Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 1

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (292)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: hvězdou a tahákem filmu je Jennifer Lawrence, někdo ovšem uvidí rád i Elisabeth Shue, krom nich film nabídne slušnou atmosféru, která postupně houstne, zvráceného padoucha, u něhož ale motiv budete chápat a celkem tradiční ale oblíbené prostředí starého domu MÍNUS: je to spíš thriller než horor, zdá se mi dost nevyužité prostředí školy, stejně tak i motiv mrtvé sestry, tvůrci přibližně hodinu rozehrávají velice slušnou hru ve které se dobře seznámíme jak se vztahem matky a dcery, tak i životem souseda od naproti a najednou jakoby někdo luskl prstem se vše zvrhne v dramatický, ale taky celkem uspěchaný závěr./// Shrnutí: Dům na konci ulice je zřejmě za málo peněz, přesto obstojně natočený thriller, který vyniká účastí Jennifer (zřejmě v době kdy ještě nebyla úplně tak slavná) jež i zde předvádí svůj talent. Taky by se dalo spekulovat o tom, že si podobným žánrem projde každý. Postrádám trochu originalitu. Co naopak chválím je chování postav. Takže si rozhodně nenechte tento film ujít./// Celkem 76%/// ()

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

Není to až tak špatný nóo, protože je to hrozný… důvod? Kluk od vedle je malý, psychopatický masturbant, kterého rodiče měnili v metanfetaminovém rozpoložení na holčičku. Né, že by byla Lawrence jakási super herečka, ale upřímně nechápu, co tady dělala. V rámci žánru hrozný shit, na který se nedá dívat a to závěrečné rozuzlení mně úplně dostalo. (do kolen samozřejmě). -1/10 Rozhodl jsem se začít s minusovým hodnocením, protože ani po pár dnech si nemůžu odpustit, že jsem ztratil 96 min života. Má nová škála -10/0/10 zdař bůh autoimunitní fekalisté ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až Jennifer dostanete. Celkem slušná zábava do zimního večera, když čekáte než si vaše polovička vyfouká vlasy fénem (on ten film není o moc delší), přičemž ale platí, že o kolik menší zábava by to bývala byla, o tolik lepší by to býval byl horor. Je to jasný? ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, kde sa potkýna i na rovnej podlahe o vlastné nohy, ked' chcete, aby vás chytili, alebo po bodnutí kudlou fungujete veselo d'alej. Opäť jeden twisted príbeh, ktorého sme mi, jednoduchí roľníci, pointu odhalili až niekde v polovici filmu, kdežto vy, profesionáni horror maniaci, odhalíte už pri úvodných titulkoch! Nemôžem povedať, že by to bola vyslovene blbosť, ale je to už aspoň ''desať razy prevarené vrecúško čaju'' ! Inak, pár minút pred koncom nám v kine z ničoho nič rozsvietili, tak som im tam nabehol povedať, že by zhasli a ked' som sa vrátil na svoje miesto a oni po pár minútach konečne zhasli, tak zhasli zároveň i v tom filme! (Išiel iba zvuk.) Naklonil som sa ku kámošovi a hovorím mu, že aby tam teraz išiel pre zmenu on im povedať. Vôbec nám nedošlo, že to bolo normálne v tej scéne, až kým nerozsvietila baterku v pivnici. Dobré, že... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Klady filmu jsou slušná atmosféra, kamera a nijak přehnané nebo dementní herectví. Minusem je samotný příběh, který sice obsahuje řekněme nečekaný zvrat (komu přišlo, že se ve filmu vlastně nic moc neděje, a začal přemýšlet, tomu zvrat asi moc nečekaný nepřišel - navíc je ten zvrat ukradený z Color of Night), ale při hlubším pohledu vyjde najevo, jak je vlastně nelogický. SPOILERy! Přece když máte dvě děti a musíte je mít přihlášené na úřadech, a jedno zemře, pořád vám jedno dítě někde chybí, a ne že budete dělat, že pořád máte dvě. Rodiče jsou prezentováni jako narkomani a násilníci, a z jejich dědictví si mladej žije docela vesele ve velkém baráku a nemusí makat? (A kdo mu v baráku tak pěkně uklízí, že tam nemá prach?) Chvílemi to připomíná obyčejné studentské drama než thriller, a závěrečná dvacetiminutovka je sice svým způsobem napínavá, ale opět nelogická (po třech průstřelech prostě nemáte šanci přežít, po bodnutí do břicha neběháte za dva týdny jak králík). ()

Galerie (72)

Zajímavosti (5)

  • Byť středoškoláci velmi poškodí Ryanovo (Max Thieriot) auto (rozbité čelní sklo a přední světlomety) po chvíli, když jej řídí Elissa (Jennifer Lawrence), je auto zcela v pořádku a v tomto stavu už zůstane až do konce filmu. (pemap)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama