Reklama

Reklama

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

(seriál)
  • Japonsko 学園黙示録 HIGH SCHOOL OF THE DEAD (více)

Epizody(12)

Všichni bývali normálními studenty. Měli své obyčejné problémy s učením, v milostném životě, se šikanou. Ale to se jednoho dne změnilo. Svět zachvátila podivná pandemie, která vrací mrtvé zpátky k životu. Takaši s Rei se brzy přesvědčí, že budou muset překonat všechny zábrany, aby přežili. Spolu s dalšími si probojují cestu ze školy, aby zjistili, že svět se zbláznil. Dokáží skupinka středoškoláků a jedna zdravotní sestra přežít, aby se znovu setkali se svými rodinami, pokud již ovšem nejsou mrtvé, nebo přeměněné v zombie? (Zíza)

(více)

Recenze (56)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční zombie jednohubka. Těch 12 dílů si dáte za večer a je to prostě delší filmek.... Dost mě tu zaujaly jednotlivé profily postav. Na to, jak celý děj doslova letí, aby se za těch pár dílů vůbec stihlo něco stát, si s tím tvůrci pěkně pohráli. Skupinka velmi sympatická. Malinko už se na mě zbytečně moc žánrově rozvášnili. Jasně, akční hororová řežba, s nádechem komedie, místy až praštěné a na mě asi až zbytečně moc chycené soft pornem, protože některé ty záběry... ale zase je to něco nového, proč ne. Vtipné, bavilo, pecka. Super. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Žánr zombie filmu již má v současné době tolik zástupců, že přinést do něj něco nového a nepopřít jeho principy (což by mohlo být právě to, co potřebuje) se stalo nesmírně obtížným. Čím se tedy rozhodli přispět japonští animátoři? Military geekem, nadsazenou akcí, hopsajícími ňadry a kalhotkami. Ženy jsou sice opravdu sexy, ale nemyslím si, že je to právě to, co tento hnilobou páchnoucí žánr pozdvihne z hrobu. Viděny díly 1-8. Silné **. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zombies + tits = win. Ze začátku HSOTD vypadalo jako poctivý konkurent tradičních hraných zombie filmů obohacený o opravdu hutný fanservice. Od poloviny (první série) všechna ta akce, kalhotky a odhalená ňadra bohužel začala ztrácet dech a celé to vyznělo jaksi do prázdna. Přesto to byla příjemná oddechovka. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

První dny konce světa způsobeného bleskurychlou pandemií (ne)mrtvých vypadají v doprovodu partičky středoškoláků (v perfektní animaci, kresbě a zejména vzhledu postav) jako zběsilá komiksová řežba se spoustou krve, rozbitých hlav, pohledů pod sukýnky a natřásajících se bujných vnad. Těžko si o tom myslet cokoliv intelektuálního, tady jde o bezhlavou akční jízdu okořeněnou velice vynalézavě, lstivě (a úsměvně opravdu v jakékoliv krkolomné poloze) záběry na kalhotky a poloodhalené dámské MEGAhrudníky. Vysoká zábavnost trochu klesá jen v závěrečných epizodách, v nichž se psychologizuje více než zdrávo. Jinak se jedná teprve o začátek cesty, jenže konce se vzhledem ke smrti scénáristy mangy nejspíš nedočkáme. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitativně sice někde mezi 3 a 4, ale když já mám rád zombíky a prvoplánové tlačení naleštěných prdelek a houpajících se cecků do každého druhého záběru mi nevadí, tak tam klidně tu čtvrtou na oko dám. Sem tam lehčí nelogičnost(demenci z osmého dílu budu dělat, že jsem neviděl), nejde to moc do hloubky(jakože vlastně skoro vůbec), ale je to svižné a dynamické animéčko, které děj posouvá pořád kupředu a těch 12 dílů uteče jako nic. Škoda, že nedošlo na nabízející se pokračování protože takhle utnuté to vlastně ke konci vyšumělo trochu do prázdna....ale neva no. ()

Galerie (374)

Zajímavosti (3)

  • Ve 4. díle použije Takashi Komuro lehký revolver Smith & Wesson Model 37. (Zdroj: imfdb.org)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Daisukeho Satōa. (Claude Speed)
  • Benzínová pumpa so znakom Shell sa v seriáli volá Shaun, čo je odkaz na zombie komédiu Súmrak mŕtvych (2004). (Kadas97)

Reklama

Reklama