Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Velká Británie Monsters (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (449)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bráno s odstupem, na Zakázané zóně je nejpůsobivější, že snímek vypadá mnohem dražší než ve skutečnosti, jako by za ním stálo velké a vlivné studio. Obvykle to totiž bývá přesně naopak. Gareth Edwards se zkrátka před producenty předvedl v dobrém světle a dokázal, že má i na áčkovou produkci. Na druhou stranu, ten film vypadá poněkud rozpolceně. Na vkus mnohých je příliš komorní, natáčený dokumentárním stylem tam, kde by běžný divák čekal akci, lekačky, jednoduše aspoň malou dávku oblíbených žánrových klišé. Edwards ale sází spíš na neokázalost, nebezpečí se většinou dá spíš tušit kdesi za hradbou stromů z tropické džungle, z neurčitých pohybů v přítmí či ve vodě a z tajemných zvuků, které dráždí představivost a může se za nimi skrývat cokoliv. Já byl na jednu stranu vděčný, že se nebrodím tím tradičním žánrovým balastem, ve kterém se utopilo tolik jiných titulů, na druhou stranu to mohlo být vymyšlené lépe. Stometrové chobotnice vypadají možná efektně, ale s takovou invazí by si ve skutečnosti pozemšťané poradili ze všeho nejlépe. Zbrojních arzenálů máme, že nevíme, co s nimi, a nebohé snadno identifikovatelné chobotničky by dostaly takovou nakládačku, že by ve chvilce ochránci zvířat neměli co chránit. Nebezpečí kontaminace zemské atmosféry by představovaly mnohem spíš mikroorganismy, které se mohou nekontrolovatelně šířit prostorem. Ve filmu jsem vzrůstající převaze vetřelců z kosmu nerozuměl a už vůbec jsem nechápal, jak to mají přerostlé chobotničky zařízené s gravitací. Ne nadarmo největší planetární organismy žijí v oceánu. Takže to chobotničky nejspíš nějak okecaly nebo uplatily. Stejně tak by stálo za úvahu, proč zazobaný tatíček své dcerce nezařídil vzdušnou přepravu a ještě mě napadá, že... No zkrátka by se dalo dlouze pokračovat. Jako road movie nemocným světem, kde se zhroutily fungující instituce a jistoty, to ale špatné nebylo, takže nakonec ohodnotím Zakázanou zónu 60 % celkového dojmu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Trailer sľuboval najlepší monster film za veľmi dlhú dobu. Nad týmto veľkohubým vyhlásením nezostáva nič iné, len sa z chuti zasmiať. Veď okrem pár scénok v tme (to aby sa ušetrilo), kde aj tak divák vidí zväčša iba vlnenie chápadiel, som tu monštrá moc nevidel, teda ak nerátame tú srandovnú červenú blikajúcu chobotnicu, predtým pár záberov v TV a pár mršín. V tomto smere porovnávať film s Cloverfieldom je naozaj bláznovstvo, to sa ani nedá. A to po efektovej, atmosferickej aj obsahovej stránke, snímok s týmto nemá nič spoločné. V tomto prípade sme sa dočkali len nudnej a nič nehovoriacej road movie drámy v prostredí rodiaceho sa nového sveta bez ľudí (to je asi aj jediná vec čo dokázala zaujať). Ale čo naplat, keď samotné filmové spracovanie tejto apo/postapo myšlienky dýchalo lacným výpredajom z Kauflandu? Aj po dramatickej stránke je to len štandardná vecička. Bohémsky chlapík a rozmaznaná bohatá dcéruška sa spolu trmácajú do vysnívaného domova a počas prekonávania rôznych prekážok na konci zistia, že sú si súdení. Skrátka lacné a povrchné. Strata času. 35/100 ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenár, kamera, réžia a vizuálne efekty jeden tvorca, navyše celovečerný debutant. Rozpočet $800t USD. Kto hodnotí tento opus ako podpriemer, mal by si pozrieť niečo od Asylumu. Sharknado bolo o $200t drahšie. Na to, ako málo príšer je v Monsters, prekvapivo dobre dokáže udržať divákovu zvedavosť, čo sa bude diať ďalej. To sa mi pri 300-miliónovom Avatarovi nestalo za celú jeho trojhodinovú stopáž. Stačí mu k tomu niekoľko desiatok tabúl "Infected Zone", exotické lokality a šikovné režijné oko. Ústredná nehviezdne prirodzená herecká dvojka nič nekazí ani neposiluje, celé to stojí na atmosfére a tajuplnosti. A funguje to. Warneri vedia čo robia. Štvrtú hviezdu nedávam iba za scenáristicky odfláknutý záver. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[AFF 2011, Trenčianske Teplice] Po druhej projekcii lepšie, ale stále mi to (aj v rámci nízkorozpočtovej produkcie) príde ako solídny priemer. Veď uvidíme ako Edwardsovi sadne očakávaná "Godzilla" inu obrovská zmena produkčného zázemia. Podľa posledných ohlasov kritiky to zatiaľ vyzerá sľubne... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Od Monsters jsem nečekal žádnou mimozemskou akční invazi, ani nic přehnaně výbušného a silně strhujícího. Rozpočet byl nízký a proto od tohoto filmu nemohl nikdo čekat žádné zázraky. Bohužel jsem nečekal až zase tak velké druhé housle v podobě monster a jejich působení ve filmu. Celý film v podstatě nevykazují žádné nebezpečí pro nikoho a jsou pouhou kulisou. Proto je tento film vrcholně nevhodný pro fandy akčního sci-fi, nebo mimozemšťanů. Tvůrci udělali ohromnou chybu, která nebyla ani tak součástí filmu, ale jeho propagace. Tohle je hodně velký krok vedle, skoro až lživá reklama, kterou mohl odhalit pouze zkušenější divák. Nevím o co přesně Edwardsovi šlo, ale zjevně si chtěl hlavně namastit kapsy. Příště prosím běz těch nadupaných trailerů a posterů, když ve výsledku divák obdrží soukromé drama dvou lidí, kteří chodí po pralese. Přesto se musí ocenit piplačka, kterou musel sám Edwards při výrobě filmu podstoupit a jeho celkem solidně vypadající triky, které dělal sám na notebooku. 57% 30.09. 2010 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natáčen na skutečných lokacích, často navíc bez předchozího povolení. Natáčelo se bez komparzu. (HellFire)
  • Natáčecí štáb čítal dva lidi, byly použity kamery běžně dostupné v obchodě a také zdarma použitelné editory videa a programy na speciální efekty. (HellFire)
  • Bez scenára a z dlhej chvíle vznikli so zámerom "možno z toho niečo bude" aj niektoré zábery, v ktorých sa hlavní hrdinovia predierajú džungľou. Počas nakrúcania tejto scény zrazu začali nepríjemne škriekať opice (vrešťan čierny), čo hercov značne vystrašilo. Ich autentické reakcie boli použité vo filme. (Abiosis)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama