Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nejzabavnejsi a nejchytlavejsi Miyazakiho film. Nema to sice epicke ambice, ani vetsi poselstvi jako nektere jine kousky rezisera, ale je to proste maximalne koukatelne a jediny Miyazakiho film, ktery jsem si hned po skonceni sel pustit znovu. Vsechno zde funguje naprosto dokonale, s hlavni hrdinkou se szijete v podstate hned a jejiho cerneho kocoura si zamilujete od prvni chvile kdy promluvi, v podstate co hlaska, to perla. Jako mensi nevyhodu bych videl trosku slabsi vykon Joe Hisaishiho, stale dobry hudebni standard, ale prilis normalni a pod urovni jeho syntezatory okoreneneych kousku z minulosti. 9/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kiki není žádná Kikina - je to velmi vyspělá a čestná mladá slečna (dobře, čarodějka), která se stává samostatnou. Ale Miyazaki to tentokrát - možná věren předloze - příliš nedotahuje do konce. Dětem to rozhodně vadit nebude, a pokud jste Ghibli-positive (jestli nejste, dejte se léčit;)), v těch nejméně banálních významech slov "krásný" a "dojímavý" svět (asi poválečné Švédsko) Vám ty příběhové nedostatky dostatečně vynahradí. Ale rozhodně to nemůžu označit za takovou pecku jako jiné Miyazakiho filmy. 80% a krom plyšového Totora potřebuju pro tu svoji Kikinu sehnat ještě Jijiho:) ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Dalsi z filmu, na ktery jsem nasel odkaz v Borderlands 2 a rozhodl se ho shlednout. Animovany film temer stary jako ja vubec nezestarnul a ted skoro lituju, ze jsem ho tak dlouho odkladal. Nadherna animace a dojemny pribeh o mlade carodejce, ktera se vydava na cestu za osamostatnenim, aniz by vsak byla ovlivnena rebelii tolik typickou pro zapadni kulturu. Film byl dlouhy tak akorat a Hayao Miyazaki putuje na muj soukromy 'watch list', jehoz slavnejsi dila (Nausika z Vetrneho udoli, Cesta do fantazie nebo Princezna Mononoke) jsem cilene prehlizel. Videna anglicka verze 2010 re-release s navratem k puvodnim prvkum z originalu. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Výlet do animovaného světa, který se od toho našeho zas tak moc neliší .. tedy pokud bych přehlédl fakt, že v něm žijí malé i velké čarodějky, které se bez ostychu prohánějí nad zemí na košťatech, vaří kouzelné lektvary a ještě s sebou všude vláčejí svoje čtyřnohé miláčky (pokud tedy nerandí se sousedovic kočkou). Džidži je snad první mluvící zvířátko, které mi nelezlo na nervy .. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nádhera! Nejde v něm v podstatě o nic, vyprávění o životě jedné obyčejné malé čarodějky, která neumí nic jiného, než létat na koštěti, tak si založí doručovací službu. Ale to "nic" je tak kouzelné, že vykouzlí v obličeji každého diváka blažený výraz, který ho neopustí po celou dobu. Tak milý a nekonfliktní film jsem snad ještě neviděla. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)
  • Autobus, se kterým se Kiki na začátku téměř srazí, nese název Studio Ghibli. Jedna z tváří za oknem pak podezřele připomíná mladšího Hajaa Mijazakiho. (Jirka_Šč)
  • Město Koriko bylo inspirované kresbami, které si Hajao Mijazaki načrtl ve švédském Visby už v roce 1971. V té době tam pracoval na nikdy nerealizovaném projektu „Pipi Dlouhá punčocha, nejsilnější dívka na světě“. (p3tris)

Související novinky

Reklama

Reklama