Reklama

Reklama

Runaway

  • USA Kanye West: Runaway
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2010, 34 min

Obsahy(1)

Kanye West se prohání lesní silnicí ve sportovním voze. Po chvíli se na scéně objevuje modelka Selita Ebanks jako Fénix (napůl žena, napůl pták) která na Zemi přistane v podobě meteoritu, do kterého KW svým vozem nabourá. Když Kanye vidí Fénixe bezvládně ležet, ihned se zamiluje a odnáší si ji v náručí domů. Po probuzení se Fénix dostává do konfrontace s pozemskou přírodou, mezilidskými vztahy a zvyklostmi. Stojí tak před rozhodnutím, zda s Kanye zůstat, nebo jej nadobro opustit. (Abes)

(více)

Recenze (63)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že Kanye West si tvrdě vydobyl pozici jednoho z nejambicióznějších raperů Ameriky. Líbí se mi některé jeho songy, ale celkově mi jeho osobnost sympatická není. Vizuálně je tento jeho režisérský počin rozhodně působivý a profesionální, ale přišlo mi, že se snaží hrát na efekt. Celý film na mě zapůsobil chladně. Což je pro mě častý problém spousty současných filmů i klipů. Vizuálně dokonalé a perfekcionistické, ale obsahově prázdné a chladné, ač se o to jistě snaží. Stopáž mohla být také kratší, některé pasáže jsou lehce nezáživné. Ale na to, že je to Kanyův režijní debut, se jedná o vysoce vydařené dílo. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Těžko kritizovat Runaway za jeho přílišnou ambicióznost a egocentričnost, když taková je i hudba i sám Kanye West, a ve svojí neskrývané naivitě je to i obdivuhodné, ale to prkenné herectví a těžkopádné hlášky neodpustím. Album samotné je mimo stupnice jakéhokoli hodnocení, v rámci popu nemá konkurenci minimálně za poslední dekádu zpátky. This shit is fucking ridiculous. ()

Reklama

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Jako milovník hudba Kanyeho Westa jsem byl logicky potěšen. Jeho skladby mají nejen náboj, ale čiší z nich naprostá lehkost a uvědomění. Z pohledu na Kanyeho jako na režiséra, je rozhodně potřeba přimhouřit oči, přesto je to zajímavé a koukatelné dílo. Zajímavý příběh, který uchvátí, ale ne natolik abych tomu dal 5*****. Výběr skladeb je na 95 % a děj na 65%...z toho mi plynou ty odpovídající 4****. ()

FARGO 

všechny recenze uživatele

Hudba parádní, jako vždy od Kanyho a ať už člověk hip-hop poslouchá nebo ne (jako já), musí mu dojít že Kanye je v dnešní době snad jediný originální tvůrce, který hudbu posouvá zase o kousek dále. Obrazový materiál jen podtrhuje jeho megalomanství, škoda že těch 35 minut je v podstatě o ničem a působí jen jako podkres pod parádní hudbu. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba a impozantní výprava. Nic víc ale zároveň ani nic míň. Několik prvních minut ambiciózního půlhodinového filmu tvoří výborný videoklip k titulní písni Runaway. Zbylé songy z alba My Beatiful Dark Twisted Fantasy už jsou ale sestříhané na minimum. Podobně jako jednoduchý příběh o fénixovi v těle půvabné ženy, který jako kometa padl na zem. Chtělo by to dialogy nebo aspoň více rapu. ()

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen v létě 2010 v Praze během 4 dnů a je tak možné si všimnout například české hlasatelky zpráv. (PepeCCM)

Reklama

Reklama