Reklama

Reklama

Oslavujte a vydejte se s námi napříč pětasedmdesátiletou historií DC Comics, do míst, kde se zrodil Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Captain Marvel a mnoho dalších superhrdinů. V roce 1934 bylo založeno nakladatelství National Allied Publications, společnost, z níž se jednoho dne stane DC Comics. Později, v roce 1938 se v Action Comics 1 objevil první superhrdina, a tak svět poznal Supermana. Další ikony postupně následovaly. Dnes DC Comics publikuje více než 80 titulů měsíčně, přibližně tisíc vydání ročně a stavá se tak největším a nejrozmanitějším vydavatelem komiksů v anglickém jazyce na světě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (58)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

více než 70 let takového gigantu jako je DC nacpat do 90.min-no, to je jasné, že se to musí vzít rošku hopem a zkratkovitě..Na druhou stranu ty nejzávažnější, nejzábavnější a nejvýnosnější momenty zmíněné asi byly a informace vtipně, svižně a přehledně řazeny do kontextu doby(a jednotlivých komksových období) ani na chvilku nezanudí. Dojde na sypání si popela na hlavu, na nějákou tu slzyčku a sem tam nějáký ten oldschoolděděk vyplivne nějákou tu krutopřísnou hlášku= Paráda.. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný a velice, velice zajímavý dokument, a troufnu si říct, že nejen pro fanoušky komiksů. Sice jsem měl vždycky radši Marvel (a stále mám), ale jsem obrovský fanoušek Batmana a taky Flashe a Green Lanterna mám moc rád. Ta přehnaná oslava pitomé postavy Supermana mi dnes přijde až směšná (i když v té době by se dala pochopit) a to je tak všechno... Obsahové části také nemám co vytknout - vývoj komiksů od prvních čísel až do současnosti a filmy od prvního Supermana až po Nolanova Batmana. Skvělé a podnětné rozhovory s herci, kreslíři, scénáristy a dalšími machry z mnoha různých oborů... Ukázka vlivu světových událostí na komiksy také byla velmi zajímavá. Prostě luxusní pokoukání. 85%. ()

Reklama

José77 

všechny recenze uživatele

Pekne spravený prierez celým fungovaním DC. Problém je krátka stopáž, tých 90 minút ubehne ako voda a aj pri naozaj dôležitých momentoch sa dokument pristaví iba na par sekund, niektoré dokonca vynecháva. Ale pre mňa ako človeka, čo sa okrajovo zaujíma o comicsy to bol fakt zábavný dokument, je v ňom kopa zaujimavosti, takže ak vás svet comicsu priťahuje, tak smelo do toho. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Několik komiksových dokumentů už jsem viděl a i když mi tento nepřinesl nic moc nového, byl zpracován velmi dobře, ale kupodivu celkem nezajímavě. 90 minut je dlouhá doba, ale všechno je tu spíše jen naťuknuto a informace se valí jako vlak dopředu, ocenil bych občasné zastávky a větší hloubku i za cenu delší stopáže. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

DC Comics, Wildstorm, Vertigo....jaký napsat koment k dokumentu o historii jednoho z největších comicsových rájů? Dobře, beru i Marvel, miluji věci od Comic Vine (Chaos!Dynamite), BOOM!Studios a dalších, leč ruku na srdce - Superman a Batman jsou zkrátka superstar! O tomhle nemá cenu psát, dokument, který je nutné vidět - fanoušci si ho užijí, neznalí budou zasvěceni. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama