Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Za nic na světě si nevzpomenu, proč jsem si zrovna tento film přidal do sledování na CSFD ještě dlouho před tím, než byl natočen. V té době jsem snad ani nevěděl, kdo je Michael Shannon. Teď vím, že se jedná o velmi charakterního herce s ohromnou dávkou charismatu a celé tohle drama táhne na svých bedrech. Zahrál si chladnokrevného (a v tomhle případě je to pravda) vraha podle skutečné předlohy, který dle svých slov zabil přes sto lidí. Na film se dobře dívá, nemá hluchá místa a herecké obsazení je na jedničku. Winonu Ryder ani Chrise Evanse jsem skoro nepoznal :). ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Jsem se rozhodovala jestli dám tři, nebo čtyri hvězdy. Nakonec jsem dala čtyri, protože ikdyž byl film trošku jinej než jsem čekala, tak mi rychle utekl a rozhodně mě nenudil (místama jsem se docela zasmála, asi to chce mit smysl pro černej humor) plus celkem hutná atmosféra. Shannon tam byl bravurní, ledově chladnej a šel z něj strach. Ten chlap se pro tyhle poněkud záporný role snad narodil a já ho začinám mít fakt ráda, oh. Není to špatně? O_o" Chris Evans mě v té roli trošku zarazil, nebo spíš jeho vzhled, nezvyk :). Každopádně pokud Kuklinski vraždil takovým způsobem a jeho rodina o tom neměla do poslední chvíle ani tucha.. klobouk dolů, frajer! ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zufalo nevyuzite... asi tak by som to nazval. Richard Kuklinski je sam o sebe vynikajuci namet. Chlapec, ktory vyrastal v rodine primitiva, ktory bil vsetkych naokolo. Ako maly hadzal macky do pece a uz v 14tich spachal prvu vrazdu. Chalan zacal vrazdit z nudy a so zaujmom bez motivu ludi, ktori ho nejakym sposobom urazili. Toto si casom vsimla mafianska rodina a zacala Kuklinskeho pouzivat ako najomneho vraha. Tak taky je pribeh Icemana a v tomto filme je to odflaknute. Slabucky scenar a rezia to cele kurvia. Verim, ze sa dockam este jedneho sfilmovania pribehu tohto zaujimaveho "cloveka". Toto velmi nepresvedcilo... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

- Pokud chceš, já počkám, můžeš se modlit k Bohu.....myslím, že Bůh má moc práce.....Prásk, prásk, prásk! - Rozdíl mezi Johnem Wickem a Icemanem je ten, že u Wicka se tak nějak zvráceně  bavíte, protože víte, že je to jen jako....béčková zábava pro oddech. U Icemana však cítíte tu syrovost, špinavost a opravdovost. Kuklinski jako by neměl emoce, píšu jako by, protože jeho žena a dcery jsou mu vším. Ostatní se mu slévají v šedou masu, pro niž mu jakékoliv vcítění chybí. Vynikající Shannon se svojí mohutnou postavou (1,91m), rukama jak dřevorubec a chladným pohledem, co by dokázal krájet, s rolí Kuklinskiho doslova splynul. Když podřízne nebo zastřelí, cítíte onu chladnokrevnost až v morku kostí. A on se při tom chová, jako by šlo o každodenní rutinu, a ne o zabití člověka. Snad jen slabost pro děti a ženy ho, kromě vztahu k rodině, trochu polidšťuje. Tahle ledově studená bestie však nezná překážku, kterou by nebylo možné zdolat. Překvapily i věrohodné herecké výkony ostatních protagonistů. Přes všechny temné klady si to už ale asi znovu nepustím. Blondie - Heart of Glass. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jednoduše průser! Michael Shannon sice očekávaně ztvárnil ústřední postavu Richarda Kuklinského více než přesvědčivě, prostě další věrohodný a strhující výkon tohoto nedoceněného herce, ovšem zbytek filmu je jeden obrovský kiks, který jsem vůbec v žádném ohledu nepobíral a v podstatě to celé považuji za nějaký nepovedený filmový žert. Ještě tedy tak zhruba první půl hodinku jsem to dějově dokázal vnímat, i když to hned od začátku působilo nevídaně nudně, ale ok, jenže pak se to celé tak šíleným způsobem rozkouskovalo, že jsem se i v té prostinké zápletce naprosto ztrácel, jen to ale nebylo úplně způsobeno mou hloupostí, jako spíš absolutním nezájmem a letargií, neboť zpracování tohoto snímku bylo doslova zoufale otravné, nezáživné, zmatené, nesouvislé, ve vůbec žádném ohledu zajímavé, či poutavé, postavy se tam pohybovaly od hovna k hovnu, no fakt děsný! Jinak napětí, atmosféra, styl, nic z toho se tu pak samozřejmě nevyskytuje, emoce naprosto nefunkční, akce žádná, násilí bez koulí, ostatní herci a postavy o ničem, zkrátka před úplným Odpadem! to zachraňuje skutečně jen ten Shannonův výkon, jinak bych ale neměl co řešit, za mě prostě nudný, nesrozumitelný zmar. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama