Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozumově můžu ocenit zajímavý koncept a jeho kvalitní, přesvědčivou realizaci ... ale bavit mě kvůli tomu The Bay nezačne. Hororově film kvůli svému reportážnímu charakteru nefunguje - ani se o to nijak nesnaží, je to spíš takové rádoby znepokojivé. Nevím, mně to nic moc nedalo. Radši skutečnej dokument o skutečném problému, nebo normální horor o parazitech. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stejně jako každý rok se obyvatelé malého městečka v zátoce Chesapeake připravují na oslavy 4.července. Tento rok ale všechno dopadne jinak - kontaminace vody v místní zátoce zmutovaným smrtelným parazitem, která vyvolává v prvním stádiu kožní problémy, ale končí téměř stoprocentním úmrtím osob, které s vodou přijdou do styku. Novinářka Donna Thompsonová jako jedna z mála přeživších po letech dává dohromady útržky materiálů, které celou událost plně dokumentují ... Katastrofické filmy mám docela rád, a tento není výjimkou. Z počátku mi chvilku trvalo, než jsem si zvykl na dokumentární styl filmu (útržky z home videa, policejní záznamy, lékařské záznamy, emaily a telefonáty), ale pak mne to začalo dost bavit - dávalo to filmu hodně velký pocit autenticity. Navíc oproti "standardním" katastrofickým filmům (pády meteoritů, výbuchy elektráren, atd) tento působí dost uvěřitelně - pár hodin po shlédnutí filmu jsem měl osobní problém s požitím jakékoliv tekutiny :). Záběry Cymothoa exigua i lidských těl v různém stádiu nákazy jsou patřičně ošklivé, což také filmu přidává kladné body. Takže já jsem s tímto dílkem Barryho Levinsona docela spokojený.. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Být tohle podle skutečné události, tak jako dokument dobrý a necekl bych. Jenže The Bay se snaží nahodit hororovou atmosféru FF a bohužel marně. V jednu chvíli jsem se radoval, ale o minutu déle jsem zase nevěřícně kroutil hlavou a začal se nudit. V jednu chvíli je divák spokojený, ale v druhou má chuť jít spát. Ze začátku, když jsem nevěděl o co jde a postupně se vše rozvíjelo, byl jsem pozorný a bavil se. Postupně vše ztrácí a už se nic nespraví. Jednoduchý FF, který neurazí, ale také výrazně nepřevýší.. 5/10 = 59% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Jediný, kto to vystihol úplne až do DNA je užívateľ fugazi. Snímok sa nehodnotí, ako kdejaký gore splašok / sympatické postavy, s ktorými som cítil(a) tú bolesť pri podrezávaní / lesná vyvražďovačka / mizerná réžia / nablblý scenár / nelogické jednanie postáv...čo sa týka toho velebeného gore, tak toho je tu viac ako v " reťazovom TX " a celej sérii piatkov..blah blah. Ak si ťa odchytí niečo podobné, tak ľahko zistíš,ˇ čo je logické jednanie a čo je gore. Príroda si ťa odchytí a budeš sa s tým musieť vysporiadať. Barry nikdy nebol na gore a vedel do čoho ide. Tento dokument má byť totiž vykrićníkom. A to mu aj vyšlo. Ak si niekto myslí...to je už ale na diskuziu. Každopádne radšej takáto kamerovka, ako zelenkavé pátranie po VHSkách. P.S. (bacha na to , z ktorého kohútika ti nabehne origi voda cez hrdzavú rúrku - para H20 capich ? )). ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Film má síce krátku stopáž, ale pretrpieť som to musel dvojnásobne. Koho v dnešnej dobe ešte toto zaujíma? Ostáva záhadou, čo osvietilo a primälo režiséra RainMana, napísať si scenár a dokonca režírovať takúto zbytočnosť. Hoci sa nejedná o parazita z vesmíru, tak aj tá najnudnejšia časť z X-Files je oproti tomuto veľdielo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)
  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)

Reklama

Reklama