foto

Kanye West

  • nar. 8.10.1977 (41 let)
    Atlanta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kanye West je americký rapper, spevák, producent a herec. Narodil sa v Atlante, Georgia, USA, kde žil so svojimi rodičmi. Keď mal tri roky, jeho rodičia sa rozviedli a on sa so svojou matkou presťahoval do Chicaga. Jeho otec Ray West bol členom revolucionárskej organizácie Black Panthers. Dnes je kresťanským zástupcom. Jeho matka Donda West bola profesorka angličtiny na Clark Atlanta University a predsedníčka oddelenia anglického jazyka na Chicagskej štátnej univerzite, než začala pracovať ako jeho manažérka.

Navštevoval hodiny umenia na akadémii umenia v Chicagu a tiež na Chicagskej štátnej univerzite, ale kvôli sústredeniu sa na jeho hudobnú kariéru vysokú školu nedokončil.

Je držiteľom 49 ocenení zo 161 nominácií, vrátane cien Grammy. Spolupracoval s rapperom Jay-Z a produkoval hudbu pre umelcov Alicia Keys, Ludacris či Janet Jackson. Vedie aj vlastnú nahrávaciu spoločnosť GOOD Music. V roku 2008 bol označený hudobnou stanicou MTV ako MC číslo 1.

Kanye je ako herec málo známy. Zahral si iba malé vedľajšie úlohy vo filmoch ako STATE PROPERTY 2 (2005) alebo GURU LÁSKY (2008).

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

Filmy

2015 Best of Glastonbury Festival 2015 (koncert)
2013 Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2012 Cruel Summer
2011 Černá mamba
2009 Alligator Boots (TV film)
Bylo, nebylo
2008 Guru lásky
2007 Kanye West ft. Dwele - Flashing Lights
2005 Kanye West: College Dropout - Video Anthology (video kompilace)
Ve vlastnictví státu 2: Krev v ulicích

TV seriály

2012 Cleveland show (TV seriál)
Menace II Secret Society (S04E02)
2010 Cleveland show (TV seriál)
Harder, Better, Faster, Browner (S02E01)
Brotherly Love (S01E18)
2007 Vincentův svět (TV seriál)
Cannes ano, Cannes ne (S04E11)

Dokumentární

2015 Daft Punk Unchained
2014 Mobilize
2013 12-12-12
Made in America
Mademoiselle C
Our Vinyl Weighs a Ton: This Is Stones Throw Records
2012 12-12-12: The Concert for Sandy Relief (koncert)
Michael Jackson: Bad 25
2011 Business as Usual: The Exploitation of Hip Hop
2008 Hotel Gramercy Park
Proboha!
2007 Beef 4
Concert for Diana (koncert)
Live Earth (koncert)
2006 Ohio Players
Russell Simmons' Hip-Hop Laws of Success
September in Brooklyn: Making of 'Block Party', The
2005 American Express Jam Sessions (koncert)
Block Party
John Legend: Live at the House of Blues (koncert)
MC: Why We Do It, The
2004 Jay-Z: Americký raper
1996 VH1 Storytellers (TV seriál)

TV pořady

2017 Grammy Awards 2017 (TV pořad)
2016 2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Jak jsem se stal ženou (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The BRIT Awards 2015 (TV pořad)
Trendy 5 (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Skutečnost nebo kouzla (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
2011 Kourtney a Kim dobývají New York (TV pořad)
2010 MTV Video Music Awards 2010 (TV pořad)
2009 BET Awards 2009 (TV pořad)
Grammy Awards 2009 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
The Jay Leno Show (TV pořad)
2008 2008 American Music Awards (TV pořad)
Grammy Awards 2008 (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2008 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2008 (TV pořad)
2007 Držte krok s Kardashians (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
The BRIT Awards 2006 (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 MTV Cribs (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Later... With Jools Holland (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 Kanye West & Lil Pump feat. Adele Givens - "I Love It" (hudební videoklip)
2016 Desiigner - Panda (hudební videoklip)
French Montana feat. Kanye West, Nas - Figure it Out (hudební videoklip)
Kanye West - Fade (hudební videoklip)
Kanye West - Famous (hudební videoklip)
Kanye West feat. Sia & Vic Mensa - Wolves (hudební videoklip)
Pusha T feat. Kanye West, A$AP ROCKY, The-Dream - M.P.A. (hudební videoklip)
ScHoolboy Q feat. Kanye West - THat Part (hudební videoklip)
2015 A$AP Rocky feat. Joe Fox, Kanye West - Jukebox Joints (hudební videoklip)
Big Sean feat. Kanye West & John Legend - One Man Can Change The World (hudební videoklip)
Madonna - Bitch I'm Madonna ft. Nicki Minaj (hudební videoklip)
Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney - Four Five Seconds (hudební videoklip)
2014 Kanye West ft. Paul McCartney - Only One (hudební videoklip)
2013 30 Seconds to Mars: City of Angels (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Q-Tip, Kanye West & Lil Wayne - Thank You (hudební videoklip)
Kanye West - BLKKK SKKKN HEAD (hudební videoklip)
Kanye West ft. Charlie Wilson - Bound 2 (hudební videoklip)
2012 2 Chainz feat. Kanye West - Birthday Song (hudební videoklip)
Kanye West ft. Big Sean, Pusha T, 2 Chainz - Mercy (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Come On A Cone (hudební videoklip)
2011 Kanye West & Rihanna feat. Kid Cudi - All Of The Lights (hudební videoklip)
Kanye West ft. Jay-Z - Otis (hudební videoklip)
2010 Duck Sauce - Barbra Streisand (hudební videoklip)
Kanye West - Coldest Winter (hudební videoklip)
Kanye West - POWER (hudební videoklip)
Kanye West - Runaway (hudební videoklip)
Kanye West ft. Teyana Taylor - Dark Fantasy (hudební videoklip)
Kid Cudi ft. Kanye West - Erase Me (hudební videoklip)
2009 Drake feat. Kanye West, Lil Wayne & Eminem - Forever (hudební videoklip)
Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West: Run This Town (hudební videoklip)
Kanye West feat. Mr. Hudson - Paranoid (hudební videoklip)
Kanye West ft. Kid Cudi - Welcome To Heartbreak (hudební videoklip)
Kanye West ft. Young Jeezy - Amazing (hudební videoklip)
Keri Hilson ft. Kanye West, Ne-Yo - Knock You Down (hudební videoklip)
Rick Ross feat. Kanye West, T-Pain & Lil Wayne - Maybach Music 2 (hudební videoklip)
Young Jeezy feat. Kanye West - Put On (hudební videoklip)
2008 DJ Khaled feat. Kanye West & T-Pain - Go Hard (hudební videoklip)
Estelle ft. Kanye West - American Boy (hudební videoklip)
Kanye West - Good Morning (hudební videoklip)
Kanye West - Heartless (hudební videoklip)
Kanye West - Love Lockdown (hudební videoklip)
Kanye West ft. Chris Martin - Homecoming (hudební videoklip)
N.E.R.D. - Everyone Nose (All the Girls Standing in the Line for the Bathroom) (hudební videoklip)
Will. I. Am - It's a New Day (hudební videoklip) - a.z.
2007 Common feat. Will.I.Am - I Want You (hudební videoklip)
Kanye West - Can't Tell Me Nothing (hudební videoklip)
Kanye West - Stronger (hudební videoklip)
Kanye West feat. Nas, KRS-One & Rakim Classic (Better Than I've Ever Been) (DJ Premier Remix) (hudební videoklip)
Kanye West feat. T-Pain - Good Life (hudební videoklip)
The Game feat. Kanye West - Wouldn't Get Far (hudební videoklip)
2006 DJ Khaled feat. Kanye West, Consequence & John Legend - Grammy Family (hudební videoklip)
Johnny Cash: God's Gonna Cut You Down (hudební videoklip)
Kanye West feat. Lupe Fiasco - Touch The Sky (hudební videoklip)
Kanye West feat. Paul Wall, T.I. - Drive Slow (hudební videoklip)
Rhymefest ft. Kanye West - Brand New (hudební videoklip)
2005 Cam'ron feat. Kanye West & Syleena Johnson - Down and Out (hudební videoklip)
Common feat. Kanye West & The Last Poets - The Corner (hudební videoklip)
Common feat. Kanye West - Go! (hudební videoklip)
Kanye West - Diamonds From Sierra Leone (hudební videoklip)
Kanye West feat. Adam Levine - Heard 'Em Say (version 1) (hudební videoklip)
Kanye West feat. Adam Levine - Heard 'Em Say (version 2) (hudební videoklip)
Kanye West ft. Jamie Foxx - Gold Digger (hudební videoklip)
Malik Yusef feat. Kanye West & Common - Wouldn't You Like to Ride? (hudební videoklip)
2004 Brandy feat. Kanye West - Talk About Our Love (hudební videoklip)
Dilated Peoples feat. Kanye West - This Way (hudební videoklip)
Do or Die feat. Kanye West - Higher (hudební videoklip)
John Legend - Used to Love U (hudební videoklip)
Kanye West - Jesus Walks (hudební videoklip)
Kanye West - Jesus Walks (version 2) (hudební videoklip)
Kanye West - Jesus Walks (version 3) (hudební videoklip)
Kanye West - The New Workout Plan (hudební videoklip)
Kanye West feat. Syleena Johnson - All Falls Down (hudební videoklip)
Slum Village feat. Kanye West & John Legend - Selfis (hudební videoklip)
2003 Kanye West - Through the Wire (hudební videoklip)
Twista feat. Kanye West & Jamie Foxx - Slow Jamz (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2005 Cam'ron feat. Kanye West & Syleena Johnson - Down and Out (hudební videoklip)
2004 Brandy feat. Kanye West - Talk About Our Love (hudební videoklip)
2003 Twista feat. Kanye West & Jamie Foxx - Slow Jamz (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace