Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Recenze (762)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle mě dostalo. Objektivně jsou to silný čtyři hvězdičky, ale díky místnímu podcenění tomu přidam i pátou. Pro mě to bylo tak na úrovni 85%. Skvělej zajímavej příběh. Hlavní hrdina Pettyfer je sympaťák, navíc je tam s nim blondýnka z Glee a ochránce mu dělá Timothy, takže vzhledem k obsazení veliká spokojenost. Navíc přijde ultimátní finále, které vyrazí dech. Už se těšim na pokračování. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Chápu nízké hodnocení, ale neztotožňuji se s ním. Většina lidí nejspíš čekala akční jízdu plnou skvělých efektů, ideálně s komplikovanou zápletkou. A místo toho je tady velejednoduchý námět o lidech z jiné planety, kteří se ukryli na Zemi a čelí neustálému pronásledování zlých ufounů, kteří vypadají jako vystřižení ze staršího Star treku. Navíc je většina triků tak trochu obyčejná a pokud jde o digitální potvory, tak jsou schované v tmavých a rychle stříhaných záběrech. Takže proč hodnotit lépe než ostatní? Protože se mi film zdá být vcelku kompaktní, na nic si nehrající a jednoduchost zápletky vyvažuje překvapivě normální chování většiny postav. Nikdo mi tam výrazně nevadil a i když se nedá mluvit o tom, že bych byl z filmu nadšený, tak mi sednul do nálady a nenudil. Což se třeba o Jumperovi, kterého někteří srovnávají s Jsem číslo čtyři, rozhodně nestalo. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal velkolepou sci-fi ve stylu Avatara mohl být ukojen leda tak modře laděným osvětlením dlaní hlavního hrdiny. Ovšem kdo si takhle při nedělním podvečeru řekl: hmmm koukl bych na nějakou teenage romantickou sci-fi s dějem odehrávajícím se na americkém maloměstě, tak ten musel být naprosto ukojen a muselo to hraničit se suchým orgasmem. Nicméně se jedná o naivní filmeček s docela solidními kixy. Hlavní hrdinové všech pohlaví jsou pěkní a krásní a zcela určitě se budou koukat z plakátů v mnoha dětských pokojích. Zdrceného romantika jako jsem já však ponechají v naprostém klidu srovnatelným se stáním ve frontě na hřebíky. Koukat se na to dalo, ale že bych takových filmů musel vidět více, tak to ne. K závěru filmu mě hrozně zajímalo, jestli hlavnímu hrdinovi bude svítit i něco jiného než ruce, btw. hlavní hrdinka, která do něho byla in love to taky nijak nezjišťovala. Fakt, že by mu třebas takhle mohl svítit luleček a metat silové vlny jí byl šumák. Tak to je jako láska? Nevěřím. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Chjo... tak to bylo ze začátku relativně dobře rozjeté a pak to tak zbytečně překombinovali, že se z toho pomalu stávala kravina, ještě dalších 30 min podobným tempem a pomalu to nedodívám. Naštěstí to skončilo včas, ke konci jsem si užil spoustu zajímavých efektů a moc dobře se mi dívalo na hlavní představitelky:). Také hudba od Rabina potěšila. Ale oproti traileru obrovské zklamání. ... Cervenak ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Naleštění borci a pěkné blonďaté holčiny mi tu opravdu nevadily. Pejsek byl roztomilej, jen mě mrzelo že si zranil pacičku. Závěrečná dvacetiminutová řež byla velice slušná a celkový dojem filmu pozvedla. Jen nevím, proč je museli vraždit po číslech. ()

campix 

všechny recenze uživatele

D.J. Caruso umí stvořit svěží a cool snímek, ale I Am Number Four je ve svém žánru sice vcelku kvalitní, ale stále tuctovka, co nepřináší do žánru nic nového. Alex Pettyfer prostě hraje týpka, který má schopnosti a nezapadá, takže tu máme storku ala Twilight akorát v trošku více sci-fi nádechu a rozhodně je Číslo čtyři také akčnější. Nějaké efekty jsou dost cool, ale zase se nejedná o žádný zázrak. Herci nejsou špatní, například Pettyfer je celkem sympaťák a mnoha dívkám přiroste k srdci, Teresa Palmer a Diannna Agron nejsou také špatnou volbou. Bohužel mi do filmu vůbec nesedl podivně zanedbaný Olypanth, ale misky vyvážil tradičně skvělý Kevin Durand ve svém živlu a to roli záporáka. Konec samozřejmě nabízí pokračování a stane li se tak, rozhodně se budu těšit, protože Číslo čtyři vypadá jako zajímavý start nově sci-fi série. Pro mládež to může být cool zábava a pro zdejší kvalitáře opruz a jelikož se řadím někam mezi, dávám i průměrné hodnocení a nechám se překvapit, co přijde dál. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Jsem číslo 4, jsem děsně důležitej, můžu totiž zachránit svět nebo já nevím co a potkal jsem jednu holku, je to moje osudová láska a to není jen tak, protože když se zamiluju, tak je to na celý život. Hvězdičku za sexy Teresu Palmer. A hvězdičku za ty modré sečné zbraně. Oblíbený komentář: Fr ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Režisér D. J. Caruso (Disturbia) žánrové podívané říznuté světem dospívajících náctiletých celkem umí. První polovina filmu je takovou sladce romantickou limonádičkou. Nejdříve neurazí. Ale pokud jste už v životě měli sex, začne se vám zdát zdlouhavá (pokud jste ještě v životě sex neměli, bude vám to jedno, protože se naštvete, že Jsem číslo čtyři není Stmívání). Když se děj konečně prokouše přes všechno to jakoby dramatické zapírání akné i sebe sama, rozjede se rychlá akční podívaná se zábavnými zvraty a hodně povedenými triky. Závěr natřískaný skoro jako ve stylu Terminátora má namířeno přímo do pokračování. Bylo by fajn, kdyby na něho došlo. První díl by pak mohl být začátkem něčeho mnohem zábavnějšího a lepšího. 7/10 ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu mě baví, proto se přikloním k takovému hodnocení, D.J. Caruso příliš nezklamal, jenže pokud se nikdo nepustí do pokračování (podle tržeb nevím nevím), bude z toho jen rozpracovaná průměrná jednohubka. Dlouhý rozjezd z prostředí středoškoláků a poznávaní svého dědictví nedával příliš prostoru pro nějaké velkolepější finále. Akce byla zvládnutá dobře, ale stejně tak i vyšuměla... Uvidíme.. ()

abenino 

všechny recenze uživatele

Našlapaná akční / sci-fi podívaná, která překonala má očekávání i když jsem tušil, že to bude paráda. D.J. Caruso znovu dokazuje, že je skvělý režisér, a že se na hodnocení jiných nemá vždy dávat. První půlka je sice zbytečně zdlouhavá, ale závěrečná půl hodina to s přehledem dožene. Ideální stopáž, dobří herci (hlavně Teresa Palmer), výborná hudba a super efekty. Perfektní podívaná s otevřeným koncem a proto, hurá na pokračování. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za opravdu Epické finále... které bych vážně nečekal. :D Druhá za vcelku dobré efekty. Třetí tradičně za soundtrack. _________ Dal bych i 4.... ale ten scénář je tak stupidně pitomí. Že to raději nechám jak to je. :) ____ Což by měli i tvůrci.... pokračování bych nejspíš neuvítál. Ale co každý se může poučit ze svích chyb... otázkou je, jestli o to vlastně stojí. Scénárista jak jinak: ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem vzhledem k hodnocení nic dobrého nečekal, a nebýt pro mě zajímavého námětu,asi bych se na to nikdy nepodíval. Ne není to ztráta času. Sice ani nejlepší investice, ale pohodovej večer, strávenej u tohoto filmu se dá. Spíš než sci-fi mi to v první hodině připadala jako romantika. Poslední minuty filmu pak byly natočeny více než dobře. A k tomu vše připravené na pokračování. Jestli bude další díl podobně natočený, tak se zlobit rozhodně nebudu. Překvapilo mě, že producenti jsou Spielberg a Bay. Čekal bych od nich větší potenciál. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že to byli mimozemšťani, vypadali až moc lidsky. Moc lidsky? Kua dyť oni to byli lidi, akorát s nějakejma nadpři schopnostma. To ti zlí aspoň měli jakž takž vzhled zlejch. Hlavní zlá věc ale byl ten scénář, protože to bylo často dost nedomyšleny a tak. Koncepce sice nebyla špatná a dalo by se s tím pracovat, ale člověk (a já se jakž takž za člověka považuju) o tom nesmí holt přemejšlet. Taky digitální potvory mají do dokonalosti daleko - sice to není grafika jak na Didaktiku, ale vypadaj prostě moc počítačově a nereálně. Herecky je to taky spíš taková hra pro pubertální publikum a hlavně Hollywood v tom asi viděl dobrej start pro nějakou sérii. Bohužel posrali si to sami tím, že ten příběh (kterej je v knize určitě mnohem lepší) nedokázali pořádně povyprávět. Neřikám, že bych se na pokračování nekoukl, ale myslim, že ani žádny nebude... ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Přímo se nabízí srovnání s nenáviděným stmíváním, proto zřejmě také tak nízké hodnocení.. V obou figuruje hrdina, který není tak úplně "člověk" a "divná" hrdinka společensky out. Jenže narozdíl od twilight zde romance stojí v pozadí hlavní sci-fi zápletky. Romantická složka není přehnaná, ani nijak vlezlá, dokonce působí sympaticky přirozeně. Především ovšem čím Číslo 4 usazuje tvrdé K.O. emoupírúm je akce. Akce posvěcená kvalitou made in Bay Productions. Zatraceně dobrá oddychovka u které s klidným svědomým odpustíte i značnou povrchnost. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

I am Number Four - není překvapivě vůbec špatný film. Hluchých romantických míst je minimum, akční sekvence berou dech, herecké výkony jsou vzhledem k žánru nadstandart a jako bonus famozni soundtrack. K tomu přidejte oči Dianny Agron, sympaťáka Olyphanta a kulervoucí nástup Teresy Palmer. Jednohubka jasná jako facka! ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Taková typická "Carusovka", která mi potvrzuje řežisérovu sestupnou tendenci. I am number four je celkem plochý a dosti neučesaný béčko, který mohlo se svým potenciálem naložit krapet lépe, přesto už asi tejden koketuju s myšlenkou 4 hvězd z důvodů mě samotnému neznámých. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Opravdu tragicky podaný příběh s naprosto otřesnými hereckými výkony v čele s anti-Hitmanem T. Olyphantem. Film pracuje s mega-úchylnými klišé... Plus ti otřesní mimozemští otrapové, kteří ani za mák nenahánějí strach, ale vyvolávají ironický úšklebek. Opravdu až trapný film, pár trikových záběrů a celkem obstojné akční sekvence s nepatrným množstvím náznaku humoru. Opravdu jak na objednávku časopisu bravo, akorát v tom není žádný mrdání... myslím ve filmu, né v Bravu. ()

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama