Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Problém je hlavně v tom, že mladého Yip Mana, hraje strašně topornej a nesympatickej Číňan, kterej se navíc objevil v předchozím díle, v roli nějakého cvičence. Takže, přelidněná Čína má málo herců nebo jak? Nebo šlendrián? Tenhle film je docela špatný a vůbec by neměl spadat pod ipmanovskou sérii. Je to prostě jiný a mnohem horší počin. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Byť první dva Yip Manové byli skvělí tak tento prequel (který se teda nějak ... vlastně vůbec neslučuje s dvěma přechozími díly) to kazí na plné čáře... nebál bych se ani těch dvou hvězdiček. Tady je jasné že je to už čistě jenom akčňák ve kterém hraje Mana někdo jiný než Donnie Yen, mistr hong hraje někoho jiného a Jin hraje Manova nevlastního bráchu... Man si veme ženskou a má sní kvanta děcek o kterých v prvních dvou dílech není ani zmínka... první půlka je řekněme dobrá... tam je vidět aspon nějaké wing chun... ale v druhé polovici je to jenom o scénáři (tedy nicmoc scénáři) a někde to fakticky zachází docela daleko... tři hvězdice opravdu jenom za to ze se na wing chun dívá pěkně a je to o Manu Yipovi... ... edit po druhém dni co jsem to shlídnul. dávám jen 2*, vic si to nezaslouží ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Začiatok cesty majstra Wing Chun sa začína práve tu a práve teraz! Herecké obsadenie: Nechcem pôsobiť ako xenofobik ale mne oni pripadajú všetci rovnaký. Hlavne tie ich ženy boli na nerozoznanie. Prevedenie: Páčili sa mi ako exteriéry tak aj interiéry. Akadémia a jej dvor bol vážne premakaný. Hudba sa dokonale hodila do všetkých scén. Pocity: Veľmi dobré súboje a v celku slušne napísaný scenár a odsýpajúci príbeh. Vlastne mi na filme nič vyslovene nevadilo. Pridaná hodnota: Čakal som od filmu podobného razenia trocha emotívnejší koniec. Ale trocha ma to dojalo ale čakal som že to bude väčšia bomba. 78% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to vyloženě špatné, ale kvalit Donnieho Ip Manů to nedosahuje ani zdaleka. Příběh je jako z béčkového akčního filmu z 90tých let. Netvrdím, že to je špatně, ale ona mýtyčnost je ta tam. Souboje mají pochopitelně svoje kvality, ale Donnie je prostě Donnie. Celkově je to slušná podívaná, ale v kontextu se zbytkem Ipova filmového vesmíru je to prostě průměr. 65 procent. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najvacsim problemom tejto serie je snaha o natocenie epickeho inteligentneho pribehu namiesto tupeho priamociareho kung-fu filmu, bez toho aby tvorcovia mali v rukach scenar s ktorym by to dokazali. Prvy diel bol dejovo nevyvazeny. Druhy diel bol rozkroceny medzi dvoma zanrami, ktore o seba dreli. No a tento treti diel, ktory je vlastne dielom nultym je zase prilis nevierohodne vykonstruovany. Cela linia s nevlastnym japonskym bratom Ip Mana mi prisla ako totalna hovadina. Dalsim velkym nedostatkom celej serie su strasne ploche postavy, ktorym urcitu charizmu vo vynimocnych pripadoch dodali hlavne skveli herci, ale rozhodne nie scenar. Sympaticke na tomto diely je, ze tvorcovia do ulohy Ip Mana obsadili herca, ktory sa na Donnieho Yena nielen neskutocne podoba, ale zaroven sa mu vyrovna aj co sa tyka bojovych schopnosti. Bohuzial, co sa tyka hereckeho prejavu, tak je rovnake drevo ako on. No co uz. Romanticke linia a dramaticke sceny za vela nestoja a dost nudia, tak sa podme venovat bitkam. Tie su prvotriedne. Konstantne na vysokej urovni, ale pamätnu scenu Donne vs. 10 japoncikov z prveho dielu neprekona ziadna. A trochu mi na celej serii vadi zbytocne pouzivanie pomocnych lan. V tomto diely je ich najmenej, az na finale, ktore je nimi az prilis nadopovane. Celkovo by som tento diel kvalitativne zaradil medzi Donnieho filmy. 6/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama