Reklama

Reklama

V zemi krve a medu

  • USA In the Land of Blood and Honey (více)
Trailer

Pŕíběh o lásce, který se odehrává na pozadí války v Bosně... Během bosenské války, je zajatá Ajla přivedena s dalšími ženami do srbského tábora, aby sloužila vojákům. Velitel zajateckého tábora Danijel zjistí, že Ajla je dívka, se kterou se kdysi setkal v nočním klubu a zamiloval se do ní. Snaží se ji diskrétně  chránit. Jejich  láska znovu vzplane, ale mohou si navzájem věřit? Režijní debut herečky Angeliny Jolieové se soustřeďuje na to, jak válka ovlivňuje morální a emotivní stránku jedinců. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (82)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSOU LIDI, CO NEMAJÍ NA VYBRANOU....“ /// Bosna a Hercegovina, 1992. Obyvatelstvo rozdělit na muže a zbytek. Muže voddělat a zbytek rozdělit na hezký a nepotřebný…. (jo, jo, chlapi to maj vždycky jednodušší). Novodobej koncentrák v režii Srbáčů. Žádnej muslim nebude šlapat po zemi nasáklý JEJICH krví. Ale svět to všechno vidí … (jasně, jako vždycky). Ajla a Danijel. Ona muslimka, on srbský velitel. Na pozadí jejich příběhu sledujeme výpověď o těch, kdo ve válce nejvíc trpí. Trpí proto, že jsou bezbranní. Lidsky zajímavá, hnusná a pravdivá první hodina. SRBOVÉ JSOU HNUSNÍ VŠICHNI! A taky Češi a Poláci… (cože? Jako i já?) Porušování snad všech lidských práv, Ženevský úmluvy, lidskosti. Válečná love story o nocích (i dnech) s nepřítelem plná genocidy (,,Proč jsi se nenarodila jako Srbka?“). Ano, druhá půlka je trochu i cestou do duše, ale nečekejte žádný romantický rozjímání. Náhodou na to, že Angelina ten film udělala vlastně celej sama (kurva, jak si zahrála ty chlapy?), tak to není vůbec špatný! Má to emoce, sex i krev a navíc, kdo nevěří, ať se zeptá v Srebrenici. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že to Angelina Jolie myslí s UNHCR fakt vážně! 2.) Su tak trošičku sadista. 3.) Srbsko je nasáklý (i) mojí krví. 4.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $303,877Tržby Celosvetovo $1,142,000▐ Veru, neveril by som ale Angelina Jolie to po režisérskej stránke zvládla, samozrejme štýlom prevedenia je to skôr taká hollywoodska štylizácia než drsný rukopis, po ktorom by ste absolútne znenávideli Srbov ale aj tak má to svoje silné momentky, pri ktorých človeku nie je všetko jedno, sú natočené s citom nie pre zdesenie v obraze ale skôr pre domyslenie následkov odohrávajúcich sa mimo obrazu, príbeh a jeho podanie sústredené na dve osoby ani na chvíľu nestratí tempo. Spokojnosť, šikovná práca. /60%/ ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím romanticko-dramatickou linku, i když se mi nelíbila. Angelina by si ale pro příště měla vybrat štáb, který něco umí, hlavně kameramana a střihače. Od prvních záběrů je viditelné, že sledujeme spíš televizní film než působivý příběh do kina. Obdivuju drzost, s jakou se Američanka vydá do Jugoslávie a tam o Jugoslávcích točí takové téma (i když to už před ní dokázala Juanita Wilson), srovnání s Romeem a Julií je ovšem hodně směšné. Mnohem bližší je místní funkcí "Podobné" nabídnutý film Jako bych tam nebyla, ten je ovšem natočený mnohem líp a nesnaží se na rozdíl od Žoliny prvoplánově šokovat. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumím tomu, proč si Angelina Jolie jako svůj režijní debut vybrala tak těžkou látku, proč nešla po malých krůčcích. Troufám si říct, že nějaký potenciál v sobě určitě má. První polovina filmu totiž není vůbec špatná, vlastně jsem byla až mile překvapená. Chyběla tam sice taková ta naléhavost na diváka, kterou ve válečném dramatu zkrátka potřebuji, ale bylo to na takové hezké 3*. Ovšem druhá polovina silně skřípe, tam si divák uvědomí, že ten film vlastně nic moc nenabízí. Válka ustupuje do pozadí a centrum filmu tvoří milostný příběh dvou lidí, který je ale celý strašně divně napsán a pojat. Film mě přestal rázem úplně zajímat, Angelina se snažila dopracovat k silné pointě, ale jako by vlastně nevěděla, jak se k ní dostat a neskutečně to natahovala. Nejslabší stránkou filmu je tak bez debat scénář. Jako tvůrčí debut se určitě nejedná o šlápnutí vedle a vlastně se nebudu bránit dalšímu případnému projektu Angeliny. Při mém hodnocení se ale dívám pouze na to, jak na mě film zapůsobil a V zemi krve a medu na mě vlastně ve výsledku nezapůsobil nijak. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem naprostou ždímačku emocí, protože Angelina Jolie několikkrát na místě byla a musela mít o hrůzách detailní informace. Bohužel snímek nebyl vůbec smutný až na asi dvě scény a to v téhle látce a v tak dlouhé stopáži je málo. Ale na to, že se jednalo o první režijní počin Angeliny se nejedná o vůbec špatný film. Casting byl dobrý a herci hráli přesvědčivě. Kamera, hudba a technická stránka filmu taky nebyla žádna hrůza. Prostě průměrné válečné drama, které zbytečně sazí na romantickou linku. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Angelina Jolie byla obviněna, že nápady pro film ukradla z knihy „The Soul Shattering“ („Roztříštění duše“; 2007) Jamese J. Braddocka, který na ni ještě před premiérou podal žalobu. Autor prý před natáčením ohledně zfilmování své knihy jednal s pozdějším producentem Erikem Sarkicem. (JoranProvenzano)
  • Projekci filmu dne 14. 02. 2012 v Sarajevu bojkotovala naprostá většina bosenských Srbů z Republiky Srbské. (JoranProvenzano)
  • Během natáčení v Maďarsku zaplatila Angelina Jolie za pronájem objektu, který měl sloužit jako kulisa, 133 000 Kč. Později se ale ukázalo, že osoba, které peníze předala, byl podvodník. Ve chvíli, kdy se objevil skutečný majitel, tak režisérka musela celou sumu zaplatit podruhé. (oje)

Související novinky

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

22.02.2014

Alfonso Cuarón se s loňskou Gravitací piplal mnoho let. Film měnil studiový dohled a složitě se pro něj vyvíjela nová filmařská technika, výraznými změnami potom prošlo i obsazení. Dvě stěžejní (a… (více)

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

21.12.2012

Loni si vyzkoušela režii v balkánském romantickém dramatu V zemi krve a medu... a zdá se, že se jí za kamerou líbilo. Právě totiž rokuje se studiem Universal o režii filmu Unbroken. Půjde o adaptaci… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama