Reklama

Reklama

Událost

(seriál)
  • USA The Event
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Sci-Fi
USA, (2010–2011), 15 h 29 min (Minutáž: 40–44 min)

Tvůrci:

Nick Wauters

Kamera:

Feliks Parnell

Hrají:

Jason Ritter, Sarah Roemer, Ian Anthony Dale, Željko Ivanek, Blair Underwood, Laura Innes, Scott Patterson, Taylor Cole, Bill Smitrovich, Lisa Vidal (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Sean Walker (Jason Ritter) je obyčejný mladík, který plánuje požádat snoubenku Leilu (Sarah Roemerová) o ruku na výletní plavbě po Karibiku. Před odjezdem dokonce získá požehnání jejího otce Michaela Buchanana (Scott Patterson). Dívka však náhle a bez vysvětlení z lodi zmizí a podle záznamů se zdá, že na ní ani nikdy nebyla. Sean po ní začne pátrat a narazí na spiknutí, které mu přeroste přes hlavu. Americký prezident Elias Martinez (Blair Underwood) připravuje propuštění skupiny 97 zvláštních vězňů, zadržovaných na tajné aljašské základně Mount Inostranka. Prezident se o existenci zařízení dozvěděl těsně po své inauguraci a po setkání s vůdkyní uvězněných Sophií (Laura Innesová) se i přes odpor tajných služeb a ředitele národní rozvědky Blakea Sterlinga (Zeljko Ivanek) rozhodne seznámit s jejich existencí svět. Když se chystá vystoupit s prohlášením, objeví se letadlo připravené k sebevražednému útoku. Letoun však zčistajasna zmizí z oblohy a záhada začíná… Emociální thriller plný spiknutí je vyprávěn na přeskáčku za pomoci flashbacků a z pohledu mnoha postav. Seriál využívá podobné metody jako Ztraceni, 24, Flashforward nebo Akta X. Scénář vznikl už v roce 2006, ale zelenou dostal až na konci roku 2009. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

bartias 

všechny recenze uživatele

Jasný pokus skombinovat dva nejúspěšnější seriály poslední doby Lost a 24 vtrhl na obrazovku raketovou rychlostí. Jenže tempo nevydrželo. Samoúčelně překombinované pletichaření je zajímavé jen za určitých okolností – ale určitě ne, když se dá dohromady se zvraty, které jsou dramatické jako prd na dně mořském. Každý díl končí dalším novým otazníkem a odpovědi nepřichází. Kde Lost využíval do jisté míry (dokud jste neztratili trpělivost) propracovanou koncepci, The Event tápe. Dokonce i postavy zmateně mění přesvědčení. Z průměrného hodnocení jednotlivých epizod vychází čistě průměrný výsledek. Obyčejněji už seriál o nejneobyčejnější „Události“ dopadnout nemůže. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

První díl zavání dost průserem. Tohle že má bejt nabušenej pilot, kterej vás chytne a nepustí, jako třeba u LOST nebo u Flashforwardu? ale kdeže. Jak může bejt v pilotu deset minut tokání jedný dvojice? to jsem měl dost co dělat, abych přežil. Dám tomu ještě šanci, ale bojím se, že to půjde do sraček podobně jako Heroes, u NBC holt umí.50%______Po druhém a třetím díle nevidím výrazné zlepšení a nevidí ho nejspíše ani diváci, kteří ubývají______Po šestém díle končím, The Event je jen velká nuda, bohužel.35% Sledovanosti jednotlivých dílů v milionech: 10.86 - 9.06 - 7.56 - 6.50 - 6.42 - 5.97 - 5.54 - 5.64 - 5.19 - 5.83 - 5.23 - 5.23 - 4.26 ()

Reklama

Orthank 

všechny recenze uživatele

Sľubne rozbehnutá sci-fi konkurencia nového V-éčka sa zubami nechtami snaží priživiť na momentálne populárnej emzáckej tématike. Po prvej "polosérii" ale dokazuje, že niečo z nej nakoniec možno aj bude. Trošku menej vykonštruovaných situácií a nejakú záhadu, pre ktorú by ma donútili sledovať ďalej, prípadne poriadne dohovoriť niektorým hereckým prejavom a je za čo obetovať tu trištvrtehodinku týždenne. Zatiaľ ako slušne podarený experiment na televízne diváctvo, možno chápať skutočne len ako....ehm....ako experiment. Za dverami druhá séria a ja sa radosťou nechám prekvapiť... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou pár řádků a docela velké nadšení z tohoto seriálu. Jsem rád, že je tu další mysteriozní série, na kterou se velmi dobře kouká. Už teď můžu říct, že je seriál díl od dílu lepší a lepší. Má sympatické hlavní hrdiny, výborný scénář, chytrý a svižný děj, akce a hlavně i dost toho napětí, což je asi nejdůležitější. První díl sice byl jen lehce nadprůměrný, ale momentálně se na pokračování těším víc a víc. Flashbacky nikterak neotravují, zápletka výborná a velmi dobře budované napětí, které neustále graduje si určitě zaslouží vysoké hodnocení. Já jako fanoušek záhad jsem velmi nadšen. 90%. Ufouni super. ()

DonHUS 

všechny recenze uživatele

Pilot sliboval seriál ve stylu Flashfowardu, jenže ve srovnání s ním je o třídu horší. Všechno je tu hrozně béčkový, jak samotný děj, zvraty, politikaření, akce, tak i herci. Naštěstí se děj pořád žene dopředu, a tak se s tím dá slušně zabít hodina času. Nepočítám s tím, že kvalita po pauze nějak výrazně stoupne, ale by to fajn... Po 10 epizodách tak zatím 50% ()

Galerie (527)

Zajímavosti (2)

  • 13.5. 2011 televízna stanica NBC zrušila vysielanie seriálu kvôli nízkej sledovanosti. Naznačila tiež, že možno bude pokračovať inde. (Maslord)

Reklama

Reklama