Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výborný thriller a ještě lepší komedie. Oba žánry se organicky mísí ve filmu režiséra Patrice Leconta Poloviční šance, kde se po sedmadvaceti letech, po snímku Borsalino, sešli Jean-Paul Belmondo a Alain Delon. Film se tak stal důstojným připomenutím jejich herecké a v neposlední řadě i kaskadérské kariéry; po scenáristické i režijní stránce je působivým holdem dvěma zářivým osobnostem francouzské kinematografie... Alice se dostala do vězení díky své životní vášni – luxusním autům, která ukradne, projede se v nich a pak je nechá spořádaně stát. Měsíc po smrti své matky dostane kazetu, ve které se jí matka svěří, že se ve svém mládí zamilovala do dvou mužů najednou, každý z nich tedy má poloviční šanci, že byl otcem její dcery. Po propuštění z vězení Alice postupně navštíví majitele autobazaru Léa Brassaca, bývalého legionáře, a zámožného lupiče klenotů Juliena Vignala. V první chvíli se oba brání, ale zakrátko je posedne otcovská láska, žárlivost a řevnivost. Alice je mladá a krásná, a tak netrvá dlouho a přivolá řadu problémů. Potíž je v tom, že se dostane do sporu zrovna s ruskou mafií, která se snaží ovládnout celou Francouzskou riviéru. Oba „hoši“ si tedy připomenou staré dobré časy, kdy používali svou sílu, dobrou mušku, odvahu a kdy se často velmi dobře bavili. (Česká televize)

(více)

Recenze (149)

subic 

všechny recenze uživatele

Chce najít otce a najde 2 pitomce, jak řekne jeden z nich. 2 ikony, už šedivý JPB, prošedivělý Delon a k nim šestadvacítka s mezerou. Netrvá to ani moc dlouho, než si je oba obmotá kolem prstu a začnou kolem ní skákat. Do toho se tak trochu zamotá ruská mafie a je z toho celkem průměrná komedie a trochou drog, akce, střílení a výbuchů a to vč. jednoho nového casina. Jo a ještě dcerunka má zálibu v rychlých autech. A kdo je otec, to se nedovíme ani na konci. Tenhle film mě dosud míjel a asi oprávněně. V závěrečných titulcích si střihnou i ukázky z natáčení. Je to spíš jak film z osmdesátek. 55% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dva staří lvi a jedna kráska na ozdobu se scenáristicky klopotně dostanou do boje plného výbuchů, eskamotérských kousků a přidrzlosti. Je to děj plný klišé a omletých schémat, ale v tomhle případě se dají odpustit, protože staří lvi Bebel a Alain jsou právě těmi, kdo tahle klišé sami v mládí důkladně omleli, když byla ještě nová a právě zrozená. Příběh tuhle skutečnost reflektuje a právě na ni staví, což filmu dodává na roztomilosti a rošťáckému popichování. Dva stárnoucí bardi vzpomínají na svou filmografickou minulost nikoliv s přílišnou nostalgií, ale spíše s hřejivým úsměvem.  Film dává dohromady oblíbená francouzská témata: pozdní hledání otcovství, lehce politický thriller a ztřeštěnou krimi. SHRNUTÍ: Nejenom za let na žebříku pod vrtulníkem – Bravo! ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by Poloviční šance byla špatná, hrají tu dvě velké herecké hvězdy a Vanessa Paradis, avšak samotný příběh mě příliš neoslovil. Akce je tu dost a je poměrně dobré, dramatická linka taktéž potěší, ale komediální rovina mi poněkud unikala a snaha o humor povětšinou končila někde na pomezí lacinosti. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vzpomínají. Při natáčení. užívají si ho, ví, že už jich moc nebude. Belmondo už je nyní zápasící o život. Delona to čeká. Ale tehdy, tady, když tohle natáčeli, tak to jen tušili a doufali, že to bude co nejpozději. Narodit se oba o sto let dřív, tak by si ve filmu ani neškrtli. Protože film byl ještě v plenkách. Takhle prožili život s filmováním. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějakou dramatickou tvorbu (kterou oba představitelé hlavních rolí zvládali, když na to přišlo) tentokrát nečekejte. Je to taková oddechovka jak pro herce-přátele, tak pro diváky...akce je prokládaná skvělým legionářským humorem, Vanessa Paradis se skutečně chová jako dcera svých filmových otců, prostě pohodička. 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Na konci filmu sedí oba hlavní hrdinové v parku v Kanadě a kouknou na velkou budovu kanadské banky. Ve filmu Bezva finta (1985) Belmondo coby hlavní postava filmu vykradl právě kanadskou banku. (Arnost.Dadak)
  • Scéna, kdy Léo Brassac (Jean-Paul Belmondo) odhalí svůj hangár plný zbraní Julienu Vignalovi (Alan Delon) a dvojice si bere zbraně, je podbarvena hudbou z filmu Borsalino (1970), kde si herci zahráli společně poprvé. Na film odkázuje Delon otázkou: "Dokážeme to ještě?" (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama