Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

imf 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že v mých očích je to spíš další důkaz pokročilé Jackieho senilitidy. Chtěl jsem, aby se mi to líbilo... dokonce to mělo po tom úvodním skateboardování dobře našlápnuto, jenže pak se to utopí v gadgetech, kosmopolitnosti (ve filmu se střídá s otravnou pravidelností kantonština, mandarínština, angličtina a francouzština) a verbálních průjmech, jejichž recitátorům chybí nejen herecké charisma, ale i schopnost přerazit někomu sanici třeba pádlem nebo pánvičkou. Jinými slovy se tu příliš mluví, málo kope, hodně intrikaří a jen minimálně hláškuje. Film svou překombinovaností na diváka ukazuje studený čumák, protože místo aby Chan sázel na své tradiční kvality, motá dohromady gadgety z Mission: Impossible, kulisy z Indiana Jonese a čmajzlovství z Dannyho parťáků. Západní vzory ovšem nezvládá napodobit a to, co od něj máme rádi, na to už vedle vykrádání hollywoodských blockbusterů nezbývá místo. Což je smutné zejména proto, že kdyby to někdo prostříhal o hodinu, mohl z toho být o třídu lepší film. Takhle je to jen testament o tom, že kdo včas neuteče, ten prohraje. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Sranda, co všechno JC před šedesátkou zvládl (a závěrečné title jako vždy ukazují, že to asi i bolelo), a sranda, jak spousta akčních pasáží má nápad a švih, ať už se jedná o sáňkování na inlinech v úvodu, nebo hrátky se psy na zahrádce. Jenže věk nezastavíš, Jackie už to všechno sám neutáhne, a tak má celou bandu sidekicků, jejichž výkon zkrátka není Jackie Chanovský. Nemají tu správnou porci mimiky a pohybovýho vtipu, aby to působilo vtipně, a tak se šarvátky a bojůvky mění v nepřehledné poskakování sem a tam. Příběh je taky typicky pochanovsku prázdný a chybí výraznější psychologie (ono totiž ne, že by nějaká psychologie ve filmu vůbec byla), a tak jediným plusem je opravdu jen to chanovské pitvoření, které - byť stokrát obehrané - má svoje kouzlo a pokud jste mu někdy propadli, film v klidu skouknete.... a zapomenete. Jednorázově tak nějak pobaví, možná zabaví, tři momenty jsou ve filmu opravdu zábavné (úvod; předstírám, že jsem pes; a "označ ty koordináty"). Viděl jsem asi anglickou verzi (vyřčená slova nesedí s pohyby úst herců), ale ve filmu zazní i francouzština, mandarínština, dokonce i ruština, a tak si nejsem jistej, jestli jsem spíš neviděl nějakej nebezpečně špatnej rip, nebo byly některé postavy předabovány (hlavně ta vrcholně nesympatická pizdička, až uvidíte, pochopíte), v každým případě vyloženě nelituju, že bych si ten dvě hodiny dlouhý a přesto zkratkovitě vyprávěný "pochanovsku" odpitvořený snímek pustil. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak mám Jackieho rád, i jeho sérii Armour of God, tohle je naprostý zmatek nad zmatek. Děj psal každé dvě minuty někdo jiný, aniž b tušil, co psal kdo před ním a co kdo bude psát po něm, Občas se to snaží být děsně vtipné, ale je to křečovité, přebarvičkované, pak zas chvílemi si to hraje na vážnou notu, když film naprosto vážně vyzývá, aby lidé nekradli kulturní dědictví národů, ale vrátili je, místo aby je házeli do sopky (největší WTF filmu, jež asi vzniklo proto, že si někdo myslel, jak vtipný bude zhruba dvacetiminutový souboj při volném pádu z letadla - fakt se padá tak dlouho? Druhé WTF je pirát z Karibiku.). Zkrátka neskutečný blábol, kde dojde jen na asi dvě soubojové scény, ale je to jen stín dřívějších choreografií. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Skvělá "jackiechanovka" v bláznivé misi lovce pokladů napříč světem, kde dokazuje Jackie Chan svoji nezničitelnost a stále nové parádičky v grotesque fighting stylu. Osobně jsem již Jackieho odepsal do roviny penzijních bojovníků, ale tady je zas ten magor, co se nechá zramovat, posype si ránu ledem a zase valí dál. Scéna úniku v rollerskate obleku je naprosto úžasná a bitka ve foto studiu mě rozchechtala. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Film patř do série nazývané Božská relikvie. Několikrát na ni i odkazuje, má podobné vtpky, některé náměty, scény jako by z oka vypadly předcházejícm dlům. Jenže to nefunguje jak má. Rozumím co se Jackie snaží říct, ale příliš se to ztrácí v tricích (poměrně špatných), myšlence lidského souznění (které mám plné zuby od té doby, co jí do mě amíci cpou horem dolem) a něčem co považuji za čínskou agitku (byť se můžu plést a Jackiemu křivdit). Celý film budí dojem, že měl být větším a lepším než jeho předchůdci, ale nějak se v těch tricích a zlepšení utopilo to, co mám rád... Možná by i prospělo film zkrátit o 30 minut. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • V rozhovoru s BBC Jackie Chan přiznal, že se chtěl tímto filmem rozloučit s kariérou akčního herce a rád tak šel ve stopách svých vzorů Roberta De Nira a Clinta Eastwooda a "ukázal, že umí hrát." (gogos)
  • Jackie Chan při natáčení filmu vytvořil dva zápisy do Guinnessovy knihy rekordů. První za nejvíce kaskadérských kousků vytvořených jedním člověkem za celou kariéru a druhý za nejvíce zápisů jednoho člověka v titulcích filmu. Těch měl Chan dohromady patnáct. Podepsal se na filmu jako Scenárista, režisér, herec, producent, výkonný producent, kameraman, umělecký režisér, produkční manažer, koordinátor cateringu, osvětlovač, skladatel, zpěvák úvodní písně, rekvizitář a kaskadér. Předchozím držitelem rekordu s jedenácti kredity v titulcích byl režisér, skladatel a herec Robert Rodriguez. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama