Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to má vynikající a je to celý velmi warhammerový, což se mi líbilo. To, že je to fakt ošklivě naanimovaný a postavy se pohybují jako ve dvacet let starý videohře už se mi líbilo míň. A to, že to má fakt řídký děj, většinu času je to hrozně zdlouhavé a člověk u toho usíná a má tendenci koukat nudou do mobilu... to tomu bohužel neodpustím a víc jak 2* dát prostě nemůžu. To ale nic nemění na tom, že je to vcelku povedený náhled do světa Warhammeru 40K, tj univerza z něhož mnoho filmů buď neexistuje nebo je absolutně nekoukatelných. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem koketoval s Doomtroopery a Battletechem, ale fantasy svět Warhammeru a v zásadě magicko-religiózní sci-fi vesmír Warhammeru 40000 mě nechávaly zcela lhostejným. Takže když napíšu, že tenhle CGI animák se vcelku povedl, můžou si všichni barviči figurek přičíst klidně i 20 %. Ostatní se budou muset smířit s tím, že jim přijde trochu divné, jak velké kvéry to ti Ultramariňáci (přesněji řečeno družstvo Ultima druhé roty Kapituly Ultramarines z Macragge) používají, a kolik toho uvnitř těch svých power armorů vydrží. Ale trochu jsem pohrabal na W40K wiki a musím říct, že to všechno dává smysl... když tedy přistoupíte na to, že Božský Imperátor je skutečně Božský;) Neodpustím si samozřejmě poznámku, že Ultramarines zní rozhodně drsněji než Lazuritoví námořníci, ale pak už dodám jen to, že tihle mariňáci jsou skutečně Ultra, a "they shall know no fear". Film je po grafické stránce velmi solidní i dnes, má vynikající dabing (český asi ani nevznikl), hudbu a zvuk. Atmosféra je správně temná, a i když zápletka je docela průhledná, celý zážitek divákovi dost vylepšuje fakt, že se díky "pravidlům" světa W40K může stát opravdu cokoliv:) Všechny ty klerikální rekvizity vypadají opravdu dobře, a docela jsem tomuhle vesmíru přišel na chuť. 70 %, ale někdy si asi zase rád poslechnu řízné "Burn, Heretics!!!";) ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Trochu poznamenáno tím, že se světem Warhammeru nemám vůbec žádné zkušenosti, a proto jsem si to asi neužil tolik jako fanoušci. Tvůrci totiž neznalého diváka zasvětí do situace jen velmi zhruba, takže ho provází pořád dost otázek vztahujících se k samotnému Warhammer vesmíru. Samotné spojení sci-fi, temné fantasy a to celé s nádechem středověké křižácké ideologie se mi hodně zamlouvalo. Příběh této "epizody" disponoval napětím, slušnou atmosférou a to i navzdory určité čitelnosti. Jen je škoda, že nám tvůrci nenabídli v akci trochu víc té epičnosti, nebo alespoň ve finále nenechali rozplynout mlžný opar a nevehnali mariňáky do nějaké přehledné ultrařežby. Pokud by ovšem vznikl nějaký další filmový Warhammer příspěvek, tak se na něj s chutí podívám. ()

Crowen 

všechny recenze uživatele

Dá se pochopit, že pokud si někdo myslí, že Warhammer je nějaká PC hra, podle které vyrenderovali film, že bude asi hodnotit střídmě. Ale zároveň jsem přesvědčen, že pokud někdo opravdu ví, co to je Warhammer, ideálně nějakého WH40k četl, tak nemůže hodnotit negativně. Atmosféra je podle mě vystihnuta věrně. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Předlohovou hru jsem nikdy nehrál, proto při hodnocení přihmouřím jedno oko a budu předpokládat, že po obsahové stránce je svět Warhammeru mnohem komplexnější, než jak jej zobrazuje tenhle nedlouhý animák. Příběh ve filmu popisovaný je totiž náležitě přímočarý a velmi jednoduchý, což se ostatně dalo čekat, nicméně takové to černobílé rozdělení postav na ty dobré a ty zlé mi přišlo až úsměvné. Ta dobrá strana, tvořená vojáky Ultramarines, je až po uši zamilovaná do císaře, kterému nejen že slouží, ale uctívá ho skoro až fanaticky jako boha, takže je určitě škoda, že se samotný panovník ve filmu neobjeví, protože bych někoho takového rád viděl. Oproti tomu zlá strana, které jsem začal fandit hned, co se tam objevil první warpem nakažený démon, je zase do morku kosti zkažená a jejím cílem je „zničit milióny světů“, ale tak nějak nechápu proč (možná ze samotného „principu zla“?). Celkově tenhle film ale překvapivě není zase tak špatný, některé pasáže jsou velmi dobré (třeba ty zpomalené záběry), jen ten jednoduchoučký příběh... Jinak ten démon na konci jako by z oka vypadl hlavnímu bossovi z jiné světoznámé hry – z Diabla. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama