Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (280)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Miyazaki mě po temné a pro mě slabé "Naushice" a příliš dětinském "Ponyo on the Cliff" opět velice potěšil krásnou a hlavně zábavnou pohádkou. Tentokrát vypráví příběh o malé čarodějce, která si v cizím městě otevře kurýrní službu. Režisér se tentokrát drží více při zemi a jediný fantasy prvek celého filmu je hlavní hrdinka se svou mluvící kočkou. Nečekají nás tedy žádné obvyklé fantasy zrůdy všeho druhu a hlavy různých velikostí a různým počtem očí. Vůbec to ale nevadí, protože snímek dokáže diváka okouzlit i tak a jeho optimistická, usměvavá nálada přimo čisí z obrazovky. Všemu samozřejmě dopomáhá nádherná animace, kouzelná hudba a sympatičtí hrdinové, které si okamžitě oblíbíte. Ale to už patří k Miyazakiho standardům. Jeden z jeho nejlepších filmů. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nechci se furt opakovat, ale prostě Miyazaki...co jiného čekat než dokonalost? Doručovací služba slečny Kiki není výjimkou. Navíc tento námět byl opravdu výborný. Vůbec animované snímky zařazené do dnešního běžného světa akorát s notnou dávkou kouzel a neobvyklostí....koho by to vůbec napadlo? Mě ne... Jo umět létat...to by byla paráda. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nádhera! Nejde v něm v podstatě o nic, vyprávění o životě jedné obyčejné malé čarodějky, která neumí nic jiného, než létat na koštěti, tak si založí doručovací službu. Ale to "nic" je tak kouzelné, že vykouzlí v obličeji každého diváka blažený výraz, který ho neopustí po celou dobu. Tak milý a nekonfliktní film jsem snad ještě neviděla. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásně pozitivní film. Nedá velkou práci si představit, že by dnes Kiki při doručování zásilek čelila zlotřilé temné čarodějnici, která by usilovala o její život a o vládu nad světem, a k tomu by rozkrývala tajemnou rodinnou minulost, film by byl dvouhodinový, plný akčních scén a jeho pokračování by bylo nevyhnutelné. Nic takového ale Hajao Mijazaki v roce 1989 zřejmě nepovažoval za nutné. A je to jedině dobře. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že atmosférou jde rozhodně o jednu z nejlepšíchvěcí od Ghibli. Nápad to má taky moc zajímavý, i když oproti Mononoke a Naušice velice komorní. Magických blbůstek tam taky není moc, létání na koštěti, mluvící kočka a sem tam vybuchující zkumavka, víc vlastně nic. Ale fakt je to moc kouzelný a zábavný a vtipný. Škoda jen těch trablů s klukem, ty Kiki moc nesluší a jsou spíš otravné. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Anglicky namluvená verze z roku 1998 byla věnována herci Philu Hartmanovi, jenž byl téhož roku zastřelen svou manželkou. Hartman namluvil Jijiho. (Hromino)
  • Město Koriko bylo inspirované kresbami, které si Hajao Mijazaki načrtl ve švédském Visby už v roce 1971. V té době tam pracoval na nikdy nerealizovaném projektu „Pipi Dlouhá punčocha, nejsilnější dívka na světě“. (p3tris)
  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama