Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

kingik 

všechny recenze uživatele

Vždycky se dá začít znovu a jinak. A být mladě dospělou pro spisovatelku středních let znamená ocitnout se na rozcestníku, kdy si po rozvodu a psaní knížek pro mládež, které nejdou zrovna na dračku, sama neví, co si tak počít se životem a rezolutně odmítá být konečně dospělou. A tak se odhodlá vrátit se do zapadákova, kde vyrůstala a prožila nejlepší období s láskou ze střední, podle níž jsou si souzeni. Jenže je v tom háček. Láska ze střední je šťastně ženatý muž a otec malé dcerky. Krásná, a ne zrovna oblíbená Mavis Grayová, ho chce za každou cenu získat zpátky. Když se jí to nedaří, řeší to sklenicí alkoholu, dopisováním románové série na pokračování, do které se personifikovala a postupně zjišťuje, že zapadákov, ze kterého kdysi vypadla, je nehostinný a vnímá ji jako nevítanou a stále nepříliš oblíbenou osobu. Jak to všechno dopadne, se nehodí prozrazovat, ale přesto v konečném výsledku se film nikam příliš nedobral. O to horší, že nějak ani od počátku nevěděl, kam pořádně směřovat a do jakého žánru bude zařazen. Jako komedie mně rozhodně nepřipadal a jako psychologické drama byl pojat příliš laxně. Nemohl tedy s takovým přístupem vzniknout mimořádný film, i když se mohl opřít o výborný herecký výkon Charlize Theron, která se při té příležitosti ve filmu několikrát hodila do gala, aby se druhý den probudila zase znechucená a s kyselým výrazem v obličeji. Rozhodně tenhle film není volba mimo, když po něm sáhnete. Z mužského hlediska je nejzajímavější lepá Charlize Theron a ženy (středního věku) si v tomto netradičním filmu zřejmě najdou víc už možná proto, jak je je jejich vnímání citových vztahů a jejich nenaplnění životních osudů posazeno. Hledal jsem usilovně, ale víc než na 60%, to u mě není. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jedno vím jistě. Charlize bude kus i v osmdesáti. Nasadit ji do tohohle filmu byla perfektní volba. Ona není jen skvostná baba, ale i skvostná herečka. Žánrově je to však spíše drama než komedie i když párkrát jsem se také musel zasmát. Určitě každý z nás si někdy tu otázku určitě položil. Coby bylo kdyby ? Jak by vypadal náš život dnes, kdybychom se tenkrát rozhodli tak a tak, odhodlali k tomu a tomu a neodbočili na onu výhybku na té křižovatce, kde se rozhodovalo o dalším směru v našich životech... Zejména v těch okamžicích smutku, naštvání, zrady či hodnocení ušlé dosavadní cesty to člověka napadá. Mavis se nachází v právě takovém stavu. Její dosavadní život není nic moc. Sice se jí podařilo vymanit z vidlákova a chytit se ve velkoměstě jako celkem úspěšná spisovatelka, ale není šťastná. Její svět je složen z notebooku do kterého píše další a další kapitoly nekonečného románu pro mladé, psíka, kecání s kámoškou a občasného sexu... Mail od její bývalé školní lásky s fotkou narozeného dítěte ji totálně rozhodí. Najednou si uvědomí, že ačkoliv si doposud myslela, že celkem něco dokázala, není to nic. A tak se rozhodne svoji bývalou lásku dnes ženatého muže s dítětem získat zpět. Zabalí se, do autorádia zasune kazetu s písničkami z dob střední, které jak příboj vyvolávají vzpomínky a žene si to po dálnici domů, do míst, kde už leta nebyla. Cíl má jediný. Získat svého chlapa zpět za jakoukoliv cenu. Stejně nemůže být coby ženáč s děckem podle jejího chápání šťastný... Někde ve skrytu jeho duše musí přeci dřímat vzpomínka a snad i touha na ni.. Charlize od začátku rozehraje slušný herecký koncert a na svoji dávnou lásku pozvolna vybalí celý arzenál ženských zbraní. Jenže ono se nic neděje... Když jsem viděl jak jí blesky šlehají vzteky z očí při pohledu na koncertující manželku, říkal jsem si jak skvostně tu nenávist jako herečka dává... Jak se však děj pomalu rozvíjí dál a dál, začne vám být Mavis líto. Víte že má problém, že bojuje s osamělostí, ale že to dělá neblbějším možným způsobem... Velmi dobrá záležitost ! Za mne to jsou 4 loky z láhve Coly Light. * * * * ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání z trošku neobratného závěru a celkově z doposud nejslabšího Reitmanova filmu se dostavilo, ovšem to zdaleka není vše. Jako první do očí udeří charismatická a šarmantní postava Charlize Theronové - tento film je o ní a ona ho v podstatě dokáže utáhnout sama. Snoubí se v ní dětská naivita, adolescentní rebelství, navenek snobská přetvářka, uvnitř dobré vesnické srdce. Je to člověk, který dýchá skrz obrazovku a její životní patálie jsou vykresleny vskutku lidsky a "uvěřitelně". Reitman měl pro jednou štěstí, že i na vratkém, zdaleka ne tak bohatém scénáři, jako minule, dokázal díky hlavnímu charakteru vystavět film, který je jakoby všední, ale přesto dokáže oslovit. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

CharlizeTheron tady byla super, což o to. JasonReitman mě ale tímhle filmem dost zklamal. Legrace to moc nebyla, spíš to bylo vážnější. Když si uvědomím, o čem ten příběh vlastně byl, tak si nevybavuju nějaký silnější komediální moment. Spíš krutou realitu a život jedné zhrzené holky, která se vrátila do reality. Charlize se prostě vrací po hodně letech domů a myslí si, že se z ní všichni poserou. Neposerou a ještě jí naloží docela slušný kotle. Otevřený konec ale naznačil, že není všem dnům konec a i přes průsery a osobní prohry se musí jít dál. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Niekomu príde "depresia" do života len na krátku chvíľu, niekto sa v nej stále potáca ... Theron bola v sračkách komplet celý film, chvíľu si to akoby nechcela pripustiť, chvíľu si to naplno uvedomovala ... ale film vypovedal, to čo chcel vypovedať ... čakala som úplne niečo iné a dostala som totoK ... 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Během scény, kdy Mavis (Charlize Theron), prochází obchod s oblečením, prodavačka nabízí pomoc, a Mavis se zeptá, zda mají něco od Marca Jacobse. Theron je ve skutečnosti velký fanoušek newyorského designéra módy. (zuza99)
  • Hlavná hrdinka Mavis Gary (Charlize Theron) si v bare objedná panáka whiskey značky Maker's Mark. Vo filme Juno: Nezrelá na dieťa (2007) od rovnakej autorskej dvojky si hlavná postava od svojej hostiteľky vypýta rovnaký nápoj. (SarumanKo)
  • Natáčení probíhalo od 18. října 2010 do 3. prosince téhož roku v New Yorku a v Minnesotě. (ČSFD)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama