Reklama

Reklama

Kozí příběh se sýrem

  • USA Goat Story 2
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Nápaditá pohádka plná fantazie ze sýrového pohádkového království, v níž nechybí humor, s množstvím dětem známých pohádkových postav jako je např. Čertovská babička, vodník a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Volné pokračování úspěšného animovaného filmu Kozí příběh ve 3D animaci ze středověkého prostředí staré Prahy. (Česká televize)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (154)

Kimon

všechny recenze uživatele

Hmm, tolik propagovaný český animák a takový divácký propad. Nabízí se myšlenka, že tvůrce příběhu (autor/ka scénáře) dětem moc nerozumí. Řekl bych také, že druhé pokračování, jak už to bývá, je ušito rychlou jehlou a nekvalitní nití. Vizuálně sice pěkné, pravděpodobně dětem, kterým je to určeno především, nesrozumitelné. Nebo to snad bylo vytvořeno pro dospělé?! ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Jasně, stejně jako jednička to není žádná velká bomba, ale moje děti se docela bavily a pro ně je to - dle mého názoru - především. Srovnávat animaci s animáky Pixaru může podle mne jenom blázen, koneckonců by to byla ostuda velkých studií, kdyby z toho na celé čáře nevycházela vítězně. Takže pro mne vcelku OK, naopak spíše chválím za snahu a české reálie. ()

Reklama

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

U prvního dílu jsem očekával, že to nebude tak hrozné, jak ukazovalo hodnocení zde, ale už po pár minutách sledování jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a přemýšlel, za co dát aspoň jednu hvězdu. U druhého dílu jsem měl přístup přesně opačný. Kozí příběh se sýrem jsem si pustil s tím, že to nejspíš bude dějově stejná slepenina bez vlastní identity i zaměření, jak ukazuje dosti rozporuplné hodnocení zde a nejspíš to ani nedokoukám. Jenže pak přišlo docela milé překvapení. Roztříštěnost prvního dílu je pryč a film má scénář, který, s jistým pohádkovým nadhledem, má hlavu i patu. Vtipy sice nejsou nijak úderné ani originální a vyložený kameňák budete hledat marně, ale vzhledem k tomu, že film, na rozdíl od prvního dílu, prvotně cílí na mladší publikum, je to pochopitelné. Vizuální zpracování i animace nemusí sednout každému, ale v době ultrarealistických CGI je loutkový vzhled rozhodně originálním zpestřením. Dospělému divákovi bohužel bude vadit dost vaty, vyplněné pouze pitvořením hlavních postaviček, takže na čistých šedesát to není, ale jen o kousek :). Pro děti si klidně deset procent přidejte. 55 % ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Já mám rád sýr a taky mír. Je to nejlepší pohádka o králi posedlém voňavými sýry, jakou jsem kdy viděl. Klobouk dolů přede prací animátorů, kteří v pár lidech odvedli skoro to, co u Pixarů zvládají ve stovkách. Rozdíl tam samozřejmě je, to bych měl špinavé 3-D brýle, kdybych to neviděl, ale přesto smekám. A kdyby z tvůrců do příběhu vytrysklo ještě trochu víc kreativity, bylo by to za pět. Hlavně kvůli jejich vizionářskému a velmi aktuálnímu popěvku: "Kupředu levá, nám čerti neva!" ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, to je trapnější než jednička. Už ten úvod s pošťákem naznačí, že je to spíš pro čtyřleté děti. CITÁT - Tak že jsme bez parmazánu?......... Král je sice závislák na sýru, ale nos vypovídá spíš o vodce a jiném chlastu. Pak nastupuje duo koza a její páníček a už jdu do kolen. Málem jsem zapomněl, jaké křeče jsem měl při prvním filmu. Ne, to nejde ani ve 4D. CITÁT - Ach jo........... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Kritici filmu na Febiofestu udělili prestižní cenu Kristián a na Mezinárodním festivalu filmů pro děti v Buenos Aires získal v září 2010 hlavní cenu. (JARDAHONDA)
  • Na každé postavě je osmdesát animovatelných parametů, mimika se pak skládá z přibližně třiceti vymodelovaných fází obličeje. (JoranProvenzano)
  • Od začátku výroby snímku se vystřídalo více než dvanáct animátorů z ciziny. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama