Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman "umí". Nie je to rana medzi oči ako jeho predchádzajúci film, ale zas raz ma dostal. Všatko stojí a padá na božskej Charlize Theron, ktorá dodáva svojej postave uveriteľnosť, psychologickú hĺbku, no predovšetkým svojou autenticitou vlastne ťahá celý film. A nesmiem zabudnúť na vynikajúci scenár- žeby si Diablo Cody spravila takú malú sebareflexiu?:) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Veškerý kouzlo filmu se jmenuje Charlize Theron, ta v tom nehrát, tak má film stejnej význam jako ponorka na Sahaře. Charlize je stále krásnější a krásnější až mám pocit, že nejkrásnější bude tak dvacet let po svý smrti. Krom krásy má však i schopnost zahrát v libovolným žánru na výbornou a to i v žánru sračka ke kterýmu tenhle biják má jinak celkem blízko. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

A zase další kousek z herectví Charlize Theron, jaký jsem ještě neviděl. Mavisin výstup na oslavě je mrazivý až do morku kostí - je to nenávist vůči hlavní (záporné?) postavě, co se to nejen při oné scéně hromadí v žilách, anebo lítost? Chlast, trpké přežívání, a nebetyčná naivita (nebo blbost) v dalším výtečném snímku Jasona Reitmana. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli je příšernější ta role, nebo samotná Charlize, ale tahle blbina s triviální zápletkou tvářící se jako intelektuální sonda do života třicátnice na životní křižovatce mě opravdu nebavila. Veletrapná scéna před koncem zasazuje poslední smrtelnou ránu, to se ti Amíci skutečně chovají a rozprávají takhle? "Common people, what´s wrong with you?" Edit: I vzhledem k tomu, že Bontonfilm plánovanou českou premiéru na 8. března zrušil, dosaďte si do rovnice další nulu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Mladá, úspěšná, krásná, emancipovaná", na rozhraní věku hledá sebe sama… tomu bych věřil. Reitman tohle umí, navodí atmosféru, které se člověk jen těžko zbavuje. Charlize co by dospělý puberťák, která zůstala někde mezi se vrací do pomezí. Odhodlaná najit svou bývalou lásku, bla, bla… každopádně min. mně si Mavis získala, ehm. Maloměstská ironie. 6/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • V scéne, kde Mavis Gary (Charlize Theron) vyťahuje v aute z kabelky kazetu, vidno, že je pretočená úplne na začiatok. Keď ju však dá do prehrávača, kazeta sa spustí počas piesne. (Laslo)
  • Hlavná hrdinka Mavis Gary (Charlize Theron) si v bare objedná panáka whiskey značky Maker's Mark. Vo filme Juno: Nezrelá na dieťa (2007) od rovnakej autorskej dvojky si hlavná postava od svojej hostiteľky vypýta rovnaký nápoj. (SarumanKo)
  • Během scény, kdy Mavis (Charlize Theron), prochází obchod s oblečením, prodavačka nabízí pomoc, a Mavis se zeptá, zda mají něco od Marca Jacobse. Theron je ve skutečnosti velký fanoušek newyorského designéra módy. (zuza99)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama