Reklama

Reklama

Andyho film

(amatérský film)
Experimentální
Česko, 2009, 43 min

Obsahy(1)

Andy jede s kamarády na chatu, natáčet film... (oficiální text distributora)

Recenze (27)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Koncepčně ujasněné, minimalistické a místy i poměrně znepokojivé. Vlastně to má všechno, co chybí většině české (nejen) studentské tvorbě. A celá ta estetika amatérského filmu či homevidea mě příjemně potěšila a povýšila tak snímek na formálně hravou podívanou, která se nebojí ani přeexponování či pomalé závěrky a nepotřebuje jako berličku pěkné barvičky, falešné filtříky nebo dynamický soundtrack. Že by přece jenom měl v Česku ještě šanci styl, který by se nesnažil za každou cenu naplnit filmové standardy, a nestat se tak bezbolestnou průměrnou sračkou? Jupí :) Andy, je tak dál! Já věděl, že Vesnická zábava je jen začátek :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Když chceš někam jet, musíš si koupit lístek. Takhle holt funguje svět…“ Většinou se s Eraserheadem v hodnocení filmů moc neshodneme, ale tady mu musím dát za pravdu, že tento amatérský kousek moc umu nepobral. První dvacetiminutovku jsem nevěřícně hleděl, jestli si Andy a spol. dělají prdel, nebo to myslí vážně – s tímhle že šli na veřejnost? Potom nastalo krátké zlepšení, ale i tak to nestačí ani na průměr. K hereckým výkonům a obzvláště ke druhému mrtvému se raději vyjadřovat nebudu, stejně jako k jednotlivým dialogům. Někomu to možná přišlo zábavné a vtipné, mě tedy ne…30% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Autentičtější než Blair Witch a všechny díly Paranormal Activity dohromady. Koncepce výborná (mírně podobný nápad na FF mi nějakou dobu vrtal hlavou a divil jsem se, že někdo něco takovýho už dávno neudělal - a ono jo), realizace maximálně přesvědčivá. Znepokojivé jak Hannekehe Funny Games. Překvapuje mě, že jsem se o jednom z nejzajímavějších found footage filmů posledních let dozvěděl až nyní ... a ještě víc mě překvapuje, že přišel z českých luhů a hájů. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Od nakrútenia filmu Peeping Tom uplynulo vyše 50 rokov a dnes je tu na obdobnú tému Andyho film. Prirodzený štýl zachytenia a autentické herectvo zráža na kolená absencia strachu a primitívny dej. Vie sa len, že partia štyroch mladých ľudí ide na chatu do lesa. V priebehu deja sa dozvieme, že chata patrí akémusi Dominikovi (dvakrát sa zopakuje mega vtip: akému Dominikovi? Odpoveď: Hašekovi: bu-ha-ha-ha!) a kedysi v nej žil príslušník wehrmachtu. Ďalej len obligátne fetovačky, párty, prechádzky okolo chaty, do lesa, no a mordy. Veď ja nič, len že pokles všeobecnej inteligencie je badať nielen vo hlavnom prúde filmovej tvorby, ale aj v alternatívnej a amatérskej tvorbe. Veď aj keď opomeniem Peeping Toma, ktorý mal predsa len isté umelecké ambície, tak toľko spomínané a často neprávom opovrhované Blair Witch je v porovnaní s Andyho filmom desaťkrát lepšie, inteligentnejšie a hlavne autenticky strašidelnejšie. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Jen další důkaz toho, že, až na pár propracovaných a promyšlených výjimek, found footage degraduje film, respektive příběh jako takový. Tohle je prostě nic. Bez příběhu, bez napětí, bez... prostě bez čehokoliv. Pointa je kde? Alespoň trochu, se zavřenýma očima a ohluchlýma ušima se to dá přijmout pouze jako filmařské cvičení, v první třídě. Přitom zpočátku jsem čekal alespoň trochu nápadu, invence, nadšení, jelikož se mi ty lidi jevili docela sympatičtí. Možná asi měli méně fetovat a více se věnovat filmu. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama