Reklama

Reklama

Rubber

  • Česko Guma (více)
Trailer

Když Robert, neživá pneumatika, objeví své destruktivní telepatické schopnosti, zaměří svou pozornost na jedno pouštní město a zejména ho zaujme záhadná krásná žena, tou je doslova posedlý…  Hororová komedie režiséra Quentina Dupieuxe vypráví příběh obyčejné pneumatiky pohozené v kalifornské poušti, která náhle nevysvětlitelně ožije. Jakási záhadná síla udržuje pneumatiku jménem Robert v pohybu a jak se řítí silnicí, objeví v sobě telepatické síly, díky nimž dokáže zničit cokoliv se mu zachce. Zpočátku se spokojí s lovem drobných pouštních zvířat a vyhazováním různých věcí, ale brzy se jeho pozornost stočí k lidskému druhu a zvláště jej zaujme záhadná krásná žena. Robert se stává chaotickou silou, po níž zůstává široký pás zkázy napříč pouštní krajinou. Rubber je chytrý, zábavný a originální hold kinematografické koncepci "bez příčiny". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (256)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Malá festivalová událost o neobyčejné pneumatice, která díky telepatickým schopnostem vyvraždí jeden pouštní zapadákov. Námět je sám o sobě absurdní, ale jak je divákovi přímo řečeno v jeho úvodu, ne všechno má svůj důvod. Rubber je hlavně nápaditým experimentem, v němž se divák stává přímým účastníkem následujících událostí. Snímek postrádá scénář, ale bohatě mi to vynahradil gumový hrdina. Pneumatika se jménem Robert je totiž nehorázný sympaťák i přesto, že nemá plešatou hlavu a hubu plnou keců. Jeho počínání se moc neliší od toho našeho: vyspí se, ráno zkoukne v televizi aerobik, vysprchuje se a maže někoho oddělat. Bouchající hlavy se mísí s černým humorem, existenciální drama splývá se sociální satirou, a do toho vyhrává nadupaný soundtrack plný elektro-dance rytmů. Přesně za tohle a vtipný konec navrch si Rubber získal mé sympatie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální úlet!! Nic podobnýho jsem nikdy neviděl a asi ani neuvidím ... Ten film má víc rozměrů, který tam asi spousta "běžných" diváků nepozná ... Od filosofický podstaty "příčina a následek" - proč se dějí věci bez příčiny, až po jistý ekologický podtext. Ale hlavně je to mrazivá hororově-komediální zábava, který není nijak přemrštěná, ale drží si prostě jistý standard nebezpečí a zla v obyčejné pneumatice. Tůci filmu jsou géniové v tom, že obyčejné pneumatice dokázali vdechnout ve filmu vyloženě lidské vlastnosti - agresivitu, sobectví, závist, vychcanost, ale i soucit ... Naprostá pecka, která je originální, zabaví, nepustí a přtom to není žádná trapnost. Navíc výborný vyzual, australská krajina, prostě super ... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh o sjeté gumě s destruktivními sklony určitě stojí za vidění. Zábava začíná hned úvodním proslovem a končí závěrečnejma titulkama. Klidně bych bral pokračování. Smekám před Dupieux(em) za ulítlej nápad a převedení na plátno. Natočit obstojnej film s neživou věcí dá asi fušku. Výhodou je, že hlavní killer natáčel bez nároku na honorář :) Mě tenhle kousek sedl, ale určitě není pro každýho. Slabší 4 hvězdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co to kur...? Asi nejzajímavější a v jistém smyslu nejzábavnější debilita, co jsem za poslední dobu viděl. Že ve filmech (a horrorech) zabíjí kde co, to už nepřekvapí asi nikoho. A přesto se tvůrcům podařil zajímavý kousek. Jeden z těch případů, který buď vezmete nebo zmačkáte a zahodíte. Jediné zklamání? Stejně jako diváci ve filmu, i já čekal, že ta pneumatika tu krásnou holku s nádherným pozadím vobtáhne. Škoda. Tak snad tříkolka ve dvojce. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání obvykle předcházejí velkému zklamání - Rubber je tomu zářným příkladem. Jako patnáctiminutový vtípek bych Gumu ještě zkousnul (ale i tak by nudila). Ale todlencto? Vraždy gumy jsou všechny stejné - guma se zatřepe a nepřátelský pták/králík/člověk prostě vybouchne ... Nefungují ani pocty (Psycho ???!), natož demence první kategorie s pozorovateli s dalekohledy, sídlícími na jakémsi kopečku a "Ftipně" komentujícími dění ve filmu. Pocta brakovosti? Sice ano, ale od vyhulených bezmozků (sorry, ale moc jste pane Dupiexi nepředvedl). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Gaspard Augé ze známé francouzské elektronické skupiny Justice, který se společně s Mr. Oizem (Quentinem Dupieuxem) podílel na soundtracku filmu, si ve filmu zahrál krátkou roli stopaře. (Phantomass)
  • Daniel Quinn ve filmu stojí coby divák tváří v tvář pneumatice, která svými telepatickými schopnostmi dokáže vyhodit hlavu oponenta do povětří. Stejnou schopností disponoval i Daniel Quinn ve filmu Scanner: Policajt (1994). (Alfréda)
  • Ve filmu se v roli paliče gum objevil i Perdo Winter, vlastník studia Ed Banger Records, které produkuje mj. i hudbu Mr. Oiza a Justice. (Phantomass)

Reklama

Reklama