Reklama

Reklama

Událost

(seriál)
  • USA The Event
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Sci-Fi
USA, (2010–2011), 15 h 29 min (Minutáž: 40–44 min)

Tvůrci:

Nick Wauters

Kamera:

Feliks Parnell

Hrají:

Jason Ritter, Sarah Roemer, Ian Anthony Dale, Željko Ivanek, Blair Underwood, Laura Innes, Scott Patterson, Taylor Cole, Bill Smitrovich, Lisa Vidal (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Sean Walker (Jason Ritter) je obyčejný mladík, který plánuje požádat snoubenku Leilu (Sarah Roemerová) o ruku na výletní plavbě po Karibiku. Před odjezdem dokonce získá požehnání jejího otce Michaela Buchanana (Scott Patterson). Dívka však náhle a bez vysvětlení z lodi zmizí a podle záznamů se zdá, že na ní ani nikdy nebyla. Sean po ní začne pátrat a narazí na spiknutí, které mu přeroste přes hlavu. Americký prezident Elias Martinez (Blair Underwood) připravuje propuštění skupiny 97 zvláštních vězňů, zadržovaných na tajné aljašské základně Mount Inostranka. Prezident se o existenci zařízení dozvěděl těsně po své inauguraci a po setkání s vůdkyní uvězněných Sophií (Laura Innesová) se i přes odpor tajných služeb a ředitele národní rozvědky Blakea Sterlinga (Zeljko Ivanek) rozhodne seznámit s jejich existencí svět. Když se chystá vystoupit s prohlášením, objeví se letadlo připravené k sebevražednému útoku. Letoun však zčistajasna zmizí z oblohy a záhada začíná… Emociální thriller plný spiknutí je vyprávěn na přeskáčku za pomoci flashbacků a z pohledu mnoha postav. Seriál využívá podobné metody jako Ztraceni, 24, Flashforward nebo Akta X. Scénář vznikl už v roce 2006, ale zelenou dostal až na konci roku 2009. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Fr 

všechny recenze uživatele

Některé věci je lepší nevědět..... Další seriál, který ocení nekritičtí příznivci UFO a vládních konspirací. Ti ,,kritičtí“ budou nadávat nad nelogikou v jednání mnoha postav, ale i vývoji děje. ( I když co já vím o protivládní konspiraci, že?) Ale mám dojem, že některé zvraty překvapují i scénáristy! Celkově jsem spíš nespokojen. Hlavně s blížícím se závěrem mi připadá, že tvůrci neví kudy kam a snaží se připravit maximálně zajímavý podklad pro 2.řadu. Pokud teda bude. Prostě: jeden s těch seriálů, na jejichž díl bych tejden nečekal! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zajímá mě, kdo byl skutečným vynálezcem atomové bomby. 2.) Jsem extraterrestriální biologická entita. 3.) Lidé kolem mě nestárnou. Vůbec!. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

The Event (fakt se netěšim na českou "Událost"), je velmi dobrý seriál!!! Jeho nevýhoda spočívá v tom, že přichází až nyní, po masivní vlně velkých dramatických seriálů (24 - Lost - Heroes - Prison Break - FlashForward), takže seriálový nadšenec má možnost srovnání. Již viděl tolik velkých odhalení, nepředvídatelných zvratů, nenadálých zmrtvýchvstání či nervydrásajících cliffhangerů, že ho již dokáže překvapit máloco. Co ho ale dokáže upoutat (a co vedle děje tvoří druhou hlavní složku kvalitní seriálu, popř. filmu) je zajímavá charismatická postava, kterou si může oblíbit, jakou byl dřív např. Jack Bauer Nepřemožitelný, Michalel Scofield Geniální, Hiro Nakamura Bezelstný nebo Sawyer Šibalský :-) Zatím si nejsem jistá jestli na to Sean Walker Chytrý-zamilovaný stačí. _ __ Budu sledovat dál, ale rozhodně se nejedná o záležitost závislosti, jako u výše zmiňovaných seriálů :) ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

V současné době žánrová klasika, snaha napodobit LOST je zjevná už po prvním díle. The Event má akorát spoustu neduhů, přes které se dá těžce přejít. Většina herců hraje špatně, akce je málo, ale čeho je nejvíce, to jsou WTF momenty. Je jich přesně tolik, abyste si řekli, že ten další díl prostě vidět musíte. I přes další neduhy mi ta jedna série stačila. Tam, kde jsem chtěl, aby třeba Flashforward pokračoval, u The Event jsem byl rád, že skončil. Nástřel na možnou druhou sérii tu každopádně je, ale nejsem si jistý, jestli bych o ní stál! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou pár řádků a docela velké nadšení z tohoto seriálu. Jsem rád, že je tu další mysteriozní série, na kterou se velmi dobře kouká. Už teď můžu říct, že je seriál díl od dílu lepší a lepší. Má sympatické hlavní hrdiny, výborný scénář, chytrý a svižný děj, akce a hlavně i dost toho napětí, což je asi nejdůležitější. První díl sice byl jen lehce nadprůměrný, ale momentálně se na pokračování těším víc a víc. Flashbacky nikterak neotravují, zápletka výborná a velmi dobře budované napětí, které neustále graduje si určitě zaslouží vysoké hodnocení. Já jako fanoušek záhad jsem velmi nadšen. 90%. Ufouni super. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla pár dílů, co odvysílala cool a nepřišlo mi to vůbec zajímavý. Rozhodně to nebylo zajímavější než Flashforward, který to mělo nepřímo nahradit. Uvidíme, co přinese "rozuzlení" série a jestli to do té doby nevzdám. Zatím to není nic než nuda s hlavním příběhem a občasným přeskakováním do libovolné doby v minulosti, kde sledujeme velice nezajímavé historické události. ()

Galerie (527)

Zajímavosti (2)

  • 13.5. 2011 televízna stanica NBC zrušila vysielanie seriálu kvôli nízkej sledovanosti. Naznačila tiež, že možno bude pokračovať inde. (Maslord)

Reklama

Reklama