Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač čekáte cokoliv, stejně vás to dostane, protože tahle svérázná žánrovka Balaguérovi prostě sedla, ať už je to hlavním hrdinou, který je vlastně sympaťák, či odlehčeným vyprávěním, které jemně brnká po strunách černého humoru, přes výbornou sestavu nájemníků (holčička vládne, scéna s pornem obzvláště!), až po nekompromisní finále, kdy v sobě režisér nezapře to, co jej kdysi ‚udělalo‘. Po tomhle všem se budu utěšovat hlavně tím, že jsem až příliš ošklivým chlapem na to, aby si mě svérázný domovník vybral k podivným zdvořilostním návštěvám. :) 4 a ½. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Spoilery: První polovina filmu je dost slibná a láká na celkem zajímavou atmosféru a úchylnou zábavu plnou perverze (oceňuji ten nápad s chloroformem, to bych prodával v balení po třech pro panice). Zvláštní pocit z úchylné hodinky a půl navodila hned na začátku i ta malá holka, která byla celkem nepochopitelně nasnímaná jako čtrnáctiletá lolitka a až v polovině filmu člověk zjistil (při záběru na jiné části těla než jen hlavu), že jí snad není ani deset. Úvod zkrátka navozuje podobný dojem jako "Srpski film", ale v průběhu stopáže se vše stočí do zátoky Brutální nuda a veškerá atmosféra z původního tajného prcání nájemnice, se vytrácí do ztracena, aby se řešily banální zápletky úniku z pokoje a odklízení nastrčených švábů. Čekal jsem trochu více explicitismu a alespoň jednu pořádnou účelovou vraždu. Tento španělský pokus o záporného a neškodného Dextera, který místo citu postrádá radost, vyšel tak na polovinu. 60% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem uvažoval o dvou slušných hvězdách, jelikož příběhů o psychopatech, co se rádi dívají, je požehnaně. Postupně se však začne děj odvíjet rozličnými cestičkami, z nichž některé jsem očekával a potěšily mne (ten spratek potřeboval za vyučenou), jiné mne příjemně překvapily (kdo s koho, příteli...). Rozhodně bych ovšem vyškrtnul kolonku horor - napínavé, místy mrazivé, strašidelné však nikoliv. Možná spíše krimi, byť vyšetřování nemá dostatečný prostor, na druhou stranu úvahy psychopata byly pro kriminálku jako dělané. Roztomilí švábi mi připomněli Kingovo Creepshow, jakési rozdvojené chování hlavní postavy pak rozhodně Psycho (nejen kvůli sprše). Nakonec došlo i na krev ,a tedy i na 4*. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Upřímně, víc mi Balagueró sedí v nadpřirozeně hororové škatulce (a netýká se to jenom RECů, ale i Fragilés a Darkness), ale i tenhle výlet do thrillerových vod se mu povedl. Mientras duermes stojí na představiteli hlavní postavy - Luis Tosar jako nešťastný domovník César totálně vládne. Napětí funguje a humor je neodolatelně černý, takže přestože žánrově zběhlý divák bude zažívat deja vu (protože více/méně podobných domovních obsesí jsme v posledních letech mohli pár vidět), neměl by se dostavit pocit, že Balagueró svým talentem plýtvá. Ale stejně... už se nemůžu dočkat [REC] Apocalypse. Horror movie of the year ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každý lehce zvrhlý cynik musel u filmu slintat blahem.Balagueró se s tím vůbec nesere a film natočil až tak cynicky a s nadhledem, že kolikrát i díky té ujeté hudbě působí až komediálně.Podobně natočený byl i Ted Bundy, vlastně dost drsné až hrůzné téma natočené s neuvěřitelnou lhostejností ke slušným mravům, až se tomu prostě občas musíte smát a já měl prostě místy dojem, že koukám na luxusně zvrhlou komedii a thriller natož horor to připomínalo hódně vzdáleně.Luis Toras je psychopat, každý normální člověk mu ale prostě bude fandit.Škoda že je to dost zdlouhavé a místy docela nudné.Když nepočítám ty komediální pasáže ( třeba sem jen úchyl a nic vtipného na tom není co já vim ) občas to vykouzlilo atmosféru a jaume je takový prase, že v divákovi největší emoce vzbudí tak, když se bojíte aby se domovník neprozradil :D Třeba ale takový loňský The Resident, který je točený vyloženě na vážno a má podobné, vlastně stejné téma má o 25% míň a mě u něj mrazilo teda mnohem víc. spoiler Kdyby vyhodil tu malou píču z okna 4tou bych přihodil. spoiler out. No a někdo psal o dech beroucím konci...nenechte se vysmát vážení, konec je to na co jsem čekal a je prostě normální. Tenhle film i díky Balagueróvi vystrkuje růžky z průměru, ale není to prostě úplně ono.Poslední dobou španělé zaostávají za očekáváním a já už se jen modlím k poslednímu Recu. 65%. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy César (Luis Tosar) uklízí věci z nočního stolku, lze na něm vidět knihu s názvem "Oeuvre" od spisovatele Ingmara Bergmana. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama