Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímok ma obišiel oblúkom s párciferným polomerom. West sa (ne)vedomky začína škatuľkovať do interiérových záležitostí , kde môže rýchlo naraziť držkou o stenu. Priestory sa totiž začnú zužovať a nebude mať kade uniknúť. Ak ma mala vyplašiť atmosféra , tak to nevyšlo. Sara to uhrala , ale to by dokázala (asi)každá a sympatie ani nespomínam. Central"KUBRICK"camerawork bola žalostne odpozeraná a ak ma mali vydesiť duchovia v záverečnej polhodinke , tak aj ten resetovaný záver som frkla susedom do poštovej schránky. To paraABnormálne pátranie , tápanie , zisťovanie a vyčkávanie na neviditeľné nič za výdatne mikrofónno slúchadlovej výpomoci už neplatí a bodíky lepím len za slušné technické spracovanie , sound a za " kakadu " účes Sarinho parťáka. Ak by tam nabehla klasická REC zelenkavá , tak to pochovávam do mínusu. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Dobrá, tady budu trochu podvádět. Tenhle film jsem viděl už dva roky nazpátek, ale buď jsem byl pod vlivem něčeho nespecifikovatelného, nebo jsem měl prostě špatnej den. Nedávné velebení Ti Westa v jedné diskuzi mě donutilo tenhle film navštívit znovu a musím otočit o 180 stupňů. Pokud jsem byl po prvním shlédnutí na 5/10, tak teď jsem na silnejch osmi. Tohle není obyčejnej horor. Ano, stěžuje si to na každej. Málo lekaček, roztříštěná atmosféra, podivnej konec... Ale mě se strašně líbilo to rozdělení na kapitoly a to mimohororové dovádění úžasné Sary Paxton a pro mě neznámého Pata Healyho. To pobíhání po hotelu, nudění se, mě to prostě bavilo a se zatajeným dechem jsem sledoval, kdy se tahle sympatická skoro indie věc překlopí v ten horor. No, stalo se to, ale žádnej velkej zázrak to nebyl. Ano, dočkáte se nějaké té lekačky, ale o tom ten film vůbec není. Je to prostě pohodovej pokus o tak trochu jinej hororovej pokus. Sedlo mě to a doporučím to s tou osmičkou. 8/10 ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání nesou The Innkeepers režisérovy typické znaky z Domu ďábla, tedy kromě náhlého finále i celkovou roztahanost a minimum lekacích scén. To ovšem nevadí, protože tím buduje skvělé napětí a člověk se zkrátka nebojí toho, co se děje, ale toho, co může následovat. Ovšem přecijen bych doporučil nedívat se před zhlédnutím filmu na trailer, který krapánek spoiluje. Všechny takové silnější momenty můžeme vidět v traileru a pak jsme s filmem trochu zklamaní. Ti West vytvořil upřímný a realistický pohled na primitivní duchařský příběh se sympatickými postavami. Skvěle napsané a zahrané charaktery jsou jedním z hlavních taháků snímku. Určitě se těším na režisérův další počin, tohle byla dobře odvedená práce, i když s odstupem času bych jí zas tak moc nepřechvaloval. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

A Lonely Place (With a Lonely People) to Die. Ta nejklasičtější duchařská story s upgradovanými klišé (stejně jako v Insidious) a blaženou nevědomostí, co se to tam vlastně děje. Rozhodně ne pro každého, ale já si ty pomalý záběry náramně užíval. Zajímavost: ve stejném hotelu pobýval před pár lety štáb během natáčení House of the Devil, režisérova předchozího filmu. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Díky štastné ruce při castingu a zdařilé kombinaci ambiciózní režie s efektivní souhrou zvuků jde o duchařinu s kvalitním pozlátkem, která zůstane mezi všemi ostatními proklétými domy o stupínek výš, a to i přesto, že do nepříjemných situací nedostává figurky bezvýchodnost jako spíš zvědavost. Strach dávkuje akurátně, nikam nespěchá a pracuje hlavně s postupným budováním napětí, což mu jde dobře, protože finále silné jako řemen mi způsobilo takovou husí kůži, že jsem ležel minimálně centimetr nad postelí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v skutočnom hoteli Yankee Pedlar Inn v Torringtone, Connecticut. Natáčalo sa 17 dní. (beso74)

Reklama

Reklama