Reklama

Reklama

Nesvatbov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Srdce si nedá poroučet.  Starosta středně velké vesnice se snaží dát dohromady třicátníky, kteří zbyli na ocet. Slovenská vesnice Zemplínske Hámre pomalu ale jistě vymírá. Její starosta, generál ve výslužbě, se ale nechce vzdát. Ke svému boji s třicátnickou samotou používá různé prostředky: nabízí nemalou finanční odměnu za každé nově narozené dítě, nabádá místní rozhlasem k plození dětí a nakonec uspořádá seznamovací večírek pro „nezavrabčené“. Najdou si naši hrdinové konečně životní partnery? Sociální inženýrství 21. století v situačním dokumentárním filmu Eriky Hníkové, který výběrem tématu a způsobem zpracovaní navazuje na předchozí úspěšné snímky ŽENY PRO MĚNY a SEJDEME SE V EUROCAMPU. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

corona 

všechny recenze uživatele

Pán starosta išiel na to z úplne zlého konca. Dávať na jeho povel dokopy ľudí, ktorí sa poznajú od škôlky, základnej školy, chodili spolu autobusom na strednú a stretali sa v dedine. A teraz na jeho príkaz majú vytvoriť šťastnú rodinku. Projekt od začiatku odsúdený na neúspech. Na dokumente sú dobré dve veci, jednou sú "vtipné hlášky" starostu a slobodných mládencov a druhou propagácia Zemplínskych Hámrov, ktoré sú pekná a celkom dobre vybavená dedina v zaujímavom prírodnom prostredí. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Kamera je tak "skutečná" a sugestivní, že nálada, která v tu chvíli v Hamrech panovala, dýchne i do kinosálu. Svobodný třicátník sedí v krásném domě, povzdechne si, že nemá ženu, a s Metaxou v rukách se usmívá: „Tahle lahev bude pro tu, která si mě vybere.“ Divák se zasměje, pobaví ho i slovenské nadávky starosty… Jenže poté vstupujeme hlouběji do psychiky Hamerčanů, zjišťujeme, jak jsou zoufalí, ale zároveň pasivní a sami sobě nalhávají, že být single je fajn. A nejvíce nám začne hlodat v hlavě „vždyť tihle lidé skutečně někde existují…“ ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Schíza. Na jednej strane za štyri traktory skutočne vtipných, trápnych až WTF situácií made by life, na druhej to schytávajú jednoduchí a v podstate veľmi smutní ľudia. Celému tomu nasadzuje korunu pán generál trolldad kazateľ riaditeľ marsu. Originálna téma, ktorá by potrebovala asi 10 hodinovú stopáž, aby to nebolo len sympatické korčulovanie po občas hrbolatom ľade. Festivalové publikum výslednému dojmu dosť pomáha. 80% ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Je trochu hloupý platit za dívku, která si přeje vlízt ti do postele jako děti touží po zmrzce. Aneb za týden to dávaj v tv a dneska jsem na to šel do sauny jménem malý sál ve Světozoru. Nicméně jen díky tomu dávám pouze průměrné hodnocení. Ona tam totiž byla i slečna režisérka a evidentně netočila vysmívačnou komedii o buráncích z východního Slovenska. Tvářila se, že ty lidi má ráda, že jí na nich záleží. Zapomněl jsem se jí zeptat: "Co si teda, kurva, točila?" ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Neškodí čas od času z DiCapriových snů, věčného kolotoče sitcomů a lá The Big Bang Theory a intelektuálních cvičení typu Nevinnost odskočit si do zapadlé slovenské vesnice, kde řeší problémy vskutku reálné, až přízemní :-) Uklidňující, místy až relaxační tempo tak trochu vypovídá i o tepu života Hamer, které, s prominutím, z místního pohledu vypadá místy až děsivě....zapomenutě....osaměle....jako ti staří mládenci.... ()

Galerie (5)

Související novinky

Reklama

Reklama