Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Hoci bez takého napätia a prekvapení, príde mi to o hodne zaujímavejšie než VOJNY SKLADOV, keďže hrdinami nie sú iba obyčajní ziskuchtiví zdochlinári, ale skutoční ziskuchtiví starožitníci/záložníci (čo ako typicky americkí, ľudí spojených s týmto slovom si predstavujem tak akosi odlišne...) a drvivá väčšina predmetov, ktoré k ním ľudia prinesú sú skutočne zaujímavé, či už z historického alebo iného hľadiska - nemyslím tým nutne, starožitnosti, ale doslova zaujímavé staré veci... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela cool seriál. Sice na to nekoukám od začátku, ale ty poslední série jsou zábavné. Některý ty předměty, co tam lidi nosí jsou hodně zajímavý. Na druhou stranu u jiných si říkám, že tohle si normální člověk přece nemůže koupit a ještě za tu cenu :-) Hlavní trio a jejich vzájemné slovní přestřelky a naschvály jsou taky fajn :-) ()

Reklama

mimars 

všechny recenze uživatele

IMHO jeden z nejlepších pořadů svého žánru. Líbí se mi, že k prodávaným předmětům se často dovíme poměrně dost informací, taky schvaluju, že je vyjednávání o ceně vyobrazené realisticky, tj. že je to dost nekompromisní a návštěvníci zastavárny často odejdou s méně penězi, než původně chtěli (btw reakce "2.000 dolarů je mnohem míň, než jsem chtěl, ale je to lepší než nic, takže jsem spokojený." je naprosto reálná a reaguje tak spousta lidí, kteří prostě chtějí peníze hned a nehodlají objíždět víc míst a zkoumat, jestli jim někdo nedá víc) ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi strašně líbí, jak tam někdo s něčím přijde a říká "Chtěl bych za to takových... (plácnu) šest stovek.", Rick se na něho podívá a s naprosto ledovým výrazem na tváři řekne: "Ok, poslouchejte, dám vám za to maximálně padesát dolarů..." :D To mě strašně baví. Nebo když se jim tam dneska chlapík snažil prodat golfovej vozík totálně na hadry a vykřikoval "Ale to je ze šedesátých let, to chce jenom pár oprav!!" :D ()

Tomiss13 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, na které se dá v televizi dívat. Člověk se nejen pobaví, ale něco se i dozví. Osazenstvo zastavárny je taky super, a některé hlášky mě dostávají. Tento pořad mě baví. Nejraději bych dal 5 hvězd, ale je třeba se držet nějakého obecného měřítka. Každopádně mezi škváry, co televizní stanice produkují, je tohle desetihvězdičkový skvost. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Zastavárna se nachází na křižovatce Las Vegas Blvd. a Gass Ave. v nevadském Las Vegas. (oje)
  • Pracovní název pořadu byl Pawning History, produkce se však později rozhodla nahradit jej něčím "chytlavějším". (oje)
  • V 8. epizodě 16. série s názvem Pawn Off the Grid je možné zahlédnout v Las Vegas futuristickou „deformovanou“ stavbu z ocele. Jejím architektem je Frank O. Gehry, k jehož stavbám patří i pražský Tančící dům. Roky odolával Gehry nabídkám města Los Angeles, jež toužilo mít v architektonickém profilu i dílo tohoto architekta. Ten ale zarputile odmítal. Stavba slouží jako centrum pro výzkum mozkových chorob a nese název Lou Ruvo Center v Clevelandu. Komplex stál sto milionů amerických dolarů a byl otevřen v roce 2010. (sator)

Reklama

Reklama