Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (287)

Le_Chuck odpad!

všechny recenze uživatele

Tak za tento film by Clark zaslúžil vyťahať minimálne za uši. Zvduchoprádzna onania zameraná na cieľovou skupinou zmätených teenagerov, ktorí pod šračkoidným obalom nedokážu vidieť vákum a humus. Po Kids (tiež žiadna sláva) je toto iba sprostý výkrik do tmy s jediným cieľom. Šokovať. Počul som v autobuse rozhovor dvoch 15 ročných faganov o tom, aký to je coolový film, že sa henten odj*bal na ihrisku a ako tamten poslal svoju babku do pi*e. To je fakt des. Úplné dno. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jasná demonštrácia filmového prúseru, ktorý je o to väčší, o čo sa tvári serióznejšie (a nemôžem si pomôcť, ale mám pocit, že aj dosť arogantne). Takýto film môže vďačiť iba faktu, že stále tu bude chvíľu generácia, ktorá sa ochotne nechá zmanipulovať svojimi lacnými trikmi (kozy, grupáč, onania so všetkým... (bľah!) Toto bude určite konečne niečo... niečo INÉ ako sa točí teraz!, to bude bomba!), ale zväčša každý raz dospeje a pochopí, že keď ako filmár nemáš nič v rukáve, z porna neurobíš umenie iba tým, že ho vykastruješ... ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Do této chvíle si moje slečna stěžovala, že filmy vybírám já. Poté co se jí libily dnes už vím klamivé reklamy, tak mě přesvědčila abychom na tuto sra... šli. Byli jsme v kině na Ládví 10x10 metrů, asi 10 lidí. Bylo to tak nechutné a příšerné, že už raději film nikdy nevybírala. Proto u mě ty dvě hvězdy, (( ::, .... dnes, po pár letech si pamatuji jen tu scénku z hlavní etikety a pak tu sprosťárnu s tou klikou a jak se tam někdo uspokojoval nad ženskýma výkřikama z tenisu v televizy (( :: ()

Jazzzz odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra je? Tenhle film vás posadí na zadek mnohem víc než Kanibalové z roku 1980 o kterých každý říká že jsou příliš brutální až nechutní tak že by se snad měli stáhnout ze světa a zničit... Teto film totiž začíná naprosto nádhernou idilkou, která navozuje atmosféru uvolněné americké teenagerovské komedie... Ale to trvá jen než skončí uvodní titulky... A pak už se na vás začne valit smršť úchylů, psychopatů a bláznů!!! Celkem velká koncentrace šílenců na jeden film... Ten se skládá z krátkých nahlédnutí do životů velmi netradičně žijících mladíků a jedné slečny Peaches... Jejího otce já shledávám bláznem z celého filmu největším, i když onen týpek co měl jistý konflikt se svojimi prarodiči (kdo viděl chápe) je asi ještě větší cvok. Prostě je to film kde se nestíháte divit jaké šílenosti jsou vůbec možné - a pak najednou konec a nic... Tento film nic nedá, ničím nepotěší, snad ani moc nepobaví a po jeho shlédnutí sem se musel zamyslet - měl tento film vůbec neco znamenat? Měl nést nějaké poselství? A odpověď je taková, že pokud ano, tak já ho nenašel a film jsem shledal ubohostí která mě okradla o čas. Larry Clark, který mě filmem Kids celkem oslovil mě tímto filmem zklamal... ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděl samoúčelnější film a žádný mě nenapadá. Je to škoda, protože Ken Park jinak není špatně natočený, není to béčko a odpad! si nezaslouží. Třeba herci a kamera jsou fajn, ale co naplat, když se to spojí s tak laciným scénářem, že daleko spíš rozesmívá, než šokuje (jeden příklad za všechny - mladík zabije svého dědu, protože podvádí ve Scrabblu a svoji babičku, protože mu chodí bez zaklepání do pokoje). Ken Park asi měl být takovou temnější, explicitnější Americkou krásou, ale bohužel z toho vyšel spíš hraný South Park... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)
  • Režisér Larry Clark a scenárista Harmony Korine spolu nespolupracovali prvýkrát. Stretli sa spoločne počas natáčania snímky Kids (1995). (MikaelSVK)
  • Film bol zakázaný v Malajzii a Singapure. (Paldiny)

Reklama

Reklama