Reklama

Reklama

Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a během okamžiku se stává zajatkyní gangu. Když se teroristům podaří Kylea přesvědčit, aby otevřel domácí trezor, v šoku zjišťují, že je úplně prázdný. Situaci se snaží zachránit Avery, která tvrdí, že ví o místě, kde se skrývá velká spousta peněz. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sedím sehnutě. Scénárista selhal, sepsal scvrklou slátaninu a sdružení soudruzi spolupracovníci sloučili slepotu se stenózou. Sledování srdnatého strážce, sténající samičky a slaboduchých spratků stálo spoustu sil, sebezapření a stisklou sanici. Servilně slabikuji sezvané sépie. Sláva, setmělo se, stopka. Suma sumárum - souvislé selhání. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Sledovat tuhle odpadní záležitost je vážně TEROR! S Joelem už to skutečně jde od desíti k pěti a i když jsem měl jeho tvorbu poměrně rád, posledními filmy si fazónu spíše pokazil! Kdyby tady nebyl Cage a Nicole, tak si myslím, že jde o nějaký amatérský film, ale pro hvězdy takových jmen je tohle opravdu ostudou. Ostatně výdělky mluví za vše! Těžko uvěřitelné výkony, bezduchá zápletka a finále ... Proč se tu takhle vlastně rozčiluju? ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Taky jste měli ten pocit, že jste tenhle film už viděli? Tradičně krásná zrzka Kidman neustále objímá svého stárnoucího plešatého muže Cage, a přitom ten mladší je táááák sympatický. Ale v tomhle typu amerických filmů je důraz kladen na tradiční rodinu, takže... Takže tak :) Problémy prodejce diamantů jsou jistě zajímavé, ale vystačí akorát tak na devadesát minut. Což film skvěle splňuje. Akce je ve filmu přítomná, ostatní složky jsou poněkud oslabené (například logika - injekce se záhadně vypařila?). Zatímco na Nicole Kidman se stále pěkně dívá (ty černé šaty jsou naprosto perfektní a něco podobného by se mi do šatníku určitě hodilo), pohled na Nicolase Cage je už... no poněkud nezáživný. Snaží se být hrdinný, nad věcí a zejména uvažovat logicky a chladně (!!). Filmu zkrátka chybí esprit. Škoda, trailer byl tolik lákavý... ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Zas až tak tragicky tento thriller nevidím, aby sa mohol pohybovať na hranici 50%. Videli sme Cageov asi najlepší výkon roka, Kidman nepotrebuje komentár, zápletka síce viac menej klasická, ale najmä po technickej stránke pobavila. Vyzerá to tak, že niekto sa chcel vyhrať so scenárom, ktorý nechtiac viacej pobabral. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Klidně mě ukamenujte, ale já jsem se bavil poměrně dobře. Ano, zlodějská partička je plná idiotů a psychoušů, kteří by nevykradli ani Fort Knox, i kdyby jim dali klíče. Děj nenabízí nic nového, co bychom už někde neviděli a těch opravdu nečekaných zvratů se vskutku nedočkáte. Na druhou stranu budování napětí celkem funguje, hra se s postupujícím časem přiostřuje a film má ve druhé polovině docela fajnové tempo (pomáhá střídmá stopáž). Navíc to Nicole a Lianě opravdu sekne, což přebíjí dosti zoufalý výraz, který opět nasadil Nicolas Cage. Schumacher je rutinér a chybí mu už jiskra a nápady, což je škoda, protože obsazení nabízelo mnohem lepší zpracování. I přes všechny zápory se sice jedná o tuctový snímek v rámci žánru, ale subjektivně musím uznat, že jsem se nenudil. 6/10! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Film u diváků naprosto propadl a z kin byl stažen již po 10 dnech od premiéry. S rozpočtem 35 milionů amerických dolarů stihl vydělat pouhých 24 094. (Avalon820)
  • Nicole Kidman (Sarah Miller) má ve filmu zrzavou paruku, přestože ve skutečnosti zrzkou je. (Dixieboy)
  • V jednom okamžiku se Nicolas Cage rozhodl od projektu odstoupit, důvodem byla jeho nespokojenost s rolí Kylea Millera. Jeho přáním bylo ztvárnit roli únosce. Daná role byla obratem nabídnuta herci Lievu Schreiberovi. Nicméně se herec před kameru nedostal, neboť se následujícího dne produkčnímu štábu z úst Nicolase Cageho dostalo ujištění, že roli manžela Nicole Kidmanové ve filmu ztvární. (Conspi)

Reklama

Reklama