Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (762)

klerik 

všechny recenze uživatele

Filmík, ktorý sa na nič nehrá. Dá sa to chápať buď tak, že je plný klišé, alebo že ide podľa pravidiel (COVENANT, JUMPER, PUSH). Film nenudí, vidno na ňom Bayovu produkciu a v podstate som rád, že Caruso dostal lepší scenár ako to bolo pri dementnom OKU DRAVCA, takže mohol vyniknúť jeho puberťácky štýl točenia filmov... Neškodná zábavka, ktorá trochu padá na hubu, pretože sa tvári ako začiatok série... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Člověk by neměl dávat na první dojem. Nevím, jestli chtěl Michael Bay vycucat nějaký ten dolar na aktuálně populární a výdělečné upíří sáze, vybělené hrdiny vyměnit za sice nepobledlé, ale taktéž schopnostmi obdařené mlaďase a pokusit se pobavit i dojmout, každopádně já spokojený byl. I Am Number Four je kombinací ne moc vymazlené sci-fi, akčního filmu s několika vrcholy i pády a poměrně fungující teenagerovské romantiky. Všechny ingredience mají dost nestálé tempo, neřeší moc logiku, některé scény vyšumí do prázdna a jednoduše neuspokojí, jak by mohly. Až jsem si říkal, že by se hodil méně líný a více snaživý režisér. Přesto všechno mě nový Carusův (jeho Disturbia taky víc bavila vztahy a situacemi na plátně, než děsivým tajemstvím souseda) snímek nezklamal, občas pobavil a uběhl jako voda. Veškerá ta mimozemská vata se totiž časem stočí do klasické středoškolské romance, která baví. Přikráčejí i zlí mimozemšťané, kteří vypadají docela stylově, náš hrdina se začne pomalu nasírat a holýma rukama odrážet policejní auta. Alex Pettyfer a Timothy Olyphant hrají v rámci možností slušně, Teresa Palmer a Dianna Agron navíc skvěle vypadají!! Připomínky jsou, to ostatně vždycky, tentokráte mi to ale vlastně ani moc nevadilo.. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který je v konečném důsledku scénáristicky strašlivě nedotažený. Pokud č. 1, č. 2 a č. 3 byli zlikvidováni potichu a beze svědků, proč pro zabití č. 4 padne prakticky celé město? Má nějaký smysl, aby se č. 4 bránil svým pronásledovatelům, když proti němu stojí celá mimozemská civilizace? Jaktože se všichni mimozemšťani bez ohledu na rasu tolik podobají lidem? Není zvláštní, že si hlavní hrdina za nejlepšího kamaráda vybere náhodou zrovna člověka, který má v celém příběhu svou roli? Měl ten ťuťuňuňu pejsek nějaké hlubší poslání, než aby skupina pubertálních slečen v řadě za mnou při jeho poslední scéně sborově pronesla empatické: "Och!"? Normálně nejsem nějaký šílený rýpal, kterému vadí, že je děj historicky nepřesný nebo obsahuje chyby v kontinuitě (aneb v posledním záběru bylo pět jablek a v dalším je jich šest), ale autor I Am Number Four zjevně neovládá ani tu nejzákladnější logiku. Škoda, protože díry ve scénáři a digitálně velkolepý konec zabíjejí jinak poměrně originální námět o tom, jaké to je, když jste číslem v řadě těch, kteří mají zemřít. Nedůležitá poznámka: Vzhledem k lehce otevřenému závěru očekávám, že už teď se připravuje pokračování ve stylu I Am Number Five. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem snesitelný mix Stmívání a Jumpera. Příběhově je to sice stejně plonkový jako zmíněné 2 filmy a první hodinu se toho moc neděje, ale celý to celkem příjemně uteče a herci jsou celkem sympatičtí. Závěrečná půlhodinka naštěstí dřívější absenci akce aspoň trochu zachrání a kouká se na ní velmi pěkně. I tak ale zamrzí, že D. J. Caruso promarnil svůj talent zrovna u tohodle filmu.50% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak jít na tenhle film do kina by mě vážně ani nenapadlo, kdyby v hlavní roli nebyl Alex Pettyfer a Dianna Agron. Čekala jsem něco trochu jiného než se mi nakonec dostalo, ale to neznamená, že by mě to zklamalo. Podle traileru jsem čekala něco jako Twilight (a ano, některý scény tak opravdu vypadaly, ale to nevadilo), ale dostalo se mi sci-fi filmu, kde bylo víc lekavých momentů než jsem čekala. A ta jízda na valníku, tam by mě teda nikdo nedostal, to bylo strašidelný už samo o sobě. A musím říct, že poslední akční scéna ve škole, mě opravdu dostala. Málokdy se mi stává abych u filmu v kině, nebo dokonce i doma, zírala na nějákou scénu s vykulenýma očima a pusou otevřenou dokořán, a teď to myslím doslova. Takže ta "závěrečná" scéna u mě hodnocení rozhodně zvedla o hvězdičku nahoru. No, vzhledem k otevřenému konci a několika nevysvětleným otázkám, očekávám v nejbližší době druhý díl. 4* ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • V úvodu filmu, kdy se kluci prohánějí na vodních skůtrech, je záběr na medailonek, který má na krku hlavní hrdina. Tento medailonek ale v následujících záběrech střídavě mizí a zase se objevuje. (Fevas)
  • Podobně jako ve filmu Pán prstenů (elfština) i v tomto snímku se objeví vymyšlený jazyk - mogadoriánština. Údajně jeho podobu hodně ovlivnily angličtina, stará latina a slovanské jazyky. Herci před spuštěním natáčení dostali zvukové nahrávky, aby se mohli mogadoriánštinu naučit. [Zdroj: Svět filmu] (Krouťák)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama