Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

kinej 

všechny recenze uživatele

Krásná až nejaponsky tradiční pohádka pro malá dítka, ale i pro dospělé, kteří se rádi zavzpomínají na dětství. Děj se odehrává v úplně dokonalém a skvostném městečku a pomalu se táhne ke konci, kde je vygradován scénou se vzducholodí. Pohodovka. Co mám na anime rád, je jako dokáže vyjádřit dynamiku pohybu, což je zde parádně vidět ve scéně, kdy na konci Kiki frčí na koštěti jako o závod. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kikiina donášková služba je jeden z Miyazakiho filmů, který vznikly v mezidobí mezi jeho vrcholnou čtyřkou (tedy Naushikou, Laputou, Mononoke a Chihiro) a tak jako pro další filmy z tohoto období (především Můj soused Totoro), pro něj platí stejná "nepsaná pravidla", tedy jednoduchý příběh, zaměření na mladší publikum a absence hlubších myšlenek typických pro jeho velkofilmy. Majo no takkyubin je zkrátka oddechová pohodička s typickou Miyazakiho filmovou atmosférou, která vás pohladí po duši a rozesměje zároveň, zatímco vaše mozkové závity odpočívají v klidu a míru pod péřovou dekou dětské infantility. Je to právě větší hloubka a vážnost příběhu, která ji odlišuje od mistrových masterpieců a taky od vyššího hodnocení. Kocour Jiji je ale rozhodně výplodem génia!!! ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Majo no takkyûbin je prakticky dokonalý rodinný film. Nemá smysl vypisovat všechny dokonalé scény, to bych tu byl totiž do večera. Trošku mě ale zklamal na mě moc rychlý a moralizující závěr, víc zaměřený na děti než mi bylo libo. Prostě už to nebyla ta pohodička, která se musí líbit snad úplně všem. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nechci se furt opakovat, ale prostě Miyazaki...co jiného čekat než dokonalost? Doručovací služba slečny Kiki není výjimkou. Navíc tento námět byl opravdu výborný. Vůbec animované snímky zařazené do dnešního běžného světa akorát s notnou dávkou kouzel a neobvyklostí....koho by to vůbec napadlo? Mě ne... Jo umět létat...to by byla paráda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Miyazaki vzdálí od vznešených duchů a ochrany přírody, začíná se vzdalovat od plného počtu. Tady má čtvrtou hvězdu jen s ne odřenýma, ale useknutýma ušima. Poměrně zdlouhavý příběh, který zachraňuje pouze atmosféra a setrvačnost, kterou ale nenabírá sám, ale jen vzpomínkami na úplně jiné filmy. 70% A už teď tak vysokého hodnocení lituju. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Město Koriko bylo inspirované kresbami, které si Hajao Mijazaki načrtl ve švédském Visby už v roce 1971. V té době tam pracoval na nikdy nerealizovaném projektu „Pipi Dlouhá punčocha, nejsilnější dívka na světě“. (p3tris)
  • Pekařství paní Osono se nazývá Guchokipanya, což je japonská slovní hříčka ze slov "gu-choki-pa" (fráze používaná při hře kámen-nůžky-papír) a "panya" (pekařství). (Hromino)
  • Anglicky namluvená verze z roku 1998 byla věnována herci Philu Hartmanovi, jenž byl téhož roku zastřelen svou manželkou. Hartman namluvil Jijiho. (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama