Osloboditeľ zvierat Charlie Cranehill, hľadaný v USA za domáci terorizmus, vyjde z utajenia, aby koordinoval celonárodnú akciu, zatiaľ čo jeho odcudzený otec, riaditeľ obchodnej spoločnosti, sa ho snaží nájsť skôr ako FBI. Film zároveň sleduje mladú ženu z ochranárskej organizácie, ktorá bojuje so systémom za lepšie podmienky zvierat v chovateľských zariadeniach. Snímka rozoberá témy novodobého vykorisťovania a využívania zvierat pre ľudské "potreby" formou dobrodružného road movie. (whack)
PiskotkOi
Film ktorý svojou myšlienkou nezaujme každého a vätšina ľudí sa o tento problém nezaujíma. Bolt Native je dokonalou ukážkou toho ako sa láska k zvieratám dokaže transformovať do nelegálneho boja a oslobodenia tvorov ktorý sa nedokážu ubraniť sami a presne to vedie mhohých ľudi k ich týraniu, zabíjaniu a obchodovaniu s ich telami a to všetko iba pre peniaze, alebo máme tu aj samozrejme narušeních ľudí ktorý si potrebujú dokázať kto je tu"pán". ľudia sa k tejto veci stavajú všeliako, vätšina ľudí povie že veď to je tak prirodzené že človek konzumuje zvieratá, vždy to tak bolo a vždy to tak bude...samozrejme každý má svoj názor.....teras by som chcel citovať jednú piseň: "Ještě stále jsem neslyšel důvod, který by obstál proti lidskosti. Obhájil masové vraždy téhle společnosti. Slyším jen slova plná sobeckosti. Ozvěnu krvavých jatek, plných krutosti. Přál bych si jednou v neděli zrušit tvůj skvělý oběd, chci aby ses díval, jak musí napřed trpět.V místnosti plné krve chtěl bych tě vidět zvracet. Cítíš se pořád skvěle, když není teď kam utéct? Masové vraždy den za dnem, rozsudky smrti naším jménem a jejich těla jsou naším jedem, když naše tela jsou jejich hrobem. Maso je vražda!" Môj názor je asi taký že ako bolo v tomto filme povedané oni nie su teroristi oni su hrdinovia ktorý dokážu riskovať svoj život, slobodu pre práva zvierat a to akýmkoľvek spôsobom. Naspäť k filmu: Amaterčina je z filmu cítiť ale je tak dokonalé skrytá strihom a scenárom. Herci sú tieš dobrý, celkom som im veril v to čo hrali. Skvelý emótivný koniec bol asi najvätším plusom filmu.(2.5.2011)
hlavsene
Ukážka každodennej konverzačnej rutiny uvedomelých vegánov, osloboditeľov mimoľudských zvierat, s rôznymi typmi ľudí. Od vegetariánov až po majiteľov korporácií žijúcich z ignorancie pohodlných konzumentov, ktorých pohľad na potravu siaha maximálne po pult najdostupnejšieho marketu. Jednoducho ďalší portrét zvrátenosti jedného sveta, v ktorom sa morálka nielenže nenosí, ale dokonca trestá.(12.3.2011)
Podobné
- A.L.F. (Animal Liberation Front) (2012)
- Aurora: Il sogno della liberazione (2011)
- Until Every Cage Is Empty (TV seriál) (2011)
- Saints & Angels (video film) (2008)