Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Napínavé...chování postav je občas těžko pochopitelné (Agent Noh a jeho úlet v Somálsku) a občas je (logicky) kvůli zápletce náročnější vstřebat posloupnost údálostí. Ale celkově se mi líbí hl. myšlenka příběhu...je možné změnit budoucnost na základě svobodné vůle a rozhodování? Anebo všechny cesty vedou k jednomu cíli... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Prč má seriál jen první epizodu?" - jsem si říkal. Teď už to vím: Protože je doslova mimózní. Všechno je založeno na životě několika vyšetřovatelů a agentů FBI, kteří by měli umět používat mozek, bohužel uhle drobnost někdo zapomněl říct scénáristům seriálu, zřejmě. Čím blíže konci, tím více seriál oplývá nesmyslný zvraty, zjištěními a "paradoxy", které diváka trefí do ksichtu okamžitě, ale postavám docvakávají až se zpožděním mnoha dílů. Dokonce i již jednou řečené před vícero svědky je před těmi stejnými lidmi o několik dílů později naprostou nečekanou novinkou - WTF? Např. 11 dílů trvalo zjistit to, co bylo jasné už od prvního (druhého?) dílu, a že to nikoho z těch dvou netrklo, jen dokazuje nesmyslnost natahování děje a blbost scénáristů (SPOILER: Tím myslím zjištění druhého výpadku - KONEC SPOILERU). Seriál měl do cca. 15. dílu (z 22) svoje mouchy, ale kdyby další dění dávalo smysl a autoři by se v hlavní lince zaobírali TÍM ZAJÍMAVÝM a nerozmělňovali příběh do telenoveláckého zbytečně protahovaného typicky blbého seriálu, tak by se to ještě zkousnout dalo a skutečně bych byl ochoten to hodnotit ***, ale co se dělo v dalších dílech byl skoro vrchol. Kvalita šla rapidně dolů a smysl jakéhokoliv jednání postav i myšlenky scénáristů zcela do prd... kytek. Ke konci seriálu už jsem klesal k jedné hvězdičce. A to prosím neberu v potaz typicky americky filmově seriáloidní ignorování smrtí parťáků po pár minutách nebo to, že samozřejmě celý svět má americkou angličtinu jako svůj druhý mateřský jazyk. ~~~ Pokud tedy vezmu v potaz "první a druhou polovinu", zůstanu u "arytmetických" **. A ne, konce seriálu NENÍ škoda. Děsím se toho, s jakými zvraty v ději a postavách by byli autoři ještě schopni přijít. ~~~ SPOILERoidní PS: Mělo to končit tím, že vše mezi prvním a druhým výpadkem byl samotný Flashforward :) ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Skvělý rozjezd, hluchý prostředek, strhující závěr. Za slabinu seriálu považuji bohužel ústřední trojici (hlavní hrdina s manželkou a parťákem), kteří jsou co se týče sociální inteligence (mezilidské vztahy) na úrovni prvňáčků. Strašlivé natahování jejich vztahů a protivenství nejspíš seriál potopilo a zazdilo pokračování. Opravdoví herci ve vedlejších rolích na sebe strhávali pozornost, kdykoli dostali prostor, zejména J. Callis v závěru, průběžně slušný D. Monaghan -- tihle dva snad jako jediní dokázali i hrát tělem -- ale i další (Williams, Jay). Nebudu mít připomínky k nepravděpodobnému deus ex machina odhalení v úplném závěru... protože o to přece šlo, že. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál se zajímavým nápadem. Co byste dělali, kdybyste viděli, co se stane za půl roku? Věřili byste tomu? Celý svět ztratí vědomí na 2 minuty a 17 vteřin. Během té doby začnou padat letadla, stanou se autonehody a spousta dalších věcí. Po celém světe jsou desítky milionů mrtvých. Kdo za to může a jak to vůbec udělal? To se snaží zjistit agent FBI Mark Benford spolu se svým parťákem. Nakonec zjistí, že je všechno mnohem složitější, než by se mohlo stát. Je tu totiž hrozba dalšího výpadku. Škoda toho otevřeného konce. Proč tyhle seriály musí končit po 1 sérii? Kdo ví, jak by to dopadlo... ()

fremy 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má po Lostech dobře našlápnuto. Zahrávání si s časem a zdánlivá spletitost minulosti s budoucností mi nedělá problémy při orientaci v ději. Kladnými body je obsazení známých tváří a očekávání něčeho velkého... vždyť sami víme, co se nám stane 30. dubna 2010 ve 7:00h (SEČ) [4/29/2010 22:00 PT] ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)
  • V epizodě se objevuje v pozadí fiktivní společnost ze seriálu Ztraceni (od r. 2004) Oceanic Airlines, a to ve scéně, kdy hlavní hrdinové seriálu špehují lidi v autě pod mostem. Za nimi visí billboard s logem letadlové společnosti. (Script)
  • Na začátku této epizody, když vidíme sestřih událostí, slyšíme v pozadí skladbu „Unthought known“ od americké kapely Pearl Jam, která vyšla v roce 2009 na albu nazvaném „Backspacer“. (Trajektt)

Reklama

Reklama