střih se snažil zachránit co to šlo, a že to moc nešlo. Zbytek už mě v podstatě nijak neuráží, ale je to pořád odzívaná řemeslná nuda, místy poměrně dost diletantská. Tohle si legendární John McClane nezasloužil. Černobyl? WTF? Jai Courtney mě ovšem po Jacku Reacherovi bavil i tady a začíná mě aktivně zajímat... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • Scéna z Černobyľu sa točila 60 km od Budapešti v bývalých ruských kasárňach. (ČSFD)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bol aj Die Hard: Last Day. (MikaelSVK)
  • Veľká helikoptéra je Mil Mi-26 "Halo". Jedná sa o najväčšiu a najsilnejšiu helikoptéru, ktorú kedy vyrobili. (Marcin)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama