Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

gonga 

všechny recenze uživatele

Nejdementnější komentář od totálního bolševického vylízance vyhrává...Kulyk. Jinak až na to, že je vše nahrané a předem domluvené, jde o docela zábavný pořad. Naprosto dokonalý je český dabing Chumleeho, který mě občas hodně rozesměje. Zdejší naivky musím považovat za mamlasy, člověk, který po jednom díle nepochopí, že je show celá nahraná, trpí deficitem inteligence. A trouba, který se rozčiluje nad tím, že v zástavárně okrádají zákazníky, zjevně nemá ponětí o tom, co je zástavárna. ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

,,Tenhle obraz jsem kdysi koupila za 3500. Znalec to ocenil na 4000-6000, tenhle tlustej plešoun mi za něj nabídl 2000, tak to beru.'' Občas mě fascinuje, jak velkohubí někteří jedinci jsou a pak to tady u pánů Špeka a Vyžrance střelí za zlomek ceny. A ještě na kameru! Já chápu, že zisk je třeba mít, ale přímo do očí jim blábolit něco o poklesu ceny a vyplácet lidem v nouzi za jejich poklady směšný částky... Nevim. Na druhou stranu, nikdo ty lidi nenutí to tam prodávat, tak proč nevyužít situace, že? Jsem z toho volaký zmatený... Ale jednou za čas se mrknu, člověk se aspoň dozví, co nemá dělat. ()

Reklama

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, tak vidím, že spousta lidí nepochopila, o čem pořad je. Jedná se o zastavárnu, ne o sběratele nebo uměleckou aukční síň a podle toho také vypadá způsob obchodování. Myslím, že Harrisonovi nabízí slušné ceny a navíc se vždycky dozvím něco nového. Nepochybuji, že na tom musí pěkně vydělávat (a s nimi i kamarádi, kteří jim chodí dělat odhady cen), ale zase na druhou stranu, když lidi jsou líní najít si pořádného kupce a raději jdou do zastavárny, tak se nesmí divit, že prodají pod cenou - byznys je byznys. ()

muti 

všechny recenze uživatele

pohlad do americkej zalozne ktoru vlastni jedna podarena rodinka. vykupuju starozitnosti, ktore posuvaju dalej zberatelom. na kazdom trejde maju minimalne tak 70% zarobku (ako pise kulyk, mozte to byt az 100 nasobok) a miestami sa vobec nehanbia osmeknut nic netusiacich predajcov. ma to tak 15000, ponukam vam 1000, viac nie. okay... takze ak mate zaujem o starozitnosti a chcete vidiet ako vyzera americky biznys v praxy. inac co ma torchu stve je ze zakaznici chodia do zalozne a tvaria sa ze tym pawn stars nieco dlzia. scenario je rovnake - viete, to nie je artikel co sa dobre predava, moze nam to tu trcat roky, kazda vasa prva ponuka je uplne mimo a nasa protiponuka bude 15% z vasej prvej ceny. okradacka po americky, nic viac... jediny bonus je ze vam k zaujimavym veciam povedia nieco z historie. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Solidní zábavička na které mě baví i to, že se dozvím věci, které jsem nevěděl. Například, že v době George Washingtona nebyla růžová barva považována za ženskou barvu, že Benjamin Franklin byl tiskař a vydavatel atd. Že to je z části nahrané mi nevadí. A že se tady jistí "intelektuálové" ohání pokleslostí této činnosti svědčí o jejich chabé znalosti lidských dějin. Obchod, výměna či zastavování zboží je staré jak lidstvo samo. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Natáčení probíhá v kulisách, které jen vypadají jako originální obchod. Je tomu proto, aby se zabránilo natáčení náhodných kupujících, takže všechny osoby, které jsou viděny v pozadí jsou herci. Výjimkou jsou osoby, které prodávají určité předměty, ovšem jejich předměty jsou už předem ověřené a ohodnocené, osoba musí podepsat formulář, že souhlasí být natáčena a vše co pak vidí divák, už je jen podle předem připraveného scénáře. (KREI)
  • Po uvedení první série zažil podnik obrovský rozkvět. Vedení bylo "bombardováno" žádostmi o zaměstnání a fronty zákazníků dosahovaly až před před vchod zastavárny. (oje)
  • Richard Harrison zemřel v červnu 2018, když prohrál boj s Parkinsonovou nemocí. Před smrtí ještě stihnul vydědit vnuka Coreyho a vše odkázal synovi Rickovi. Ten je nyní jediným majitelem podniku. (Tonula)

Reklama

Reklama