Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výborný thriller a ještě lepší komedie. Oba žánry se organicky mísí ve filmu režiséra Patrice Leconta Poloviční šance, kde se po sedmadvaceti letech, po snímku Borsalino, sešli Jean-Paul Belmondo a Alain Delon. Film se tak stal důstojným připomenutím jejich herecké a v neposlední řadě i kaskadérské kariéry; po scenáristické i režijní stránce je působivým holdem dvěma zářivým osobnostem francouzské kinematografie... Alice se dostala do vězení díky své životní vášni – luxusním autům, která ukradne, projede se v nich a pak je nechá spořádaně stát. Měsíc po smrti své matky dostane kazetu, ve které se jí matka svěří, že se ve svém mládí zamilovala do dvou mužů najednou, každý z nich tedy má poloviční šanci, že byl otcem její dcery. Po propuštění z vězení Alice postupně navštíví majitele autobazaru Léa Brassaca, bývalého legionáře, a zámožného lupiče klenotů Juliena Vignala. V první chvíli se oba brání, ale zakrátko je posedne otcovská láska, žárlivost a řevnivost. Alice je mladá a krásná, a tak netrvá dlouho a přivolá řadu problémů. Potíž je v tom, že se dostane do sporu zrovna s ruskou mafií, která se snaží ovládnout celou Francouzskou riviéru. Oba „hoši“ si tedy připomenou staré dobré časy, kdy používali svou sílu, dobrou mušku, odvahu a kdy se často velmi dobře bavili. (Česká televize)

(více)

Recenze (149)

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá krimi komedie s dvojkou Belmondo,Delon a jen co se objeví Paradis dostanou se do křížku s ruskou mafií ale dvojce vysloužilců si s nimi lehce a s humorem poradí.I v pokročilejším věku mě tato dvojice dobře pobavila a jak bylo vidět na konci v ukázkách z natáčení bavily se i oni. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo. Dva velikáni francouzského filmu s kterými jsem vyrůstal se sotva mohli rozloučit lépe. Je to střelené, odkazy a vtípky na předešlé role Delona i Belmonda tu a tam pomrkávají na diváka a padouši jsou vzhledem k žánru až dementní...ale to nevadí. Spektakulární tyátr pro konec kariéry, který může urazit jen nevděčného diváka. A mezi ně se já tedy nepočítám. *** No přeci to nemůžete hodnotit vážně. Takže, není to dechberoucí drama, ani praštěná komedie. Je to něco mezi tím a ke gangsterské komedii to má asi tak nejblíž. Dávám zasloužených 75% (protože jsem 10% ubral za Vanessu Paradis, moc jí nemusím) a mačkám slzu v oku za poslední výstup Jeana Paula Belmonda z jedoucího auta po provazovém žebříku do letící helikoptéry. Byl to frajer... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Co jim reknes? Reknu, ze prodavam zachodovy stetky, a ze mam pro ne novou kolekci" Reziser Patrice leconte /Tango, tandem, Divka na Moste/ natocil sympaticky francuzsky fryler s dvoma legendami europskej kinematografie, a to Jean Paul Belmondo /100 000 dolaru na Slunci, Le Magnifique/ a Alain Delon /Sicilsky Klan, Dva muzi ve meste, Tri Muzi na Zabiti/, ktorom maju mladu sexicu Vanessu Paradis. Nasledne ju musia zachranit z pazurov mafie. Film ma dobru tematiku, dialogy, lokacie, a na konci dojde aj na spustu akcie, vybuchy a autonahanacku. 77 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to taková kombinace akčního filmu a komedie Otec a otec. Celou dobu jsem si řikal, že tohle už jsem viděl v nějakym jinym filmu a bylo to lepší. Navíc Belmodno i Delon ve svym pokročilym věku mi moc jako poslední akční hrdinové neseděli. Zejména Belmondo mi připadal už takovej vyčpělej. Pro mě to je celkem obyčejnej film a naprostej průměr. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Muži nestárnou. Tedy někteří. Delon s Belmondem si mohou s klidem zazpívat "jsem to já jak zamlada, stejný věci mě napadaj," a hrají s chutí, temperamentem a šarmem, které si s jejich dříve narozenou tvorbou nijak nezadají. Trojlístek ideálně doplňuje paní Deppová coby nejkrásnější a nejroztomilejší nezvedená dcerka pod francouzským sluncem. Jestli dva matadoři francouzského filmu patří do starého železa, tak většina těch mladších náleží do kategorie dřevo, a to určené na podpal. Merci beaucoup, messieurs, j´adore vous! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kdy Léo Brassac (Jean-Paul Belmondo) odhalí svůj hangár plný zbraní Julienu Vignalovi (Alan Delon) a dvojice si bere zbraně, je podbarvena hudbou z filmu Borsalino (1970), kde si herci zahráli společně poprvé. Na film odkázuje Delon otázkou: "Dokážeme to ještě?" (Arnost.Dadak)
  • Na konci filmu sedí oba hlavní hrdinové v parku v Kanadě a kouknou na velkou budovu kanadské banky. Ve filmu Bezva finta (1985) Belmondo coby hlavní postava filmu vykradl právě kanadskou banku. (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama