Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste-li trhlý a fyzicky velmi zdatný jedinec, hurá do Země vycházejícího slunce! Připraví tam pro vás a dalších 99 soutěžících několik náročných překážkových drah - k té třetí se propracují 3-4 blázni ze 100. Překážky ze čtvrté, poslední dráhy se mi zatím nepodařilo vidět, tak daleko se při mém sledování nikdo nedostal. Stoupající náročnost je fuckt šílená. Tady nejde o žádné pojídání švábů, nemusíte být prsatá Barbie ani maskulinní Ken, žádné trapné řečičky, falešné povzbuzování soupeřů a následné pomluvy za jejich zády. "Ninja Faktoru" se může zúčastnit každý, jakkoliv to pro většinu skončí bahenní koupelí; můžete být normální sportovec nebo exhibicionistická bukvice, co divákům perfektně předvede svůj zářez na tanga. Držkopády pobaví, ovšem především jde o výkon, o prestiž. Soutěž se bohužel jeví poněkud repetitivní, nejen ohledně překážek, i ty ksichty mi přijdou pořád stejné. Další hvězdičku srážím za prudce otravný dabing a ještě horší upoutávku na Prima Cool (toho vyjícího kleštěnce by si zmíněná televize mohla odpustit, je neskutečně trapný ve všech spotech). 68% P.S.: Co tady v galerii dělají ti blonďáci, když zahraničních účastníků je v japonské soutěži tolik, co skutečného masa v salámu značky Euroshopper? ()

Athree 

všechny recenze uživatele

Naprosto srdeční záležitost. Tento pořad je naprosto legendární a taktéž "otcem" zahraničních verzí. Líbí se mi, že za mnohaleté působení, na vrchol dosáhl pouze zlomek jedinců. Poctivě jsem série sledoval až do roku 2011 a stálo to za to. Pak bohužel přišlo tsunami, ale pořad se opět posléze obnovil, takže mám co dohánět. Doporučuji každému japonskému nadšenci. :-) ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Takeshi Castle byla čistá prdel, která sloužila pouze pro pobavení. Wipe-Out je rovněž spíše pro srandu, než cokoliv jiného. Ninja Faktor je čistě sportovním pořadem, kde nejde o držkopády, trapasy, ale čistě o výkon a posun v soutěži. Rozhodně se nedá s ničím srovnávat, zvlášť ne s Fear Factor. Japonci byli vždy trochu uchyláci, proto sledovat soutěžící přinese legraci samo o sobě. České televize by se mohly konečně pustit do podobných projektů, rozhodně bych na to koukal radši, než na řezaní ksichtů na plastické chirurgii. 80% 06.07. 2010 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skutečně napínavá televizní show, kde jde o čas, nervy a především fyzickou sílu účastníků této silně eliminační soutěže.   Japonci i zahraniční hosté, muži, ženy, podivíni, ti všichni podstupují takzvaný křest čtyřmi náročnými koly soutěže až k samotnému titulu Sasuke. Všem zúčastněným nejde jinak, než držet palce. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Stupidní český název asi částečně přebrali z Faktoru strachu (neboli originálním názvem Fear Factoru), protože oboje vysílali ze studia televize Prima, na Primě Cool. Ale teď něco málo k pořadu. Lidi se tomu smějí, ale nemají ponětí, jak hodně musí být těžké dostat se přes jednu jedinou překážku a kolik tréninku a fyzických sil to vyžaduje. Já vlastně taky ne, ale spíš jsem soutěžícím fandil než se jim smál. Ale jo, k smíchu to občas bylo taky, Japonci ovšem podle médií vypadají jako docela škodolibý národ (vzhledem k těm všem uchýlným televizním soutěžím), ale taky si kladou vysoké nároky nejen v televizi nebo anime příbězích, ale i v reálném životě, i když trochu jinak, než je to vykreslováno tam. :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)
  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)

Reklama

Reklama