foto

Martina Adamcová

  • nar. 22.4.1966 (50 let)
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka a moderátorka se narodila 22. dubna 1966 v Ostravě, Československo. Martina Adamcová vystřídala různá zaměstnání, byla učitelkou herectví na Lidové škole umění, překládala nebo jezdila s turisty jako průvodkyně.

Martina Adamcová pracovala jako moderátorka Rádia Evropa 2 a z rozhlasových vln přešla do zábavných televizních programů s názvem CHARLIE TALK SHOW. Díky svým jazykovým schopnostem uváděla s Petrem Vichnarem i televizní nadnárodní soutěž HRY BEZ HRANIC, která má svůj původ v roce 1965 ve Francii, kdy Martina ještě nebyla ani na světě, a je populární dodnes.

Před kamerou se Martina Adamcová jako herečka objevila nejprve v pohádce O KOUZELNÉ ŠIŠCE (1989). Hereckou kariéru odstartovala v porevolučním Olmerově retrosnímku TANKOVÝ PRAPOR (1991), v němž si zahrála svůdnou četařku Babinčákovou. Role lehkých ženštin Adamcové poté zůstaly i nadále. Pod režijní taktovkou Víta Olmera tak byla prostitutkou Zrzkou v kriminálním thrilleru NAHOTA NA PRODEJ (1993) nebo Ájou Machovou, spolumajitelkou luxusního nevěstince v dvojdílném filmu PLAYGIRSL (1995). Pod vedením Juraje Herze jsme Adamcovou viděli v PASÁŽI (1996) nebo v divácky oblíbeném seriálu ČERNÍ BARONI (2004) podle knih Miloslava Švandrlíka o útvarech naší armády zvaných PTP.

V současnosti žije v Montrealu v Kanadě, kde se provdala a pokračuje v umělecké činnosti jako herečka a nově producentka pod hlavičkou její vlastní společnosti Cova. V televizním thrilleru americké produkce PERFEKTNÍ ASISTENTKA (2008) hrála postavu Neanu Dobru se sympatickým hercem Chrisem Potterem a v roce 2011 se objeví v kanadském romantickém filmu FRENCH KISS.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2013 Lehká jako dech (TV film)
2011 French Kiss
Who Is Simon Miller? (TV film)
2008 Perfektní asistentka (TV film)
2005 World of Trouble (TV film)
2004 Černí baroni (TV seriál)
1996 Pasáž
1995 Playgirls
Playgirls II
1993 Nahota na prodej
Sirény (TV seriál)
1991 Maigretův první případ (TV film)
O těch Martinových dudách (TV film)
Tankový prapor
1990 Přísahám a slibuji (TV seriál)
1989 O kouzelné šišce (TV film)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)

Dokumentární

2014 13. komnata Martiny Adamcové (TV film)

TV pořady

2013 Což takhle dát si VIP? (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
1965 Hry bez hranic (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace