Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Handle 

všechny recenze uživatele

Když se Winter's Bone objevil v nominacích na Oscary a začal jsem číst příspěvky typu co tam dělá apod., říkal jsem si, že by to stejně nemusel být tak špatný film a za něco být nominovaný musí. Po shlédnutí říkám: JE to špatný film (pro mě) a NECHÁPU za co dostal nominace. Když se totiž vyloženě těšíte až film skončí, nic Vás nezaujme a ani Vás v podstatě nezajímá jak film dopadne, tak prostě není něco v pořádku. Tohle mně tedy nesedlo vůbec. Nuda, nuda, nuda. Přesto jsou i zastánci tohoto filmu, avšak jediný, co za něco stálo byla Jennifer Lawrence, která předvedla docela dobrý výkon, ovšem v tomhle nijakém filmu nevynikla, tudíž se spíš těším na další filmy, kde bude hrát. Prostě se mi to nelíbilo a to vůbec. Kliknout na imdb a vidět hodnocení 73% (a Metascore dokonce 90%!!) a tučný nápis "Nominated for 4 Oscars", to je podle mě v tomto případě velký omyl... ()

oje 

všechny recenze uživatele

Atmosféru film rozhodně má. Napětí, neustálý strach a znechucení z nehostinného a syrově vyobrazeného amerického venkova, kde se úroveň inteligence osadníků pohybuje na hraně debility, doprovází klopýtání mladičké dívky po sousedství od začátku do konce. Samotný dojem z naturalistického ztvárnění to ale sám utáhnout nemůže. Bez výraznějších momentů, které by skutečně prohloubily dramatický rozměr filmu, a pronikavějšího příběhu působí umírněným dojmem, který si víc nevyslouží. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi zvlastny film... Az taky zvlastny, ze na nom nedokazem ocenit jeho skutocnu hodnotu, ktoru bezpochyby ma... Ale cakala som od toho naozaj viac, a to mam vacsinou skor tendenciu filmy podcenovat. Herecko-neherecke vykony a atmosfera na jednotku, ale aj napriek hlbke pribehu sa mi zdal prilis plytky... Kazdopadne tie individua, ktore vo filme vystupuju su snad z inej planety alebo im tam vsetkym komplet pridavaju do napoja ten spominany crank :) ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tohle že je vítěz Sundance a oskarový kandidát? Ne, je to film se strukturou vyprávění ne nepodobnou starým počítačovým hrám-hrdina někam přijde, chce něco vědět, tam někdo čeká a pošle hrdinu dál za někým jiným. A pořád dokola až do omrzení. Všechno, čím chce tento film být, je jenom rádoby. Postavy jsou jenom karikatury a řezání rukou motorovkou je parodické samo o sobě. U scény lovení veverek a jejich následné konzumace jsem se musel také uchechtávat. Režisérka asi četla Štorcha. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celé jakési divné, nebýt tam těch aut, člověk by řekl, že se to odehrává před sto lety. Ani se mi nechce věřit, že takhle v dnešní době někdo žije ( navíc v Americe). Jednoduchý příběh, v němž se dcera snaží nalézt svého nezdárného otce, aby zbytek rodiny neskončil bez střechy nad hlavou a na konci čeká velká zmrzlá... kost. A když už se nám snažili namluvit, že tam byla taková zima, proč všichni zásadně chodili v rozepnutých bundách? Hlavní hrdinka je sice sympatické děvče, ale co je to platné, když jsem už po 50 minutách přemýšlela, co tam bude těch dalších 50 minut dělat... Takže nejlepší na tom byla ta domácí country kapela s vysloužilou zpěvačkou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)
  • Seržant Russell Schalk, který si zahrál armádního náboráře, je jím i ve skutečnosti. Jde o válečného veterána, který sloužil u 1st Cavalry Division. (Mr.Hudson)
  • Jeden z nejméně vydělávajících filmů, který kdy byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší film. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama