Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne originální reality šou, která ukazuje v čem všem se dá v USA podnikat. Přeprodávání sběratelských kuriozit, které mají šanci přežít díky sběratelským nadšencům, může být docela záslužná činnost. Ke všem nabízeným kouskům, ať už z vojenské výstroje, hudebních nástrojů a nosičů, či fotografiím podepsaným slavnými osobnostmi se téměř vždy váže nějaký zajímavý příběh. Navíc je třeba historický původ věcí vždy prokázat a obstát před posouzením odborníka a znalce v oboru. Nezasvěcený divák se doví spoustu informací a zajímavostí o dané starožitnosti, které jsou podány vtipnou a zajímavou formou. Vadou na kráse je snaha majitelů zastavárny raritu podcenit a prodat se ziskem. To je holt ten kapitalismus. S rodinným klanem Harrisonů jsem se spřátelila natolik, že jejich pořad sleduji celkem pravidelně již třetí rok a stále mě baví. Taky bych chtěla pochválit na současné poměry skvělý dabing. Obzvláště Chumlee se povedl natolik, že si ho musí každý zamilovat. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

těchhle překupnických pořadů k nám z ameriky dorazilo moc a moc...Každopádně už na škole mě fascinoval americký trh a ta nekonečnost možností podnikání...tedy vpodstatě to že v jednom státě se dokáže docela slušně uživit překupník historických SPZtek stejně jako tetka na důchodu která miluje sbírání sádrových trpaslíků, jejich restauraci a následný prodej. A pak máme tyhle... "profesionální" překupníky kteří fungujou v celých státech ve všech možných odvětvích sběratelství. Kolikrát se tam najdou fakt fešné kousky harampádí které bych sám chtěl mít doma nebo mají nějakou skutečnou kultůrní/historickou hodnotu a je paráda vidět jak se zachovaly. Je to klasický tříhvězdičkový pořad kterému u mě přidávají jednu hvězdičku vtípky a prupovídky jejichž středobodem je většinou podnikový mamlas Chumlee a jeho pracovní morálka :D ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela cool seriál. Sice na to nekoukám od začátku, ale ty poslední série jsou zábavné. Některý ty předměty, co tam lidi nosí jsou hodně zajímavý. Na druhou stranu u jiných si říkám, že tohle si normální člověk přece nemůže koupit a ještě za tu cenu :-) Hlavní trio a jejich vzájemné slovní přestřelky a naschvály jsou taky fajn :-) ()

xardix 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejkvalitnější jednohubka z produkce History Channel. Každý díl dokáže zabavit a ukáže nějakou zajímavou věc, o které doplní zajímavé informace. Osobně bych si tipnul, že většina prodejů je jen hraná, protože se příliš často objevuje šablona „v naší rodině se daná sbírka kompletovala několik generací a teď jsem jí zdědil já, tak ji chci okamžitě střelit v zastavárně“, ale na celkový dojem z pořadu to příliš neovlivňuje. Příjemným bonusem je humorná vložka v osobě Chumleeho. 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"2.000 dolarů je mnohem míň, než jsem chtěl, ale je to lepší než nic, takže jsem spokojený." Opravdu? Poslouchají se ti lidi vůbec? A neexistuje ve městě ještě jiná zastavárna, kde by třeba dostali víc? Asi neexistuje. Já bych tedy pánům zastavárníkům neprodal ani úředně ověřený podpis Járy Cimrmana, ale občas se při souboji s večeří mrknu na to, jak se zkoumá původ věci a jak se lidi nechávají nadšeně okrádat. Alespoň je to poučné. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Pro potřeby natáčení byla část prodejny oddělena, aby do ní neměli přístup turisté. Vše probíhá u jiné pokladny, než kterou lze vidět v pořadu. Turisté alespoň tuto část prodejny fotografovali, a proto lze na pokladně vidět pásku "nefotit tímto směrem". (DexMASTER094)
  • Jmění Ricka Harrisona činí 5 milionů amerických dolarů, Corey disponuje částkou 1,3 milion, Richard Harrison vlastní jmění v hodnotě 3 milionů a Austin Chumlee Russell má 600 tisíc dolarů a za jednu epizodu inkasuje 25 tisíc amerických dolarů. (rafix)
  • Druhé jméno Ricka Harrisona je Kevin, druhé jméno jeho otce Richarda Harrisona je Benjamin. (rafix)

Reklama

Reklama