Reklama

Reklama

Událost

(seriál)
  • USA The Event
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Sci-Fi
USA, (2010–2011), 15 h 29 min (Minutáž: 40–44 min)

Tvůrci:

Nick Wauters

Kamera:

Feliks Parnell

Hrají:

Jason Ritter, Sarah Roemer, Ian Anthony Dale, Željko Ivanek, Blair Underwood, Laura Innes, Scott Patterson, Taylor Cole, Bill Smitrovich, Lisa Vidal (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Sean Walker (Jason Ritter) je obyčejný mladík, který plánuje požádat snoubenku Leilu (Sarah Roemerová) o ruku na výletní plavbě po Karibiku. Před odjezdem dokonce získá požehnání jejího otce Michaela Buchanana (Scott Patterson). Dívka však náhle a bez vysvětlení z lodi zmizí a podle záznamů se zdá, že na ní ani nikdy nebyla. Sean po ní začne pátrat a narazí na spiknutí, které mu přeroste přes hlavu. Americký prezident Elias Martinez (Blair Underwood) připravuje propuštění skupiny 97 zvláštních vězňů, zadržovaných na tajné aljašské základně Mount Inostranka. Prezident se o existenci zařízení dozvěděl těsně po své inauguraci a po setkání s vůdkyní uvězněných Sophií (Laura Innesová) se i přes odpor tajných služeb a ředitele národní rozvědky Blakea Sterlinga (Zeljko Ivanek) rozhodne seznámit s jejich existencí svět. Když se chystá vystoupit s prohlášením, objeví se letadlo připravené k sebevražednému útoku. Letoun však zčistajasna zmizí z oblohy a záhada začíná… Emociální thriller plný spiknutí je vyprávěn na přeskáčku za pomoci flashbacků a z pohledu mnoha postav. Seriál využívá podobné metody jako Ztraceni, 24, Flashforward nebo Akta X. Scénář vznikl už v roce 2006, ale zelenou dostal až na konci roku 2009. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

The Event, ďalší veľký projekt, ktorý chce mať najviac toho, čo bolo dobré na pánovi všetkých seriálov- LOSTe a tak ponúka veľké záhady, tajomných ľudí, obyčajných ľudí, čo hľadajú pravdu a prekombinovaný dej. Zároveň sa snaží vyhýbať chybe LOSTu, naťahovaniu a tak pomaly odkrýva tajomstvá a ženie dej rýchlo dopredu. Trochu to možno preháňa, ale to by nebolo až také zlé. Horšie je, že tak ako V, alebo Flashforward, zabúda na hlavný dôvod, prečo mal LOST celé roky veľký úspech. Bolo to preto, lebo mal srdce a postavy, s ktorými divák súcítil. The Event to síce nemá, ale odo mňa ešte šancu dostane. Doplnenie po (takmer celej) prvej sérii: Hrozne prekombinovaná zápletka, kde dej bežal a nikto ho nezastavil, aby si divák mohol vypestovať sympatie k postavám. Zrušenie sa ma nedotklo, sám som sériu nedopozeral. 65% ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Po prvních pár epizodách snad ještě lepší dojem, než Flashforward (oba seriály jsem "ze záznamu" sledoval hned po sobě), a proto i stejná obava, že se na závěru první (a jediné) řady projeví syndrom zrušeného seriálu, který tak nějak doufá v obnovu... Zvrat střídá zvrat, skoro žádná vata a skvělý vizuál. Vynikající mix Akt X, 24ky a klasického Hitchcockovského thrilleru a la Na sever severozápadní linkou nebo Zmizelá žena. Po šesti dílech maximálně palec nahoru! ()

Reklama

divak84 

všechny recenze uživatele

nazorný případ jak se nechat ošalit velmi solidním prvním (popř. i druhym dilem) abyste byli svědkem totalniho chaosu a strmé jízdy dolů. event má neskutečně magnetický začatek, relativně symp. postavu. ale pak to všecko ztraci pudu pod nohama stejěn jako flsfrwrd... oboje se zamotava do neskutečně trapne a nefungujici vaty, bez akce, plne očekavaných kroků.. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi při sledování prvních dílů moc k srdci nepřirostl, jelikož věčné flashbacky a skoky do různých časových pásem byly celkem honičkou v ději. Ale tvůrce to zjevně omrzelo, a od nějakého pátého dílu zkrátili tuto variantu na minimum v daleko přehlednější podobě. To co, se ze začátku zdá jako malý, ne moc zdařilý bratříček Flashforward, se nakonec rozjede v obrovskou jízdu, plnou zvratů a nečekaných odhalení ve stylu již zmiňovaného kultu a 24hodin. Je velikou škodou, že první série dle všeho 22 dílná, zůstane i jedinou. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Sľubne rozbehnutá sci-fi konkurencia nového V-éčka sa zubami nechtami snaží priživiť na momentálne populárnej emzáckej tématike. Po prvej "polosérii" ale dokazuje, že niečo z nej nakoniec možno aj bude. Trošku menej vykonštruovaných situácií a nejakú záhadu, pre ktorú by ma donútili sledovať ďalej, prípadne poriadne dohovoriť niektorým hereckým prejavom a je za čo obetovať tu trištvrtehodinku týždenne. Zatiaľ ako slušne podarený experiment na televízne diváctvo, možno chápať skutočne len ako....ehm....ako experiment. Za dverami druhá séria a ja sa radosťou nechám prekvapiť... ()

Galerie (527)

Zajímavosti (2)

  • 13.5. 2011 televízna stanica NBC zrušila vysielanie seriálu kvôli nízkej sledovanosti. Naznačila tiež, že možno bude pokračovať inde. (Maslord)

Reklama

Reklama